Skip to content

Intervjuer efter måndagens förlust

Foto Henrik Hansson

Inför säsongens största publik, dryga 2550 åskådare på Borlänge Energi Arena Domnarsvallen, förlorade Brage med 1-2 (1-1) mot Jönköpings Södra. Gästerna tog tidigt ledningen med 0-1 efter ett självmål, innan Joakim Persson iskallt kvitterade till 1-1 på ett friläge fyra minuter innan paus. Gästerna fick dock det sista ordet när Elias Nordström satte 1-2 knappt halvvägs in i andra halvleken.

-Det var lite upp och ner i matchen. Vi räknade till att dem hade ett skott på mål och att de gör två mål. Vi får ändå chansen när vi kvitterar till 1-1 och kan ta energi och köra vidare, men sedan får de sitt 2-1-mål. Det är surt..

Jonathan Tamimi #22

Jönköping gjorde båda sina mål på misstag från Brages sida. Första målet var efter en kommunikationsmiss vilket resulterade i ett självmål, medan andra målet kom när man onödigt tappade boll utanför eget straffområde. Ytterbacken Jonathan Tamimi säger såhär:

-Tråkigt att det blir så. Vid 1-2-målet snor de bollen åt sig och får möjligheten att skjuta inne i straffområdet och gör mål. Men det är bara att köra vidare och inte tänka på det. Upp med huvudena och köra på. Vi vet vad vi kan och får förlita oss på det.

För J-Södra var det första segern för säsongen, efter att dem i de två tidigare matcherna tappat en ledning.

-Tråkigt att de får med sig tre poäng. Vi hade ändå möjligheten till att ta de poängen (sett till hur matchen såg ut).

Även om Brage tidigt hamnade i underläge, menade Tamimi att det bara gällde gå vidare.

-Vi kunde inte göra mycket mer än så. Det var bara upp med hakan. Vi vet vad vi är duktiga på och att det kommer chanser. Det gäller bara att ta det lugnt och metodiskt och köra vidare.

Vi jobbade oss in i matchen i matchen efter den tidiga kallduschen och Joakim Persson kvitterade till 1-1 fyra minuter innan pausvilan. Men närmare kom vi inte, där vi saknade det sista i att dyrka upp Jönköpings försvar, som inte släppte till mycket efter sitt 1-2-mål.

-De ställer sig lite lägre och försöker spela på sina kontringar. Det blir lite tightare sista tredjedelen.

Nu väntar BP hemma på söndag. Chans då till revansch efter mötet i svenska cupens gruppspel i våras.

-Vi ska bara koncentrera oss på våra saker och köra på. Vi vet vad vi kan. Vi kommer träna på bra och hoppas göra det bättre för varje dag och ännu bättre nästa match. Det finns inget tak, det är bara att köra på, avslutar Tamimi.

Assisterande tränaren Janne Mian, var samlad efter säsongens första förlust.

-Jag tycker vi inte riktigt kommer upp i nivå idag.

-De startar ganska bra men det är ingen fara på färden. De bygger nerifrån och har många spelare i ”fickorna”, men de skapar ingen rejäl chans, de har någon upprullning när de hoppar över boll. Det känns ändå tryggt och vårt försvar hanterar deras anfallsspel. De får ha hur mycket boll de vill i egen tredjedel. Sedan gör de två mål där det är vi själva som ställer till det.

-2:a är ett bolltapp och vid 0-1 går vi fel i en försvarssituation och ställer inte dem offside först, så det blir egentligen tre fel i ett. Vi ger bort det målet.

Det var under andra halvan av första halvleken som Brage visade upp ett bra offensivt spel, som fick den till dagen stora publiken att applådera.

-Vi hade ett momentum och bra spel. Men sedan var det perioder med många individuella misstag, då blir det hackigt samtidigt som dem får mycket frisparkar.

Jönköpings viktige anfallare Peter Gwargis tvingade föras ut på bår redan efter tjugo minuter. Ett tungt avbräck för Södra, som man ändå klarade det tunga tappet då ersättaren Elias Nordström kom in och blev matchhjälte.

-Vi tänkte inget speciellt när han gick ut. Vi var inne i ett momentum och hade en frisparkssituation när Seth har bollen i mål, men blåstes av för offside eller hands. Sedan en ribbträff och det kändes som vi var på väg att äta oss in i matchen.

Joakim Persson kvitterade till 1-1 i 41:a matchminuten, efter en långboll från Alexander Zetterström, som han tog tillvara på när han fiskade vid Södras backlinje.

Hur gick snacket i halvtid?

-Vi skulle vara mer framåtlutande, pressa dem tuffare och ha mer energi. Jobba med diagonala passningar bakom dem, som vi gjorde vid målet.

Brage gjorde ett byte i 79:e minuten när fyra spelare kom in. Men tyvärr utan effekt.

-Det blev lite bättre med bytena, men det gav ingen större energi idag tyvärr.

-Vi försökte trä in bollen centralt men dem var väldigt tight där.

Vad tror du om matchen mot BP på söndag?

-Det är ett spelande lag, och det kommer bli tufft. Som mot alla lag i den här serien gäller det att göra jobbet och ligga rätt i positionerna, och vårda bollen när vi har den och såra dem där de är svaga.

Anfallaren Niklas Söderberg hade ett par halvchanser i första halvleken, men får vänta på säsongens första mål.

-Klart det är jobbigt. Vi har vunnit de två senaste matcherna och då bryr man sig inte lika mycket om att man inte gör mål, men när man torskar och har haft några halvlägen då känner man mer. Man grubblar över det och tänker att man borde gjort något annorlunda, säger Niklas, som får jaga vidare för att spräcka målnollan.

Vad skiljer sig matchen idag jämfört med de två tidigare mot Örebro och Öster?

-Jag tycker de ställer upp ganska lika som mot Öster. Vi gör det dåligt i första halvleken generellt och har dålig energi. Vi får inte tag i dem. Det blir lite bättre i slutet av första, då vi tar över mer och mer.

Niklas Söderberg menade att man aldrig fick något bett på motståndarna som i andra halvleken kunde spela på resultatet efter sitt ledningsmål.

-Det känns som det rinner ut i sanden. Vi släpper in två skitmål och har inte kvaliteten att lösa det framåt idag.

Någon riktig slutforcering fick man aldrig till mot ett solitt och försvarsstarkt Jönköping.

-Det blev knackigt och vi får inget tryck på dem. Vi är inte där vid en forcering som vi snackat om. Det blir bolltapp och tiden bara rinner iväg känns det som, utan det händer något.

-Efter deras 1-2-mål ville dem bara spela av matchen och vi hade inte energi att trycka ner dem ordentligt. Det kändes som de bara spelade av och ingenting hände för oss.

Hur var det att spela inför storpubliken?

-Jättekul. Men det gör det extra surt när vi inte kan leverera till dem. Jag hoppas att lika många kommer mot BP.

Hur kommer ni gå vidare inför matchen mot Brommapojkarna?

-Vi måste analysera det här och kolla vad vi kan göra annorlunda, och sedan försöka ändra på det och visa publiken som är här vad vi kan. Att de ska tycka det är kul att komma hit och att vi kan ta tre poäng tillsammans, avslutar Söderberg.

Chans till ordentlig revansch redan på söndag alltså. Hoppas vi fyller läktarna igen och vi ska göra allt för att studsa tillbaka på vinnarspåret och få sjunga tillsammans med er efter slutsignalen igen. Köp biljett till matchen via webben här!

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.