Intervjuer efter måndagens match

Hemmamatchen på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot Utsiktens BK fick en dramatisk upplösning där gästerna kunde dra det längsta strået och vinna med 1-2 (0-0) på tilläggstid, efter att vi återigen släpper in mål på en fast situation.

”Jag vet inte hur den här matchen kommer påverka oss. Men jag tror inte den kommer påverka oss på ett negativt sätt. Jag tycker ändå de här två matcherna har ”peakat” uppåt, och jag har svårt att se att vi ska tappa det igen, det är känslan nu. Jag hoppas att vi kan hålla uppe det och göra mer mål och hålla det tätt bakåt.”

Alexander Zetterström efter matchen.

Brages assisterande tränare Janne Mian menade att laget ändå gjorde en bra match, men var besviken på vilket sätt som Utsikten fick göra sina mål på.

-Det är billiga mål vi släpper in. Det första (0-1) när de kommer ner på kortsidan, där skulle vi kunna försvara oss bättre. Hörnan på det andra (1-2) blir vi bortscreenade och är inte tillräckligt tuffa i aktionerna. Nicken, hoppen och spänsten han (Brandt) har, han gör det bra, men jag tycker vi ska göra det bättre.

Första halvleken ägde vi spelet och hade bud på flera mål. Där vi i mitten av halvleken kom fram till några 100%-iga lägen.

-Vi borde lett med 1-0 och 2-0 efter första halvleken, när vi skapar så mycket chanser. Douglas (Karlberg) och Niklas (Söderberg) har chanser, då ska vi ha minst ett eller två mål och gå till pausvila med ledning. Men det gör vi inte och då blir det tufft, säger Mian.

Efter en mållös första kom målen i efter pausvilan. Utsikten tog ledningen med 0-1 i 65:e matchminuten, där vi såg passiva ut i försvaret, när Nsima Peter hann upp en boll som var på väg över kortlinjen, och hittade en omarkerad Lucas Hedlund.

Niklas Söderberg fick sedan hemmaklacken att jubla efter han gjort 1-1 med knappa tjugo ordinarie minuter kvar. Då såg det ändå skapligt ut inför fortsättningen av matchen.

-När vi har 1-1 så känns det ändå spel- och chansmässigt, så borde vi ligga lite närmare.

Tyvärr fick vi inte in något segermål, utan istället åkte vi på andra raka hemmaförlusten efter Utsikten avgjort långt in på den fem minuter långa tilläggstiden som domaren Adi Aganovic laget till.

-Sur förlust. Jag tycker vi var bra i mycket, det är den sista sparken så att det ska bli mål som fattas.

-Vi saknar den här hemmaplansandan att få till spel och vinster på hemmaplan. Idag fick vi till spelet, men tyvärr går vi inte härifrån med tre pinnar. Det tar lite tid att skapa den här hemmaborgskänslan, säger Janne Mian.

Har ni snackat något om att ni förlorat fyra matcher hemma, och bara en borta?

-Vi har väl nuddat lite med pressen på oss själva att det kanske knyter sig. Men jag tycker inte det är problemet idag. Jag tycker vi idag dominerar stora delar av matchen, spelar avslappnat och bra, och vinner oerhört många dueller och skapar tillräckligt med chanser. Det var ett stort fall framåt. Sedan är resultat alltid i slutändan det som räknas, det folk blir glada eller ledsna för.

Positivt var att nyförvärvet Ferhad Ayaz fick sina första minuter i seriesammanhang när han byttes in i slutminuterna.

-Han gjorde ett inhopp i cupen, det är bra att han kan komma i form så att vi kan använda honom framöver, säger Mian som dock fick klara sig utan Adil Titi som för några dagar sedan skadade sig på träningen.

-Han har ganska ont, han ska röntgas så vi får avvakta besked.

Mittbacken och lagkaptenen Alexander Zetterström var tillbaka i seriespel efter missat de tre senaste matcherna.

-Det känns helt okay. Det var länge sedan jag spelade nittio minuter, jag fick känna på det lite i cupen. Jag blev lite trött i slutet, säger Alexander som inte kände något utav skadan som hållit honom borta från spel.

Tyvärr blev det inte någon rolig comeback för ”Alex” som tyckte man kunde agerat bättre på Utsiktens båda mål.

-Vi bjuder på första målet, och så är det en fast situation vid det andra. De är effektiva på de chanser de får, de skapar inte så mycket chanser i det öppna spelet. Det är på våra misstag och på en fast situation, som också är ett misstag, som vi inte klarar av att lösa.

-Det är otroligt surt. Vi gör ändå en helt okay match och skapar lägen och släpper inte till så mycket i det öppna spelet. Det är jävligt surt.

Vid 0-1-målet hann Nsima Peter upp bollen precis på kortlinjen innan han fick fram den till Lucas Hedlund. Men att bollen var utanför kortlinjen tror inte ”Alex”.

-Jag hinner inte se det, linjedomaren har ändå bästa uppsikten och bedömer den inne, så är det så.

Hur upplevde du deras 1-2-mål efter hörnan?

-Vi fick många hörnor mot oss i den här matchen och löser det hur bra som helst. Jag vet inte om tröttheten spelar in och vi slappnar av lite. Att man är mer på tå när man är piggare. Men det är dåligt.

-Det är så jävla surt att släppa in ett mål på det sättet, då vet jag hur Dalkurd kände sig i förra matchen.

Zetterström menade efteråt man inte var värda någon poäng, med tanke på att man släppte in fler mål än motståndarlaget.

-Vi gör en bra match, men det handlar om att göra mål och vi gör bara ett och de två.

Vad kan ni ta med er från dagens match till den mot AFC?

-Vi skapar mycket lägen på olika sätt. Vi kombinerar centralt, och försöker hitta någon diagonal bakom deras backlinje för att hota på det sättet. Jag tycker vi kan ta med oss att vi börjar hitta tillbaka och skapar i sista tredjedelen och är vassa i att skapa lägen. Men sedan måste vi göra mål också. Det är det det handlar om i slutändan.

Vi har varit ojämna i prestationerna på slutet. Förhoppningarna fanns om att formkurvan skulle fortsätta peka uppåt efter segrarna mot Sleipner och Dalkurd. Men nu känns det lite som vi är tillbaka på ruta ett. Zetterström menar ändå det känns ganska bra inför fortsättningen.

-Jag vet inte hur den här matchen kommer påverka oss. Men jag tror inte den kommer påverka oss på ett negativt sätt. Jag tycker ändå de här två matcherna har ”peakat” uppåt, och jag har svårt att se att vi ska tappa det igen, det är känslan nu. Jag hoppas att vi kan hålla uppe det och göra mer mål och hålla det tätt bakåt.

Anton Lundin var inblandad i en hel del framåt.

-Det kändes helt okay, men det var surt med resultatet. Det är ingen bra känsla.

-Jag gjorde några bra aktioner och det funkade helt okay. Jag var delaktig framåt, men synd att den lilla sista biten för att göra poäng inte är där.

Att förlora på stopptid är något av det jobbigaste som finns. I förra matchen mot Dalkurd var det vi som fick känna på segerns sötma, men mot Utsikten stod vi som förlorare efter slutsignalen.

-Det här var en av våra jobbigaste förluster. Jag tycker vi får skylla oss själva. Vi gör en spelmässigt bra match, har mycket boll. När de har boll får de skicka den långt som vi vill att de ska göra. Sedan är vi för dåliga i båda boxarna helt enkelt, och gör inte mål på våra lägen. Vi är för slappa, och de gör mål på sina chanser.

Hur tycker du det såg ut spelmässigt?

-Vi gör en spelmässigt en bra match, och därför är det extra surt att vi är alldeles för dåliga i offensiv och defensiv box.

Vi har oftast varit starka i slutet av matcherna, men mot Utsikten var det tvärtom. Innan segermålet hade gästerna ett par bra lägen till mål, varför det inte var helt oväntat Kiken också fick in ett segermål.

-Det kändes som de fick chansen när vi gick bort och stötte bort oss. Men det kändes inte på plan att de hade ett spel som de skapade chanser på, utan det var vi som gick bort oss. De är duktiga att sticka upp på de lägena.

Förlusten var den andra för säsongen mot nykomlingen Utsikten.

Är det ett lag som är svåra att spela mot?

-Ja, det är det väl. De är kompakta och jobbar hårt, sedan tycker jag det är extra surt då vi har chanser vinna den (matchen) borta och chans hemma.

Trots förlusten ligger vi kvar som trea, men då har fyran Östers IF match ikväll borta mot J-Södra och tar sig upp på tredjeplats med minst en poäng.

Vad ska vi tro om resten av säsongen med åtta matcher kvar?

-Vi får ta med oss det spelmässiga idag och sedan får vi höja oss allihopa och börja ta ansvar både defensivt och offensivt.

Efter dagens förlust tappade vi mark mot tvåan BP som nu är sju poäng före oss, efter de vunnit med 2-0 borta mot Dalkurd.

-När vi spelar bra ska vi vara med däruppe, men det gäller att hålla en hög lägstanivå också, avslutar Anton Lundin.

Anfallaren Douglas Karlberg som missat de två senaste seriematcherna var tillbaka från start och var nära att göra mål i första halvleken men avslutade utanför.

-Det borde vara 1-0 där. Niklas (Söderberg) gör en vändning och jag springer ifrån backen (Jesper Brandt), säger ”Dogge” som tror matchen kunde fått en annan karaktär om det blivit mål.

-Då hade vi haft mer trygghet. Det hade varit skönt med ett mål där.

Utsikten började och avslutade första halvleken bäst, men däremellan handlade det mesta om hemmalaget som förutom Karlbergs chans hade ett par till möjligheter.

-Vi hade kontroll i första halvleken och skapade flera farliga lägen.

Han menade att man inte gjorde några större förändringar i paus.

-Det var några finjusteringar, säger Karlberg som tyckte man gjorde det bra förutom sista tredjedelen.

Utsiktens 0-1-mål menade han kom oturligt, men att man sedan kom in i matchen efter Söderbergs kvittering till 1-1, där han själv var delaktig vid målet.

-Jag screenar deras back, sedan gör Söderberg (Niklas) ett fint mål efter Tamimis (Jonathan) långboll.

Efter kvitteringsmålet låg Brage på för ett segermål, som dock aldrig kom.

-Vi ville ha tre poäng, säger Douglas Karlberg som menade poängtappet kändes tungt.

-Vi vill vara med i toppen, då har vi inte råd tappa poäng.