Skip to content

Intervjuer efter måndagens seger

Foto: Henrik Hansson / BILDBYRÅN /

Vi besegrade under måndagskvällen GIF Sundsvall med 2-0 hemma på Borlänge Energi Arena och är därmed obesegrade i de senaste fyra matcherna.

”Jag är supernöjd på många punkter. Det finns saker vi kan göra bättre, som är lite sämre som Sundsvall kan straffa oss på, men gör det inte. Men vi gör mycket bra saker.”

Klebér Saarenpää efter matchen.

En av målskyttarna var Gustav Berggren, med sin andra fullträff för säsongen.

Gustav Berggren om:

…ledningsmålet i den 17:e minuten:

”Vi kom åt dem i pressen. Det är (Jacob) Stensson som vinner bollen högt, petar den till Douglas (Karlberg) som touchar den vidare till mig, och jag är helt fri vid straffpunkten, och det är bara att placera in den. Vi får utdelning på pressen och den går in vid bortre, den var bra placerad och målvakten hade svårt att nå den”.

…om första halvleken:

”De skapar inte så mycket i första. Vi får som sagt bett i pressen, och gör två mål. Det blir lite uppförsbacke för dem. Jag tycker vi gör det helt okej.”

…om anfallsspelet:

”Det är bra.” Vi kommer in i box en hel del, speciellt i andra när vi kan kontra på dem. Då tycker jag vi har chans att döda matchen med ett 3-0 mål. Men jag tycker vi tar kliv sista tredjedelen, får in bollen i boxen och skapar lägen, och vi får också utdelning, och gör två mål”.

…om andra halvlek:

”Vi kommer ut lite dåligt i andra och släpper in dem i matchen. Men det blir lite psykologiskt, vi har två mål och försvarar ledningen, men vi rycker upp oss lite. De tog sig in i matchen och vi blev försiktiga, och har något att förlora. Men vi reder ut det bra, och de skapar inte alltför stora målchanser”.

…att vara tillbaka på vinnarspåret, efter krysset mot Skövde senast:

”Ja det är bra, och skönt med en hållen nolla, på det. Solid laginsats”

…sin egen match:

”Jag är nöjd. Jag gör mål och är med och skapar. Det kan bli lite bättre när jag är med och sticker in bollarna i sista tredjedelen till mina lagkamrater”.

…om GIF Sundsvall.

”Det finns kvaliteter. Det är lite psykologiskt att de har det tungt. De kommer från en säsong i allsvenskan där de bara vann tre matcher. De är väl inte i det bästa slagläget just nu. Men det är ett bra superettanlag”,

…om att hålla sig frisk när flera andra är, eller har varit, krassliga:

”Jag har klarat mig. Det gäller att man spritar händerna. De som har varit sjuka börjar komma in i träning, så vi är på rätt spår”.

…om att ”Samo” blev vald som bästa hemmaspelare:

”Det är jag beredd att hålla med om!”

Grönvitts Jonathan Tamimi, som gjorde en solid match i backlinjen, om:

…att ytterligare tre poäng kom in på kontot:

”Bra att vi vinner, det finns alltid mer i spelet. Helt okej match. Vi vinner. Bra jobbinsats, vi jobbar och kämpar. Vid vissa tillfällen får vi inte till spelet, men vi försöker göra vårt bästa. Alla gör sitt bästa, det är kul att se”.

…om den stabila defensiven:

”Alla som är i den här gruppen kämpar hårt, sliter och springer mycket. Det är viktigt offensivt som defensivt, att man har spelare som springer. Det ger mycket energi vilket gör att vi får till det defensivt”.

…om att det blev en annorlunda match, än den mot Skövde:

”Lite annat underlag. Vi kommer från en risig gräsplan till en konstgräsmatta som är lite vattnad och bollen går att rulla, det blir lite enklare att spela vårt spel. Vi tar en dag i taget, och kämpar på”.

…om andra halvlek, där mottot ”en för alla, alla för en” gällde:

”Vi bibehåller kriget och springer och täcker skott. Det finns ingen ingen som joggar, alla springer och ger hundra procent”.

…om kommunikationen mellan ”Berna” och försvaret som var hundraprocentigt:

”Det krävs mycket snack. Det jobbar vi med varje dag, och ska bli ännu bättre på. Det finns inget i vårt spel vi inte vill bli bättre på. Vi ska fortsätta träna hårt och blir lite bättre varje dag.”

….om att han inte varit med om fyra raka ”nollor” bakåt:

”Det är inget jag kommer ihåg. Men det är kul att se siffror på det sättet. Men som sagt det gäller att vinna matcher. Det är det vi fokuserar på”.

…om att spela på Bravida Arena i nästa match mot Utsikten:

”Ny match. Nya meter att springa. Gäller att träna på innan match. Ta en dag i taget, och kämpa. Den mattan är lite mjukare och har längre strån, än vad det är här. Det ska kunna gå och rulla (boll)”.

…om sin egna match, där han i slutet också bidrog i offensiven:

”Det gick helt okej. Som vi spelade i slutet, var jag som en wingback. Så har jag spelat i mina tidigare lag”.

…om att möta Giffarna som han representerade 2018-19.

”Det är inte så många kvar. Linus (Hallenius) är kvar och Paya (Pichkah), kul att träffa dem. Och materialarna, så det var kul säga hej till dem.”

Bragetränaren Klebér Saarenpää om:

…känslan efter segern.

”Jag är supernöjd på många punkter. Det finns saker vi kan göra bättre, som är lite sämre som Sundsvall kan straffa oss på, men gör det inte. Men vi gör mycket bra saker.”

…om vad han är mest nöjd nöjd med (förutom tre poäng):

”Försvarsinsatsen. Vi är solida i boxen, och ger inte bort mycket. Vi gör det hårda jobbet och är på plats, så att bollen inte studsar fel. De har några farliga skott, som vi blockar”.

…om ledningsmålet:

”De är lite slarviga men vi gör ett bra presspel, och ”comittar” oss och då är det viktigt att göra något av det.”

…om 2-0 målet, som kom i ett viktigt skede av matchen:

”Vi förmådde oss inte att döda matchen hundra procent. Matchen var lite vacklande, och vi gör målen vid rätt tidpunkt”.

…om sista fyrtiofem, där bortalaget får mer att säga till om:

”Vi är inte dåliga, men vi har lite problem första 20-25. Vi väntar med att göra bytena, och får kontroll rent taktiskt. Killarna löser det på ett bra sätt.

…om att bollarna studsade rätt när Sundsvall skickade in bollen i och runt straffområdet:

”Vi tar våra löpmeter, som ett lag i defensiven, och inte blottar oss. Då får vi acceptera att matchbilden blir så, och då får vi löpa och tackla så mycket som möjligt.”

…om att Sundsvall såg ut som ett slaget lag med fem minuter kvar:

”Efter våra byten, och när vi ändrar formation får vi totalt grepp om matchen igen. Och då har de ingenting. Det blir lättare när vi får tre centrala och styr dem utanför oss. Då har vi några ordentliga omställningslägen, och de hotar oss inte i boxen.”

…om en hållen nolla igen:

”Killarna ska vara stolta. Skön känsla att vi inte släpper in mål”.

…om att laget gör en bra match, med tanke på flera på sjuklistan:.

”Bra att du tar upp det. Tuff vecka för oss, och det är många som har varit borta. Tre tidigare startspelare borta på grund av sjukdom, ändå folk som kliver in och är redo, och gör bra prestation. Jättekul, och jag är glad för deras skull, och får en vinst och hållen nolla”.

…om att vi i perioder i matchen skapade bra målchanser, utan att få utdelning:

”Vi nöjer oss med två idag, och spar fler mål till senare.”

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.