Intervjuer efter matchen i Landskrona

Ännu en tung förlust kom under lördagen då vi förlorade mot Landskrona BoIS nere i Skåne med 3-0.

Assisterande tränaren Janne Mian om:

…hur han sammanfattar matchen:

”En stor besvikelse. I första halvleken skapar vi tillräckligt för att göra hål på dem. Bägge lagen är i botten och det är bara att acceptera det för oss”.

”Sedan tycker jag de inte var speciellt farliga för oss i första halvlek. Däremot tycker jag vi skapar tillräckligt för att göra ett mål. Framförallt ”Samos” boll som han tar högt, men vi har inte riktigt kvaliteten att göra mål i de här lägena som vi får”.

…om att man hade bra kontroll på BoIS första fyrtiofem:

”Jag tycker de har ganska mycket boll, men spelar runt och har ett instick till Diawara som vi blockerar, sedan är det är lugnt, förutom någon farlig hörna”.

…om att vi skapade flera farligheter före paus där, Samouil Izountouemoi var den som kom till flest lägen:

”Han har ett jätteläge på en omställning där han kan gå lite till och avsluta, eller spela ut till Ieltsin (Camões). Vi har ett inlägg som Ieltsin nickar på målvakten och en hörna. Gör man inte mål ska man hålla nollan, men det gör vi inte idag då blir det 0-3 i arslet”.

..om det är effektiviteten som är skillnaden mellan lagen idag:

”Ja, lite så när man får första målet så är det tungt för bägge lagen. Det syns när vi släpper ett mål, så släpper vi två till. Då hänger vi inte med riktigt”.

…om trippelbytet i 63:e minuten när Jonsson, Sjöberg och Titi byttes in vid ställningen 1-0 till Landskrona:

”Man hoppas att det ska bli någonting. Sedan har vi en match på onsdag också (cupmatch mot FC Stockholm Internazionale)”.

…om hur man ska vända den negativa trenden:

”Det är tuffa matcher närmast mot Utsikten och Västerås. Inga lätta lag. Vi får sätta oss ner och titta på den här matchen och komma upp med en plan för att först och främst ta en poäng mot de här lagen. Förenkla spelet, jobba hårdare i försvarsspelet och vara noggranna rätt igenom. Det är det som gäller”.

”Det är mentalt sett tufft att vara där vi är. Det gäller att acceptera var vi är och sedan jobba utifrån det”.

…om oron att vara kvar i de nedre regionerna av tabellen, där vi nu är på rätt sida det negativa kvalstrecket i en haltande tabell, och möjligheten att ta sig uppåt:

”Så klart det finns möjligheter. Vi kan slå alla lag, den kvaliteten har vi, men det har satt sig i huvudet hos spelarna”.

”Det är mycket mentalt. Sedan är det givetvis en del kvalitet också, man måste kunna förvalta chanser. Att spela på rätt fot, måste kunna sätta bakom när det finns yta, kunna spela på spelare när det inte finns yta. Det finns en del saker att jobba med som handlar om kvalitet”.

Henry Sletsjøe spelade 90 minuter och lade som vanligt ner mycket jobb i båda ändarna av planen.

”Första halvleken var ett ställningskrig. Vi ligger rätt i positionerna och skapar några kontringslägen. I paus säger vi att vara fortsatt tålmodiga i försvarsspelet och justera en del grejer i anfallsspelet”.

”Jag tycker inte vi kommer ut på rätt sätt i andra. Vi får ett tidigt baklängesmål och då känns det som hela matchplanen ryker”.

…om att det skapades en del omställningslägen i första utan att vi tog tillvara på dem:

”Det stämmer. Svårt att sätta fingret på vad som fattas. Det är kanske en kombination av lite brist på självförtroende och lite skärpa. Det känns som allt måste gå lite snabbare och med högre intensitet. Vi har haft svårt att få in bollarna i nät”.

…om matchplanen att inleda med att ligga lågt:

”Vi skulle vid vissa gånger gå högt, och när vi inte lyckades med första pressen skulle vi falla ner och inte släppa så mycket ytor åt dem. Första halvleken var ganska lågt bolltempo så de kom inte någonvart och hade inga jättelägen. I andra efter deras 1-0-mål blir det svårare att ligga kvar i positionerna och hålla matchplanen”.

…om stämningen i omklädningsrummet efter matchen:

”Dystert”.

…om det var uppgivet:

”Det skulle jag inte vilja säga. Bara jävligt surt. Det är folk som är sura med all rätt. Det känns jävligt ledsamt för vi vet att vi kan bättre”.

…om hur man kommer gå vidare:

”Vi har cupmatch på onsdag så det är perfekt. Då kan man studsa tillbaka och ladda om för den. Vi får skruva lite på saker”.

…om sin egen insats:

”Det känns som efter de flesta insatserna. Känns väl hyfsat, men det spelar ingen roll. Det är min insats och hela lagets tillsammans som räknas”.

Brages målvakt André Bernardini var tillbaka mellan stolparna, efter att han följt de fyra senaste från avbytarbänken.

….om känslan att få spela match igen:

”Lite blandat. Alltid bra att få stå och spela för Brage, men mindre kul när man förlorar. Det var femtio-femtio”.

…om Landskrona som totalt hade sex avslut på mål under matchen, varav tre omsattes i mål i andra halvlek:

”Första var en cutback, en kille som var fri (1-0 David Edvardsson, 48). Men vi har en bra reaktion efter det, men de har en spelare som kommer en mot en, jag räddar och killen (2-0 Kofi Asare, 71) är fri igen och sätter returen, det är tufft. Tredje en långboll och de har marginalerna på sin sida, han (3-0 Jesper Strid, 76) skjuter tar på mitt lår och han får öppet mål. Det är tuffa mål, men grattis Landskrona”.

…om att slutsiffrorna speglade matchbilden:

”Så är fotbollen. Man måste ta vara på sina chanser, så kommer det (underläget) att växa och växa, det var så det blev i den här matchen. Vi hade 0-0 i halvtid, vi kunde få ett resultat med oss. Men helt ärligt så kör de över oss i andra”.

…om det fortsatt kritiska tabelläget:

”Vi får tänka på nästa match och Utsikten på söndag. Just nu är det en match i taget och vi får kriga på för vårt liv helt enkelt. Men för klubben och fansen också”.

…om han känner press av det utsatta tabelläget:

”Nej. Man spelar för någonting, och nu är det för att hålla oss kvar i serien. Press finns det alltid, men inte för mycket. Känner man för mycket press så är det bara att sitta vid sidan av”.

…om cupmatchen på onsdag mot FC Stockholm Internazionale:

”Den som får stå då kommer förhoppningsvis göra ett bra jobb. Jag har själv spelat mot dem i division 1. Det är ett spelskickligt lag, men de har ändrat många spelare. Klebér kommer säkert gå igenom de på måndag så vi har bättre koll. Vore bra att få en vinst då efter tre raka förluster, oavsett om det är en cupmatch eller inte. Visa att vi kan vinna en fotbollsmatch”.