Skip to content

Snacket efter krysset hemma mot Skövde

221018 IK Brage Skövde AIK foto: Henrik Hansson

Tisdagskvällen match på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot toppkonkurrenten Skövde AIK slutade alltså 0-0. Resultatet betyder att vi fortfarande är med i racet om den tredjeplatsen. Fem poäng är det som skiljer upp till Öster, med tre matcher kvar. Däremot försvann möjligheterna att ta en av direkt platserna till allsvenskan.

Bragetränaren Klebér Saarenpää, kände en besvikelse efter matchen, även om han var nöjd över spelarnas inställning.

-Det är en sur känsla, och en lite dålig känsla. Jag tycker vi gör en bra match mot Skövde, och det blir den matchbild som vi förväntat oss.

-Vi skapade chanser, och det är frustrerande att vi inte lyckas peta in bollen på våra lägen. Vi saknar effektivitet den sista tredjedelen. De försvarar sig bra, och då måste vi hålla hög kvalitet. Det läge Douglas (Karlberg) har i andra, ska vara mål.

Skövde bjöd stundtals på hårt motstånd, men ofta försvarade vi oss på ett bra sätt.

-Jag tycker vi visar en bra arbetsinsats, och stänger ner dem. Idag ska jag köpa Alvedon till spelarna, för det var längesedan jag såg de nicka så mycket.

Det dröjde till 80-minuters strecket, innan vi gjorde de första bytena i matchen. Något som Bragebossen inte tyckte var något anmärkningsvärt.

-Jag tycker alla gjorde bra prestationer. ”Samo” fick göra sista rycket. Jag måste vara nöjd med arbetsinsatsen hos alla.

Tre matcher återstår. Brommapojkarna, Västerås och Halmstad. Hur ser du på fortsättningen. Fem poäng upp till Öster?

-Vi har fortfarande chansen och kommer att gå för det. Idag var 0-0 varken bra för oss eller Skövde. Men jag tycker vi gick för det, avslutar Klebér Saarenpää.

Anton Lundin tog återigen en plats från start, och tillhörde en av de bästa i hemmalaget, genom sitt slit. Med lite bättre flyt, kunde det blivit något mål från honom.

-Det gick helt okej för mig. Jag kunde ha varit noggrannare i några situationer.

I slutet av första halvleken, hade Lundin en bra aktion, när han så när kom till en målchans.

-Jag kom förbi en en kille, sedan var det skottläge men det var så mycket folk, så då tog jag en till, och så kom en till kille nära igen, och sedan fick jag fram bollen och sköt i blocken. Surt att jag inte kunde göra något bättre.

-Vi sköt ofta i blocken, och hade lägen till att avgöra matchen.

Efter 67 minuter fick Douglas Karlberg ett bra läge, där även Anton och Niklas Söderberg var högst delaktiga i anfallet.

-Jag fick bollen av Nicklas driver den, och släpper den, och Douglas får iväg ett avslut som inte var tillräckligt bra för att sitta. Vi var nära idag, men bollen ville inte in.

I och med det oavgjorda resultatet så har lagen ”kryssat” i båda matcherna, eftersom det i somras blev 1-1 i Västergötland.

-Skövde är bra på det de gör, och rycker sönder matchen för oss. De starka i närkampsspelet och tydliga vad de vill göra. Så klart surt att inte vinna någon av matcherna mot dem, då jag känner vi är bättre fotbollslag än de än de. Men det ska göras mål också.

Brages #11 säger sig ha koll på tabelläget, och vet förutsättningarna, för om möjligt passera Öster när vi snart ska summera tabellen.

-Jag vet någorlunda vad som krävs, därför känns det extra surt att inte göra det som krävs. Men vi får ta det match för match och försöka hålla det vid liv.

Skåningen Filip Sjöberg gjorde sin fjärde match från start, och kände sig nöjd över sin egen insats.

-Det var kul att spela. Jag tycker det gick bra för mig. Jag har nog aldrig hoppat så mycket i en match och nickat. Vi kämpade, lite surt nu efteråt…jag tycker vi förtjänar vinna idag.

-Min säsong hittills varit lite upp och ner. I början av säsongen fick jag spela lite mer, nu efter sommaren lite mindre speltid. Min uppgift att kriga och visa att jag vill spela istället. Nu när chansen kommer är det min uppgift att ta den. Jag kan inte göra mer än så, så får coachen avgöra vem som ska spela.

Det oavgjorda resultat, betyder att vi i de fyra senaste matcherna, bara fått med oss två poäng. Filip Sjöberg, tycker ändå att man så sakteliga börjar hitta formen.

-Vi har gjort nån mindre bra prestation mot Örgryte, men jag tycker vi har hämtat oss starkt från den matchen, och mot Jönköping och idag. Vi ska fortsätta på samma spår.

-Det blir mycket dueller, och frisparkar. Mycket krig på andra bollar, säger Sjöberg om Skövde, som understundom i andra halvlek fick ner tempot i matchen när man hade boll. 

Tre matcher kvar, och 22-åringen, har hoppet kvar om att man ska kunna utmana Öster om kvalplatsen.

-Absolut. Chansen blev lite mindre, men vi har fortfarande chansen att komma trea. Som sagt var ny match nästa vecka, det finns ingen anledning att lägga sig platt nu. Jag tycker vi borde vinna idag, och vi förtjänar det. Vi är det bättre laget därute. Ny match nästa vecka, och det är bara på nästa. Säsongen är långt ifrån klar.

Lagkaptenen Alexander Zetterström styrde och ställde i backlinjen, men var missnöjd över att man inte lyckades vinna. Delad pott, kändes som en förlust för båda lagen.

-Ja, absolut. Vi hade behövt vinna om vi skulle haft något att slåss för, om kvalplatsen. Det är en relativt jämn första halvlek, där vi känner lite på varandra. I andra tar vi över och är spelförande och skapar ett par hyfsade lägen. Det är fortfarande för dåligt och vi räcker inte till. Den sista touchen, passningen, sista avslutet i mål saknas från vår sida, Jag tycker vi har hela andra halvlek. De har en fast situationer det blir farligt på och någon omställning, men det är ingen större fara.

-De spelar tråkig fotboll, men det är all credd till dem. De har lika många poäng som oss. Det är fruktansvärt tråkigt när de spelar som de gör, och slår långt hela tiden. 

Trots det inte blev en seger, så var det i alla fall efterlängtat att vi inte släppte in något mål, och spelade uppoffrande framför Viktor Frodig i målet.

-Vi var bra på defensiva fasta idag, och påkopplade. Men tyvärr kuggar det inte i riktigt hos oss idag. Det har varit så en period. Vad exakt det beror på vet jag inte. Jag vet att vi kan. Under våren gjorde vi många mål, och presterade bra. Men det har inte fungerat nu. Vi har gjort ett mål de tre senaste matcherna, tror jag. Det enda positiva som vi får ta med oss idag är att vi höll nollan.

Om vi inte går till kval, så återstår det en hemmamatch att göra något åt hemmaspelet, som inte alls har genererat i värst många trepoängare på hösten.

-Man vill så gärna vinna här hemma, där vi har vart så bedrövliga. Känns tråkigt vi inte kan bjuda till när det kommer folk och stöttar. När det varit bra med folk. Det känns surt vi inte har varit bra på hemmaplan och det vet vi om.

-Nu ska vi göra allt för att slå Brommapojkarna på bortaplan i nästa match (som spelas tisdagen den 25 oktober), avslutar Alexander Zetterström.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.