Skip to content

Intervjuer efter matchen på Gamla Ullevi

Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN /

Vi fick nöja oss med en poäng borta mot Örgryte, efter 1-1 på Gamla Ullevi under lördagen.

”Jag tycker inte vi ska ha oavgjort efter den inledningen vi gör. Men det är kanske rättvist”.

Jacob Stensson efter matchen

Chefstränare Klebér Saarenpää om….

…matchen nere i Göteborg:

”Det svänger ganska mycket i matchen, i perioder där vi är mindre bra. När vi gör bra saker känns det som att det är ganska enkla saker. Vi slarvar bort momentum med enkla tekniska misstag, slarviga misstag helt enkelt. Vi kämpar och sliter defensivt och vet vad vi ska göra. Vi är med i matchen hela tiden. Det är en dubbel känsla jag har”.

…om sista halvtimmen där vi hade initiativet och försökte styra spelet:

”Det kändes som ett mål hängde i luften, och den som skulle göra det skulle vinna matchen. Jag tror det var ganska 50/50. Jag tycker inte vi kom till rätt sista tredjedelen och skapade tillräckligt stora chanser. Vi är slarviga med sista passningen. Det är ändå många som är där och gör en impact i matchen.

…om anfallsspelet:

”Det hackar lite, där vi slår bort bollen oprovocerat, men vi får tillbaka den, då ÖIS i gengäld också gör det. Inget av lagen tar kommandot av misstagen. Det är lite bilden av matchen. Lite bättre i uppspelsfasen, så skulle vi kunna skapa trycket längre som vi har i perioder i matchen. Vi skulle också ha haft lite bättre relationer i passningen i och runt boxen”.

”När vi lyckas vända spelet finns det oändliga ytor. Jag tror vi lyckas i andra halvlek en gång. När Emil har en wingback som inte är van med försvarsspelet. Men vi förmår inte att utnyttja det tillräckligt bra. Det känns som vi blir stressade och inte får upp blicken”.

…om poängen vi tog med oss hem:

”Vi leder med 1-0 och tar hem krysset på ett säkert och kontrollerat sätt. Vi krigar, och gör ett gediget arbete. Vi hoppades att vi skulle kunna gå för det där segermålet i slutet, det föll sig inte så väl ut. Det är viktigt att vi inte dummar oss bakåt. Då får vi ta den här pinnen och åka hem”.

”Vi får ta det och blicka fram mot nästa träning, och nästa match”.

…om det fina frisparksläget som Emil Tot hade i den sista tillägsminuten av matchen:

” Det hade varit mumma om han fått sätta den. Det hade han behövt och gett laget det”.


Brages målskytt Jacob Stensson om:

…sin analys av matchen:

”Jag tycker vi börjar väldigt starkt, med en bra inställning, och är bättre första tjugo. Efter målet blir vi lite försiktiga och gör enkla misstag, som gör satt de kommer in i matchen igen. Jag tycker vi inte får fast bollen. Jag tycker vi är det bättre laget och borde ha vunnit”.

…om sitt mål. Vilket var det första i Bragetröjan, som betydde ledning med 1-0:

”Kanteh gör det det väldigt bra, och drar på sig markering och ger tid till mig. Och det är bara att ”pegga” upp bollen och dra till. Den satt fint vid hörnet”.

…om att trots ledningsmålet gå in med 1-1 i paus:

”Jag tycker inte vi ska ha oavgjort efter den inledningen vi gör. Men det är kanske rättvist”.

…om avslutningen, där vi hade mest boll och försökte trycka på:

”Vi trycker på, men får inte riktigt kvalitet i det sista avslutet, eller sista passningen”.

…om sin egna match:

”Jag är nöjd med matchen. Kul att få göra det första målet. Och hoppas inte det sista heller”.

…om nästa match, som spelas borta kommande lördag mot Gefle:

”Ska bli kul att möta bröderna Lundin, de är vänner till mig. Vi går med inställningen att köra över dem, och vinna matchen. Vi måste komma på det vinnande spåret igen”.

…om att det var skönt och bryta sviten med två förluster:

”Ja. Fast det känns ändå surt att förlora poäng. Jag tycker att vi förtjänade att ta tre poäng.”


Mittfältaren Seth Kanteh Hellberg, som var tillbaka efter att ha missat de två senaste matcherna, om:

…vad vi tar med från matchen:

”Ett stabilt försvarsspel. Vi krigar på hela matchen, och det är en match som böljar och vi står emot ganska bra, och håller hela vägen.

…om att vara inblandad i båda målen i första halvlek (assist och självmål):

”Det stämmer. Fint mål vi gör. Vi håller i bollen Jakob stannar upp, håller i bollen, spelar till mig, jag spelar tillbaka, och han har ett fint tillslag, och sätter den med vänsterfoten. 1-1 målet vet jag inte vad som händer, det är mycket folk i boxen, bollen går fram och tillbaka. De håller bollen ganska länge. Jag står vid stolpen, och tänker stå stilla, den kommer kommer lite till höger, och jag ställer Viktor i ett svårt läge, när jag får bollen på höften. Men jag tror den är innanför stolpen, och jag vet inte om han hade hunnit rädda den (om den inte träffat mig)”.

…att vara tillbaka efter två matchers avstängning:

”Det känns i vaderna. Jag är inte inte i matchform riktigt och jag hoppas att jag är i bättre form nästa match. Det var bra träning”.

…om att han var involverad i en bra möjlighet i första halvlek att göra mål med skallen:

”Jag tycker jag kunde gjort mål på nicken, men jag är inte Suarez i alla lägen. Jag missar mina nickar ibland”

…en pinne på Gamla Ullevi, om det var ett steg framåt, efter två förluster:

”Ja absolut! ÖIS borta är inte bara att hämta tre poäng. Det är ändå åt rätt håll, och det känns bra med en poäng. Nu ska det bli kul att möta Gefle. Lite derbykänsla”.

…om det tighta tabelläget:

”Vi tittar på helheten, och det är många lag på samma poäng. Se bara på AFC som låg näst sist, och nu har de bara en poäng mindre än oss. Det kan hända vad som helst. Det är en lång säsong.”

Nästa match spelas kommande lördag borta mot Gefle IF på Gavlevallen, i det så kallade GävleDala-derbyt. Vi satsar på att fylla ett par bussar tillsammans med er supportrar och den första bussen är redan full. Se till att boka er plats och stötta oss i Gävle, så färgar vi Gavlevallen grönvit. Tre poäng ska med hem till Dalarna! Läs mer om resan på Sektion Västras Facebook här.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.