Skip to content

Intervjuer efter Norrköping

Foto: Magnus Andersson

Det blev en poäng i första matchen i svenska cupens gruppspel, efter att vi kryssat 1-1 (0-0) borta mot IFK Norrköping.

Brages Johan Arvidsson om att vi fått en bra start på tävlingssäsongen:

”Det var med mersmak, och vi gör en väldigt bra match. Vi har lägen att göra fler mål och vinna matchen”.

…om matchen blev som förväntat:

”Vi står upp bra, och spelar vårt spel. Vi blir inte fega, och gör det vi tror på”.

….om det sköna kvitteringsmålet, 1-1, som kom med fem minuter kvar före ordinarie tids slut:

”Vi kommer fram på vänsterkanten, och jag kommer i andra vågen. Jag gör inte mål på nick så ofta, jag såg den seglande i luften och jag hoppades den skulle trilla in”.

…om det tryck vi hade satt igång innan målet:

”Vi hade ett par chanser innan, bland annat Tot”.

…om Sirius som väntar på söndag:

”Vi hoppas på samma fart, och det gäller att gasa på. Jag hoppas vi kan stå emot dem, och att vi kan vinna. Nu lever i alla fall cupen i allra högsta grad”.

Tränaren Janne Mian , om matchplanen, och genomförandet av den:

”Jag tycker vi genomför den bra. Vi sa att vi inte ville pressa sönder oss, utan kontrollera vårt presspel bättre så att vi har mer energi i anfallsspelet än vad vi har haft i träningsmatcherna. Det gör vi bra och får dem att spela rakt. De bollarna hanterar vi till 90, 95 procent, och sedan spelar vi bra med boll, håller i och skapar ytor på GB, och en ytter som kommer in därifrån. Jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. När de gör 1-0, och sedan kliver vi lite högre sista tio”.

…om 1-1 känns rättvist:

”Man är alltid grönvit i själ och botten. Hade man varit Norrköpings tränare hade man kanske känt att man borde vunnit, men det handlar om att förvalta sina chanser, så enkelt är det. Nu lever serien, och det är jättekul, och nu hoppas att vi att vi kan ge Sirius en match.”

…om betydelsen att få en tävlingsmatch mot bra motstånd:

”Det betyder väl att vi är med och tävlar. Det hade inte spelat någon roll om vi förlorat, vi ska alltid hitta våran bubbla och fokus, raka oss och knyta slipsen på matchdag. Vi ska alltid tävla, och det är upp till oss att lägga upp matchplan. Nu handlar det mer om att kontrollera spelet, och spela på deras svagheter och undvika deras styrkor. Idag lyckades vi bra med att hindra dem att slå diagonaler på Totte Nyman.”

…om vilken detalj i spelet du är mest nöjd med efter den här matchen:

”Att vi har varierat spel i djupled, och spelar genom dem emellanåt. Vi har mycket bollar bakom deras backlinje, Henry och IeItsin löper där, och vi får fast några bollar.”

Målvakten Viktor Frodig om skillnaden att möta ett allsvenskt lag mot superettalag som vi har mött på försäsongen:

”Det är stor skillnad. Vi kommer hit och tänker att vi inte ska ha någon respekt, utan spela vårt, och ta det därifrån”.

”Jag tycker vi är minst lika bra som de i första och i andra har vi stundtals några fina kombinationer, rullar ut fint, och kunnat gjort fler mål”

…..om en farlig frispark från Norrköping i första halvlek:

”Vi ställer upp muren till höger om mig. Det fanns en lucka att skjuta i första, så jag måste stå kvar och vänta så pass länge som möjligt, och det tycker jag gör bra, sedan får han den över muren vilket han gör bra, och jag lyckas nå den”.

…om straffräddningen i andra halvlek, på Arnor Trastausons skott från elva meter:

”Jag försöker vänta ut honom så länge som möjligt, jag tror han blir stressad av hur länge jag står. Vi hade kollat på klipp innan matchen, och jag vet var han brukar slå dem, även om han har slagit både till vänster och höger. Men man får chansa lite”.

…om att vi till slut kämpade oss till en pinne:

”Johan (Arvidsson) gör det jättebra, på ett fint inlägg (Camões)”.

…om hur nöjda IKB ska vara med det oavgjorda resultatet:

”Ähh..målet får jag ta på mig. Han (Nyman) gör det bra också, jag tror han ska skjuta på en touch, jag stannar av, och det känns som jag tvekar, sedan får han den över vänstra benet, stolpe in känns det som”.

…om Sirius hemma på söndag i cupens andra omgång:

”Vi kommer gå ut med självförtroende, vi kommer göra allt för att vinna matchen, så det lever inför sista omgången, med Utsikten borta”.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.