Skip to content

Intervjuer efter premiären

Det blev inte den start på säsongen som vi hade hoppats på. I en match som kunde slutat hur som helst kunde gästande Västerås SK vinna med 2-1 (0-0) efter att de avgjort matchen i 80:e matchminuten.


Brages huvudtränare Klebér Saarenpää

om förlusten som helhet:

”En tuff förlust. Det är en ganska jämn match. Prestationsmässigt så är det helt okay, lite krampaktigt i vissa moment av oss men så är det i en premiär och jag förväntar mig inget annat.”

”VSK tog vara på de små marginalerna när vi gör misstag och de straffade oss direkt, och visade kvalitet. Vi förmådde inte göra det när de bjöd på det, då blir utfallet så här.”

…om prestationen:

”Vi hamnade i underläge två gånger och får liksom inte andas utan kämpa oss in i matchen. Överlag tycker jag prestationen är okay, men det finns mer att önska, inget tvivel om det, men jag vill inte vara hård mot killarna. Vi kommer titta igenom och diskutera imorgon (söndag) så de kommer veta vad som gäller.”

…om målen vi släpper till:

”Det är det här vi inte vill se, de här småsakerna…för det är dem som avgör fotbollsmatcher.”

”Mer konkret vad jag menar stannar innanför våra väggar, det är små moment i det vi ska göra.”

…om den snabba repliken som ledde till kvitteringsmålet:

”Viktigt mentalt att studsa tillbaka, men vi får inte riktigt det där totalgreppet om matchen helt och hållet. Vi kommer till straffområdet, men får inte de där stora chanserna.”

”Men det kommer att komma. Vi är där, det får vi skruva på.”

…om trippelbytet när Pontus Jonsson, Kevin Nyarko och Ferhad Ayaz kom in.

”Tre nya krafter. Vi åker på målet (1-2) ganska snart inpå. Det är två moment vi gör som inte är tillräckligt bra och då blir det mål i baken. Det har vi inte råd med.”

…om att laget inte vunnit hemma i Superettan på länge:

”Alla matcher är tuffa. Vi ville städa av den här men det gick inte. Det går inte alltid enligt plan.”

”Vi får summera om tio matcher om det fortsätter så. Jag har ingen lösning på det om det är en grej (att spela hemma).”


Brages mittfältare Henry Sletsjøe

…om matchen som helhet:

”Det var en jämn första halvlek, där vi har lite mer övertag. Vi ville gå ut och ha ännu mera övertag i andra. Som helhet är det inte vår bästa match. Men vi gör tillräckligt för att göra fler mål. Det är viktigt med resultat och nu sätter de två, och vi en. Det känns tufft nu, men det finns tillräckligt med positiva saker att ta med sig också.”

”Vi vet att det kan vara anspänning i början, då det är premiär. Men vi är bra tränade och vi får bett i vår press. Vi vill kanske etablera mer spel på offensiv planhalva. Efter tio minuter tycker jag vi växer in i matchen, och det känns som vi är bättre än Västerås.”

…om det fysiska spelet:

”Det är en fysisk match, och det var inte vattnat heller (på planen), det blir många kamper och dueller. De är ett fysiskt lag också, men det är vi också. Men det är inte där det avgörs, utan det är lite småslarv i eget straffområde. Det är sista passet, sista skottet som det faller.”

…om att inte kunna ta vara på momentum efter 1-1.

”Efter 1-1 känner vi att vi har momentum och har en bra period i matchen. Vi går för det och känner att vi har fansen och publiken med oss. Men de (Västerås) går också för det, man vill ju vinna premiären. Det är lägen åt båda håll. De sätter sitt, och då blir det så.”

…om sin egen insats:

”Det är en tuff match, och vi visste de är ett bollskickligt lag. Det är inte min bästa match, men det är en godkänd insats. Jag tycker många gör en okej match, men det är marginaler som avgör.”


Brages offensiva mittfältare Johan Arvidsson

…om matchplanen:

”En jämn och tuff match som en premiär alltid är. Det är tillfälligheter som avgör. De får mål på sina chanser, och avgör.”

”Vi hade en matchplan, och har tendenser att göra det vi ville göra. Sedan är det en premiär, med anspänning och mycket nerver. Det är inte alltid det vackraste spelet, med mycket dueller, men vi tar kampen ganska bra. Det finns tendenser det vi vill göra i vårt eget spel, och skapar en del chanser. Sedan kan vi vara lite noggrannare med bollen, och hålla i den lite mer, och kontrollera matchen.”

”Vi slarvar lite vid försvarsspelet vid målen, och då förlorar man.”

…om den offensiva skärpan:

”Vi kommer till halvlägen, vi har bra chanser, men får inte riktigt till det sista. Idag var det en sådan där dag, där den (bollen) inte riktigt ville in.”

…om att möta Gais i nästa omgång:

”Nu försöker vi släppa den här matchen så snabbt som möjligt och gå vidare. Det är 29 omgångar kvar, så det gäller att inte deppa nu, utan resa sig och bli starka.”

Text: Olov & Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.