Skip to content

Intervjuer efter segermatchen mot ÖSK

Det blev tre viktiga poäng i hemmamötet mot Örebro SK efter att vi avgjort i slutminuterna till 2-1(0-0) på Borlänge Energi Arena.

Gästernas målfarliga anfallare Kalle Holmberg gjorde 0-1 i 80:e matchminuten, men efter varsitt mål av Kevin Nyarko och Seth Hellberg kunde vi vända till en 2-1-seger på övertid.

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää var lättad efteråt och sa såhär om:

…matchen i sin helhet, där avgörandet kom långt in på stopptiden:

”Förlösande. Äntligen får vi marginalerna på vår sida, det känns som vi har haft en tung säsong där vi har haft marginalerna mot oss, även om man förtjänar marginaler.”

”Äntligen förtjänade vi det idag, och med det uttrycka känslor och se den glädjen hos det här gänget och få betalt för allt slit de gör”.

”Jag tycker vi kontrollerar vår defensiv lite bättre än vad de kontrollerar sin defensiv, om vi tittar till chanser och genombrott vi skapar”.

”Annars tycker det inte är en speciellt bra superettanmatch, ganska avvaktande och taktiskt, en del misstag”.

…om tankarna när Örebro tog ledningen med 0-1 i 80:e matchminuten:

”Det är bara nollställa sig och köra vidare. Visa energi och inte deppa. Det är någonting som vi har jobbat mycket med, att hålla huvudet högt och ge varandra energi in i det sista. Det är det du får betalt för, vilket vi visar idag. Tidigare har vi kanske börjat tänka och kommunicerat på ett negativt sätt, även om man inte vill det. Det är mest beteendet som börjar sitta och i bästa världar blir det exakt så här”.

…om bytena som gav effekt efter Nyarko gjort ett mål och Izountouemoi en assist efter att båda kommit in från bänken:

”Tränaren kanske gjorde rätt för en gångs skull. Någon gång lyckas man på lotto också”.

1-1 kom efter att Nyarko hållit sig framme på en målvaktsretur, och 2-1 sedan ”Samo” med ett väl avvägt inlägg hittat Hellberg som direktsköt in segermålet:

”Ett mål som är ett ihopslag och Kevin är där och petar in den. Inga konstigheter. Jag är glad för honom, och viktigt för laget”.

”Och sedan får Seth göra det avgörande målet, han får vara i sökljuset och tar all ära. Vi har pratat om att inför den här matchen att slå de här bollarna. Kul att vi får betalt för det också som vi har jobbat med under veckan”.

…om vad han sade i omklädningsrummet efter matchen, med glimten i ögat:

”Tack…och imorgon tränar vi igen”.

…om att få vända ett underläge till seger igen, senaste var det hemma mot Östersund:

”Det är inte många vändningar vi har haft, just det har vi lyft och jobbat mycket med. Skönt att göra det på så kort tid också, det visar att det är möjligt under väldigt svåra förutsättningar. Vi hänger in till det bittra slutet”.

…om hur han upplevde stopptidsminuterna som till slut blev dryga nio långa minuter:

”Det är bara att reda ut stormen i det hela. Han (domare Per Melin) hade kunnat lagt till tio minuter till så hade vi fixat det också, så det var jag inte orolig över. Det blev bra den här gången”.

…om fjärde raka matchen med poäng:

”Vi är på rätt spår. Nu handlar det om att göra vår procedur som vi alltid gör och slicka såren. Nu kommer det match snart igen och en liten busstur upp till Östersund”.


Anfallaren Kevin Nyarko, som fick komma in i andra halvlek och visade vägen bakom vändningen med sitt 1-1-mål i 84:e matchminuten, sa såhär efter matchen om:

…betydelsen över de tre poängen:

”Väldigt viktig. Vi spelade bra, som vi gjort i de senaste matcherna men har inte haft turen att vinna. Nu hade vi turen på vår sida, så jag är lycklig att vi kunde vinna”.

…om att bli målgörare efter att ha hoppat in i 68:e minuten:

”Jag försökte göra det bästa jag kunde. Jag är målgörare, så det är mitt jobb att göra mål”.

…om kvitteringsmålet som var hans tredje för säsongen:

”Chris (Redenstrand) sköt och målvakten var på den så den gick till mig. Jag var där framme på returen, och som målgörare ska man vara därframme. Jag var i rätt position så det kändes skönt”.

..om hur känslorna var efter målet som också bröt en måltorka för honom (senaste målet 9 juli mot Örgryte):

”Stor lättnad. Vi var ett mål ner och målet tog oss in i matchen. Det kändes skönt för det var ett tag sedan jag gjorde mål, så det var skönt att få göra mål igen”.

…om sin egen säsong som betytt tre matcher från start:

”Jag har inte fått spela så många minuter jag önskat. Det kan bero på fler saker. Jag vill ta så många chanser jag får och göra så många mål jag kan, det är mitt jobb att göra mål”.

…om att han gjorde stort avtryck direkt han kom in på planen:

”Jag tyckte det gick bra. Coachen sa jag skulle in och göra ett avtryck för laget och hjälpa till att försöka vinna matchen. Jag tycker att jag gjorde ett bra intryck”.

…om vad han tyckte om supportrarnas stöd som fyllde Evertläktaren:

”Jag tackar alla som stöttade oss och hoppas de kommer fortsätta göra det. Jag hoppas vi kan göra alla lyckliga för de lägger ner ett stort jobb. Jag hoppas också göra dem lyckliga genom att göra mål”.

….om nästa match mot Östersund FK, och att få spela på Jämtkraft Arena där han tidigare spelat med sitt förra lag Gottne mot IFK Östersund i division 1:

”Det kommer bli ännu en tuff match. Men vi tar med oss vinsten och flowet efter denna match till den mot Östersund”.

”Jag har spelat på Jämtkraft Arena fyra gånger, det kommer bli trevligt att få komma tillbaka dit. Det är en stor och bra arena. Jag tror vi spelade oavgjort flera gånger där mot IFK Östersund med Gottne, och jag vet att jag gjorde mål i alla fall sista gången vi var där”.


Vänsterbacken Christopher Redenstrand svarade för en stark insats och låg bakom Nyarkos 1-1-mål. Han sa så här om känslan före matchen:

”Innan matchen hade vi en bra känsla, vi hade kommit från matcher där vi gjort bra prestationer. Det var lite surt att inte få med oss alla tre poängen mot Trelleborg. Men vi hade en bra känsla och vi ville gå ut och visa och ta tre poäng”.

…om att vinna mot ett formstarkt ÖSK (1 förlust på tio senaste):

”Det betyder mycket. Otroligt viktiga poäng och otroligt viktigt att vinna sådana här matcher.  Vi var inte riktigt nöjda med första halvlek som jag tycker vi kan göra mycket bättre. Men vi går ut i andra, kanske inte gör en jättematch, men lägger ner jobbet och det är otroligt viktigt. Bra att slå Örebro, som gjort det bra på sistone, det är inget dåligt lag”.

…om vad som blev bättre i spelet i andra halvleken, jämfört med första:

”Det är lite enkla bolltapp ibland. Vi gör det rätt bra i vår defensiv när vi vinner bollarna i vissa lägen, men tycker vi kan straffa dem mer”.

”I andra är det mest positiva att vi kan göra två mål framåt. Vi har spelat bra på sistone, men inte varit så starka i boxen, men idag får vi in två och får med oss tre poäng”.

…om matchbilden där ÖSK hade ett större bollinnehav i första halvlek, och vi hade taktpinnen i andra:

”Vi visste de skulle ha mycket boll, och det har de stundtals framförallt i första där vi blir väldigt tillbakatryckta och hamnar väldigt lågt. Men där är vi stabila och väldigt trygga i vårt låga försvarsspel så det blir aldrig riktigt farligt. Men jag ser gärna att vi hade kommit lite uppåt i banan och tryckt hem dem och pressat tillbaka, vilket jag tycker vi gör bättre i andra halvlek och har mer go och mer folk”.

…att Kalle Holmberg blev målskytt för sjunde matchen på raken för ÖSK:

”Jag såg på förhand att han hade gjort mycket mål sedan han kom till Örebro. Det är en riktigt bra fotbollsspelare och vi visste att han skulle bli farlig, det visar han vid målet”.

…om hur försvarsspelet fungerade: 

”Vi hamnar väldigt lågt (i första), men där är vi väldigt trygga och gör det rejält. Vi litar på varandra och alla tar jobbet. Vi gör det bra defensivt och det har vi gjort nu de fyra, fem senaste matcherna”.

…om sin egen insats där han gjorde sin nionde match från start:

”Det kändes bra och jag har kommit in i ett bra flow, det är riktigt kul att spela fotboll just nu. Jag vill bara ut och spela match igen. Det är tur att det är match igen redan på onsdag”.

…om hur segern firas:

”Vi firade i omklädningsrummet. Vi kan inte gå ut och fira alldeles för mycket, vi har match snart igen. Det är full fokus på nästa match igen”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.