Skip to content

Intervjuer efter segermatchen mot ÖSK

Brages spelarna jublar efter 1-0 mot Örebro (den 4 april 2022 i Borlänge). Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Efter en mycket väl genomförd match fick vi alltså med oss tre viktiga pinnar i premiären, när vi besegrade Örebro med 3-0 på ett snöigt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

Brages assisterande tränare Janne Mian:

– Jag var inte överraskad över att vi skulle kunna spela så bra fotboll. Det har vi visat i matcherna mot Djurgården och Halmstad, att vi besitter kvaliteter. Så förhoppningen fanns att vi skulle göra en bra match, och det visar vi i första halvlek. Sedan visste vi om Örebros svagheter.

Var första halvlek den bästa du upplevt med Brage?

-Ja, absolut. Vi hade fina kombinationer, lugnt spel, och vi attackerade. Gjorde mål på både fasta, och individuella prestationer. Det fungerade till hundra procent.

Efter paus, jämnade spelet ut sig, men IKB kontrollerade matchen på ett skickligt sätt, även om ÖSK hotade lite mer än vad de gjort tidigare.

-Vi blev lite låga och de vann boll, och fick lite momentum. Vi hade två, tre korta passningar, och ÖSK kunde vinna bollen. De fick säkert en utskåpning i paus, och de var lite mer på tå. Men jag tycker vi kontrollerade hela matchen. De hade ett farligt inlägg från kant de nickar över, och skott utifrån som Viktor får göra en kvalificerad räddning på det ena skottet. Det är ett tecken på att vi kontrollerar halvleken.

I och med att det hela dagen snöat, så fick matchen skjutas upp en timme för att få bort snön. Den försenade matchstarten säger Mian inte var något som påverkade uppladdningen.

-Alla är konsekventa och visste vad de skulle göra. Det var att gilla läget. Väder och vind är inget man kan göra något åt. Medans Örebro kanske inte ville spela matchen, och då går man in med en negativ ingång.

Målvakten Viktor Frodig fick kliva av i slutet av matchen, med känning i sitt lår, som han haft problem med tidigare.

-Men han gick av i tid, så det borde inte vara något allvarligt. Han får lite behandling och så hoppas jag han kan träna på torsdag, säger Janne Mian.

Pontus Rödin, var en av många i grönvitt som stod för en solid match.

-Det kändes bra, och jag var mest taggad.

-Det var första gången jag varit med om att en match blivit framflyttad.

IKB gjorde en stark match, och när vi tidigt tog ledningen med 1-0, fylldes laget av än mer självförtroende.

-Väldigt skönt och viktigt vi kunde göra 1-0. Sedan när vi hade 3-0 efter första fyrtiofem, blev det en grund för vinsten. Jag tycker vi spelade som vi ska göra.

Under första halvlek, skapade ÖSK ingenting. I den andra testades backlinjen lite mer, men vi kunde enkelt hålla ifrån, och vinna med 3-0.

-Jag tycker vi spelade med en säkerhet i backlinjen. Det såg bra och stabilt ut. De hade något långskott. Men jag är nöjd. En nolla i premiären, jättebra, säger Rödin.

Hur ser du på fortsättningen?

-Det är många matcher kvar, och det gäller att fokusera på nästa match.

Från sin centrala position på mitten gjorde Henry Sletsjøe det mesta rätt, och var en av många hemmaspelare som glänste i premiären.

-Första halvlek var riktigt bra. Så bra har vi inte spelat på hela försäsongen. J**la bra att gå ut och göra en så bra första halvlek. Det kändes som vi inte var övertaggade. Vi kunde rikta vår energi till vårt eget spel. Vi fick bra press, bra bolltempo. Sedan lyckades vi få våra chanser och gjorde mål. Det blev en perfekt första halvlek.

Under första fyrtiofem sprang Bragespelarna mer än vad Örebro gjorde. Dessutom jobbade man bra i den direkta återerövringen på ett imponerade sätt.

-Jag vet inte om de underskattade oss, eller inte var påkopplade. Kvalitetsmässigt visste vi att de kommer från allsvenskan. Det kändes som det var en inställningsfråga. Det gick ibland väldigt lätt, vi sprang ofta runt dem. De fick sig en hårtork i halvtid. De hade bättre tryck då, man märkte direkt att vi inte var så mycket bättre än vad ÖSK var, utan det var nog inställningen.

Hur gick snacket i pausen?

-Vi tryckte på att vi inte skulle slappna av. Vi lägger den (första) halvleken bakom oss. Den var väldigt bra, men nu måste vi behålla samma fokus, och behålla ett tryck. De skickade upp fler och fler spelare och satte högre press. De hade inget att förlora när det stod 3-0, så vi blev lite tillbakapressade. Jag tycker också vi gör lite för många misstag, individuellt. Det gör de kan vinna tillbaka lite boll, och få lite tryck och press. Vi hamnar lågt och blir lite baktunga. Men det kändes tryggt. Vi höll nollan, så vi får vara nöjda med den halvleken också, fast den inte var lika bra som första offensivt.

Sletsjøe menade att på det sätt man vann, betyder mycket inför fortsättningen. Men samtidigt var det här bara en av 30 matcher som ska spelas.

-Det känns jätteskönt. Vi har också gjort bra matcher och prestationer i svenska cupen, mot bra lag. Så vi visste att vi har det i oss. Ser man på förhand, så är Örebro bland det tuffaste du kan få i Superettan. Att vinna med 3-0 var hur skönt som helst, och det gäller att vi tar med oss de positiva grejerna, och fortsätter.

Brage gjorde några byten under andra halvlek. Henry vill också lyfta fram inhopparna som drog sitt strå till stacken för matchens utgång.

-Även de som kom in bidrog med energi, genomgående var det en bra prestation av alla.

Nu blickar vi fram emot nästa match, som spelas på söndag kl 13.00 när vi bortamöter Östers IF.

Nästa hemmamatch spelas annandag påsk, måndagen den 18 april, med start kl.15:00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Köp din biljett via webben redan nu: https://ikbrage.ebiljett.nu/

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.