Skip to content

Intervjuer efter segern i Örebro

Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN /

Så kom äntligen säsongens första seger. Efter en mycket väl genomförd match kunde vi vinna med 2-0 (0-0) mot Örebro SK inför 2817 åskådare på Behrn Arena. Två fina mål signerade Samouil Izountouemoi och Gustav Berggren gav oss tre lika sköna som viktiga poäng in på kontot.

Brages assisterande tränare Janne Mian…

…om känslan efter säsongens första seger:

”Det känns väldigt skönt. Vi har haft en bra försäsong på många sätt, inte bara sett till matcherna. Vi har känt oss homogena som grupp”.

”VSK-matchen var kanske en typisk 0-0-match, men vi får inte med oss någon poäng därifrån”.

…om varför första segern kom mot Örebro:

”Vi knyter ihop säcken, framförallt defensivt. Och offensivt förvaltar vi våra chanser. Det var väldigt skönt”.

…om den stora skillnaden spelmässigt jämfört med matchen mot Gais:

”Det är mycket mentala frågor. Man kanske vill spela på ett visst sätt och när det inte funkar, måste man ha andra verktyg och göra det annorlunda. Gais kommer ut heltaggade går in i duellerna och vi får inte igång vårt passningsspel, då kanske man måste lära sig sätta lite längre och aktivera våra forwards. Storpublik på Bravida Arena, kanske en del mentalt, som spelarna vet mer än vad jag gör. Jag tycker det är skönt att vi studsar tillbaka och är framförallt gedigna i det defensiva arbetet”.

…om målvakten Andre Bernardinis insats med första nollan för säsongen:

”De har ett instick han kommer ut, och en cutback som de skjuter utanför. Jag tror om man summerar så har de tre chanser på oss, det får man räkna med motståndarna får. Vi har bra målvakter som ska göra sitt jobb. Han gör det han ska göra och räddar oss från de situationerna”.

…om vad han är mest nöjd med i spelet:

”Defensiven från forwards ner till backlinje. Arbetsinsatsen att vi är lojala och kommunicerar hela matchen”.

”Energin, snacket och duellspelet som vi har saknat lite tidigare i två matcher”.

….om  bytena i andra halvlek:

”Det föll ganska bra ut. Vi lyckades döda matchen på ett bra sätt och kunde spela ut. Vi kroknade lite här och där, så det var rätt att göra dem där”.

…om varför första bytet dröjde till 72:a minuten:

”Jag tyckte matchen stod och gungade och väntade kanske på att vi skulle göra något mål till, eller ta över matchen mer”.

…om vad segern betyder för gruppen och laget inför Helsingborg om en vecka:

”Alla matcher lever sitt liv. Nu är det Helsingborg som har en oerhört tung start och ett ok på sina axlar. De får åka hemifrån och upp till Vvallen och spela. Är det positivt eller negativt, jag vet inte. Det är ny match och nytt liv. Bara vi har energin, kommunikationen och duellspelet och vårat eget anfallsspel så kommer det se bra ut”.

Målvakten André Bernardini, som klev fram och gjorde två avgörande räddningar i andra halvleken när Noel Milleskog och Samuel Dahl hade kunnat ändrat matchbilden…

…om varför vi vann matchen:

”Det såg ut som Brage, även om det var många gånger vi misslyckades och tappade bollen. Grundgrejen var att vi vågade hela tiden, även om vi misslyckades så försökte vi. Det var mycket snack på planen, aggressivitet i duellerna. Vi är där vi ska, det gäller bara förbättra lite i kvaliteten. Men det var en bra genomförd match”.

…om hur matchplanen såg ut:

”Spela vårt spel. Vi snackade inte ens om resultat innan matchen, det var att komma upp i nivån som vi har visat på försäsongen, inte bara i kvalitet utan med vilja och våga att visa att vi är där”.

…om sin egen insats och första nollan för i år:

”Det känns bra. Jag gjorde mitt och backlinjen hjälpte mig jättemycket. För mig att ha en bra match börjar med våra forwards, och jag tycker från Kevin (Nyarko) och Ieltisn (Camões) som kommer in, till backlinjen så gör alla det jättebra defensivt som hjälpte mig till slutet”.

…om utrusningen vid ställningen 0-1 som förhindrade Samuel Dahl att kvittera, och kort efter kunde i stället Berggren göra 0-2:

”Så ska det låta. Ibland måste målvakten steppa upp för sitt lag, och jag är glad att jag kunde göra det idag”.

…om vad vinsten betyder för fortsättningen:

”Att vi kan. Det betyder att vi får försöka jobba ännu hårdare i veckan. Sedan kommer vi analysera och steppa upp ännu mer till Helsingborg som kommer från tre raka förluster. Vi lägger den här segern bakom oss och ska förbereda oss för Helsingborg. Det ger oss lite självförtroende och visar att vi kan när vi spelar vårt spel”.   

Mittbacken Eirik Asante Gayi, som gjorde sin andra raka match från start och var outstanding i boxen, och tog hand om det mesta både i luftrummet och längs marken…

…om första segern för säsongen:

”Väldigt skönt. Vi har jobbat hårt mot det här. De två första matcherna klaffade inte helt, men det är bara jobba på. Det var väldigt ”nice” att vinna”.

…om vad som avgör till Brages fördel:

”Duellerna. Vi spelar lite mer boxarfotboll, går lite bakom dem och får tryck. Sedan tycker jag vårt presspel är väldigt bra. De slår i djupled men det har vi full koll på. Först och främst är det pressen och intensiteten som är bra”.

…om försvarsspelet som var mer eller mindre felfritt:

”Det känns väldigt skönt. Man börjar komma in i rytmen ju mer man får spela och får självförtroende. Jag tycker att jag och Pontus (Rödin) har jättebra koll, och tillsammans med ”Tamme” (Jonathan Tamimi) och Malte (Persson) så kändes det väldigt bra. Och så håller vi nollan”.

”Extra skönt att hålla nollan. Det är viktigt”.

…om snacket i halvtidsvilan:

”Det var bara att fortsätta. Vi hade motvind i första halvlek, så vi visste att bollen skulle komma lite längre bakom dem. Sedan var det bara att hålla intensiteten uppe och ha mycket kommunikation”.

…om 0-1-målet som Samouil Izountouemoi snyggt gjorde efter Berggrens framspelning:

”Wow! Jättefint mål. ”GB” som gör en otrolig ”en-mot-en”, och får en skön assist. Det var skönt när målet kom”.

…och om 0-2 som följde med dryga kvarten kvar och hur man snyggt stängde matchen:

”Vi visste att defensivt är vi jättebra som ett lag och jobbar hårt för varandra som ett kollektiv”.

”Vi har god kontroll”.

..om betydelsen av segern inför fortsättningen:

”Självklart ger det självförtroende inför nästa match som är Helsingborg hemma. Det ska bli kul”.

…om möjligheterna att få starta nästa match:

”Det är Klebérs ansvar. Jag kommer jobba hårt, göra bra på träningarna och hjälpa laget, så får vi se om jag spelar eller inte”.

HIF hemma på Vallen kommande lördag alltså. Matchstart 15:00 och du köper biljett redan nu via webben här. Se till att vara på plats, så ska vi kriga för tre poäng tillsammans!

Text: Olov Lindgren     

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.