Skip to content

Intervjuer efter segern i Sundsvall

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Johan Arvidsson var den stora segerorganisatören när vi slog GIF Sundsvall i eftermiddagens cupfight i Nordichallen i Sundsvall. Ett mål och en assist blev hans facit i matchen som vi vann med 2-0. Dessutom fyllde Kalmarsonen 23 år idag.

-Det blev en bra födelsedag, säger Johan efter matchen.

-Vi får kontroll från första minut, och vi vågar spela vårt spel och hålla i bollen, och spela från sida till sida, så de öppnar upp sig. Vi attackerar gång på gång och vinner tillbaka boll, och de blir trötta.

Johan Arvidsson var inblandad i mycket av det offensiva spelet första fyrtiofem från sin offensiva position. Vid ställningen 0-0 var han med och skapade ett par av våra bästa målchanser.

-Jag fick en bra boll av Gustav som jag borde förvaltat bättre, men missade touchen lite, men vi gjorde en bra halvlek, säger han om en av sina situationer.

Men som ordspråket heter, trägen vinner. För i den 45:e minuten kom det förlösande ledningsmålet, från födelsedagsbarnet.

-Det är en långboll från ”Tamme”. Jag ser att backen kommer släppa den till målvakten, och jag chansar och går direkt till målvakten. Sedan tappar han den på bröstet på mig, så jag få öppet mål, och det är bara lägga in den. Det är skönt att få sådana mål också.

Tio minuter efter halvtid dubblerade Kevin Nyarko ledningen till 2-0. Även denna gång var Arvidsson delaktig i målet.

-Det var ett fint anfall hela vägen, efter ett inkast på egen planhalva, till att vi vänder och byter kant och sedan tillbaka till mig där jag gör min gubbe, och sedan får iväg ett avslut, där det blir mål på returen.

GIF Sundsvall, som kom till matchen med en del skador ska sägas, fick det svårt och vi tillät aldrig medelpadslaget komma in i matchen.

-Det är skönt att visa en seriekonkurrent att vi är bra i år. När de (Sundsvall) väl får tag på boll, pressar vi dem konstant, och de tappar boll. Vi gör en bra match.

Lagkaptenen Alexander Zetterström tyckte att den slitna konstgräsmattan i Nordichallen var svårspelad.

-Mattan var jäkla sträv, det var svårt att hålla uppe tempot. Även fast man trycker till passningen, så stannade bollen liksom upp. Men vi gör det bästa av situationen. Vi håller ett högre tempo än vad Sundsvall gör, och de blir trötta. De satte inte så stor press på oss, och vi lyckades göra det.

-Vi har full kontroll på dem. Chanser kommer alltid att uppstå (för motståndarna) och sedan gäller det att minimera dem. De har väl bara två hundraprocentiga lägen, annars ingenting. Det var påkopplat idag, och jag tycker vi spelar ut dem fullständigt. Efter trettio var de helt färdiga, säger ”Zäta”.

Vad tycker du ni gör bättre idag, än mot Hammarby?

-Vi var aggressiva mot Hammarby också, men de har skickliga spelare och straffar oss på ett annat sätt. Jag tycker vi gör en helt godkänd match.

Nu återstår det alltså en match i cupens gruppspel, när vi nästa söndag tar oss an Norrby hemma på Vallen.

-Det är vinst som gäller. Vi har sagt att vi ska ha sex poäng de två sista matcherna. Det är kul att spela tävlingsmatcher oavsett om det inte står så mycket på spel. Vi får gå för andra platsen och ta den istället.

Var det här er bästa match denna säsong?

-Det skulle jag noga säga. Skönt att få hålla nollan också. Det kändes väldigt bra idag, ett stort plus till hela laget idag, avslutar Zetterström.

Chefstränaren Klebér Saarenpää var lite överraskad hur Giffarna formerade sig, men att man löste det på ett bra sätt.

-De ställde upp med en lite annan formation än vad vi väntade oss. Men vi hanterar det bra, och har full kontroll från matchminut ’15. Vi är aggressiva över hela banan i 95 minuter. Jag tycker vi visar bra bredd, och att vi håller en bra form. Vi får möta en fembackslinje, och får spela i ytterzonerna och får genombrott, och kan rotera.

-Det är inte givet om det blir samma startelva framöver. Vi ska också tänka på att vi avslutade matchen med en bra elva. Det gäller att över 30 omgångar att ha alla tillgängliga, så att det blir en bra konkurrens. Det krävs mycket av spelarna för att hålla sin plats, säger Bragebossen över truppen där alla i nuläget är uttaganingsbara, förutom Adil Titi.

-Jag kände mig lugn idag. De hade några långbollar, och vi missar lite här och där. Sedan var det väldigt halt utanför banan, och många som halkade, men vi kom undan utan skador.

Norrby i sista cupomgången. Hur ser du på fortsättningen, nu när Bajen vann med 3-0 mot Norrby?

-Ska bli skönt att få spela hemma, efter att vi haft några bortaresor. Hammarby har sju plusmål, Sundsvall måste slå Hammarby…. Vi hoppas snygga till siffrorna, säger ”Klebban”.

Vi hoppas på ett fint stöd nästkommande söndag hemma på Vallen. Matchstart kl.17:30 och biljett köper du via webben här.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.