Intervjuer efter segern mot BP

Vi tog alltså säsongens tredje seger, efter att vi under gårdagen besegrade Brommapojkarna med 3-1 (1-0) inför drygt 1 500 åskådare på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

Filip Sjöberg och Johan Arvidsson som byttes in i andra halvlek vid ställningen 1-1 var bidragande till att man vände matchen tillbaka i Bragefavör, efter att ha blivit något tillbakapressade i andra halvleken.

-Vi skulle komma in med energi. Min uppgift är att komma in och bidra som vanligt. Och det tycker jag lyckades ganska bra. Jag skulle hålla koll på deras ”åttor” och styra mittfältet, och inte låta dem komma igenom centralt där de är vassa, säger Filip Sjöberg som byttes in centralt på Brages mittfält.

-Vi gör en bra första halvlek. Jag tycker vi studsar tillbaka från vår förlust mot Jönköping, och vårt mål var komma ut med energi och ta tag i matchen från början. När väl matchen väl sätter sig, är det vi som dominerar.

Sjöberg tycker sett över 90 minuter, att man var förtjänta av segern.

-Sett till målchanser, var det absolut ett rättvist resultat.

Segern betyder att Brage hakar på i toppen. Att vi har nio poäng, av tolv möjliga, och en tredje plats i tabellen, är inget som förvånar Filip.

-Nej det tycker jag inte, om man ser på vår försäsong. Vi är en sjukt stark grupp där vi drar åt samma håll. Jag tycker det inte är en överraskning alls.

I nästa omgång väntar bortamatch mot Trelleborg. Ett möte Helsingborgsonen ser an med tillförsikt.

-Vi får åka ner till Skåne och piska dem på gräset.

Under försäsongen var Douglas Karlberg den som gjorde flest mål. Nu dröjde det till Superettans fjärde omgång, innan första seriemålet kom, när han i den 76:e minuten satte det viktiga 2-1 målet.

-Det är Johan som driver boll längs kanten. Jag vill ha den snett bakåt och han väljer spela den på Jocke, det blir en retur, och där är jag och smäller in den. Det var några i vägen, men jag hade fritt skytte. Det var på tiden göra första målet i serien.

-Det ska komma fler, säger han med ett leende.

Matchen som sådan svängde en del, men sett över 90+ minuter, var det IKB som visade upp det bästa spelet.

-Jag tycker vi har en bra press och gör det svårt för dem. De gillar att trilla boll väldigt mycket, och de gör det stundtals. Jag tycker vi stör dem, vilket ger oss energi. Vi håller själva bollen, och gör tre kassar framåt. Det är mycket positivt. Det finns mycket som stundtals ser bra ut, som vi ska ta med oss, säger ”Dogge” som tyckte det var bättre att vinna mot dem i serien, med tanke på vi förlorade mot dem tidigare på försäsongen i svenska cupen.

Pontus Rödin, som spelat mittback tillsammans med Alexander Zetterström under inledningen av säsongen, tyckte det var starkt att komma tillbaka på vinnarspåret igen, efter den mindre bra matchen mot J-Södra.

-Tung förlust senast, speciellt sättet vi förlorade på. Vi ska vara det bättre laget i den matchen. Så det var väldigt viktigt för självförtroendet att ta hem den här segern.

Tycker du att er matchplan funkade bra?

-Absolut. Jag tycker vi i stora delar spelar ur deras press. Det är ett lag som vill ha boll, och ha en väldigt hög press. Vi löser den pressen. Sedan var det en del individuella misstag som gjorde att de fick komma in lite i matchen, och pressa tillbaka oss stundtals. I andra har de det mesta tills 2-1 målet kom. Då vänder det tillbaks det och tar över matchen igen.

-Jag är ganska missnöjd med första halvlek, och jag slår bort några enkla bollar, och har en del tveksamma dueller, betygsätter Rödin sin egen match. Nu blev det vinst, vilket gör det lättare släppa sin egen insats, som det märks att han inte var helnöjd med.

-Jag hade tänkt på det mer, om vi förlorat matchen. Nu siktar vi på nästa match.

Vad tycker du ni kan göra bättre?

-Det vi kan ha är lite snabbare spelvändningar. Vi är bra nu på att hålla i boll, sedan tycker jag vi snabbare ska kunna vända till andra sidan, för det är där ytan finns, när vi har spelat ur pressen. Och vi gör emellanåt individuella misstag som vi inte ska göra, det måste vi få bort.

Johan Arvidsson gjorde något av ett succéinhopp. Förutom en hockeyassist, så gjorde han också 3-1 målet, som blev matchavgörande. Pontus Rödin, håller inte tillbaka på superlativen, över sin lagkamrats inträde efter 67 minuter.

-Kul att se Johan, som är relativt ny in i laget, komma in och ta för sig så mycket. Riktigt fint inhopp av honom det ska han vara riktigt stolt över.

Något längre firande av segern blir det inte, för om mindre än en vecka är det ny match, då TFF väntar på Valborgsmässoafton.

-Vi släpper den här matchen nu, och sedan är det ny match till helgen.

Kleber Saarenpää, huvudtränare i Brage, var samlad efter segern. Men det märktes att han var stolt över sitt manskap, som till slut kunde addera tre poäng på kontot.

-Alla var revanschsugna idag. Vi studsar tillbaka från förra hemmamatchen, och fick visa publiken att vi kan spela bra fotboll stundtals.

-Det var inte bra över 90 minuter. Det gäller att hantera de dåliga perioderna. Och det gjorde vi med bytena i andra halvlek, som stabiliserade upp det. Jag lärde mig av förra matchen, då jag gjorde bytena för sent. Det vart en svängig match, men vi utnyttjade våra lägen. De på bänken gör också ett jättejobb. Och idag hade vi spets sista tredjedelen, vilket de inte hade, avslutar Saarenpää.

Näst upp är det Trelleborg borta på Vångavallens gräs på lördag. Därefter gästar Örgryte IS Vallen på söndag den 8 maj med tidig matchstart kl.13:00.

Text: Per Lindgren.