Skip to content

Intervjuer efter segern mot Sundsvall

Foto: Mats Andersson / BILDBYRÅN

Det blev tre tunga poäng i bortamötet mot GIF Sundsvall på ett soligt men kallt NP3 Arena efter vi vänt hemmalagets 1-0-ledning från första halvlek till seger med 1-2 efter två hörnmål från Ieltsin Camões och Alexander Zetterström. Poängen betyder ett stort steg närmare nytt kontrakt. 
Det var en samlad huvudtränare Klebér Saarenpää efter matchen som förstås gladdes åt segern och de tre poängen. 
Om hur han sammanfattade matchen…

-”Det är en dålig prestation av oss i första halvlek. En skitmatch som ändå är ruskigt skönt där vi tar tre poäng, när vi inte kommer upp i nivå”. 
”Att ändå grisa oss till tre poäng. Jag är glad att det är två fasta situationer som vi tar de tre poängen på i den här matchen”.
…om att matchbilden inte riktigt blev den han hade hoppats på…

”Jag hade inte förväntat mig att vi skulle bjuda på så mycket som vi gör. Ger du Sundsvall tid och utrymme, så har de ju bra spelare och det blir oreda i det”. 
”Jag tycker det ligger en hel del på oss själva att det blir sämre än vad vi hoppades på”.
…om att för tredje gången den här säsongen vända på ett underläge till seger…

”Det är en styrka. Ruskigt starkt”. 
”Vi hade också en del medflyt då hemmalagets Pontus Engblom vid ställningen 1-0 i slutet av första halvleken brände en straff. Mål där och det hade blivit riktigt tufft att vända”.
”Ska jag vara ärlig så hade vi marginalerna med oss, i och med att de missar straffen vid den tidpunkten”.
…om hur man repade mod i pausvilan…

”Vi får en extrachans att gå in och snacka ihop oss i halvtid, det här duger inte, och att försöka ta tag i det i andra. Vi måste ge det ett försök, Vi kan inte bara vara där och tappa den här matchen, och det gör killarna på ett bra sätt”.
…om hörnmålen genom Camões och Zetterström som vände på matchen…

”Jag är glad för ”Zätas” skull. Han har haft några chanser på fasta, som keeprarna har räddat.”

…om hur han upplevde att försöka behålla ledningen med knappa halvtimmen kvar…

”Vi fick slita för det. Vi fick göra några snabba förändringar när de gör sitt byte och parera med Eirik (Asante Gayi)-bytet för att säkra upp det. Vi gjorde vårt yttersta, en eloge till spelarna”.

…om vad som händer under det två veckor långa landslagsuppehållet:

”Nu blir ytterligare två dagar att komma bort, inte behöva tänka på match och mentala urladdningar. Sedan sista batteriet av fysisk träning och inte tänka på taktik, utan blunda och köra. Preppa kropparna inför de fyra sista matcherna som vi ska göra med bravur”. 

…om tabelläget där avståndet ner till Giffarna, som ligger närmast under det negativa kvalstrecket, är sju poäng med fyra matcher kvar…

”Som minimum måste Sundsvall vinna två och kryssa en, medans vi tappar allt. Men de har ett schema där den möjligheten finns. Vi ska definitivt inte slappna av och tro att det är klart. Vi ska göra vårt, och när det är klart ska vi avsluta på ett snyggt sätt”. 

Ieltsin Camões gjorde mål för andra matchen i rad och nu uppe i nio mål totalt.

Om vad som han var mest nöjd med efter matchen…

”De tre poängen. Det var en väldigt svår match, och jag tycker att vi inte var där i första halvleken. Vi fick kämpa en del”.
Om hemmalagets ledning kunde varit större i halvtid…

”De tog ledningen med 1-0, och kunde gjort två. Halvtidsvilan kom bra för oss. Vi kom ut som ett annat lag i andra, och kunde göra två mål och vinna matchen”.
…om resultatet var rättvist…

”Det var en jämn match, men till slut tog vi vara på våra chanser. De hade sina chanser, men kunde inte utöka sin ledning (från första halvlek). Jag tycker det är en merit för oss att komma tillbaka”.
…om den nuvarande tabellplaceringen (7:a) och hur han ser på de fyra avslutande matcherna…

”Det är fortsätta ha samma inställning. Ta match för match, och ha fokus på att bli bättre och försöka ta så många poäng som möjligt”.
…om sitt kvitteringsmål till 1-1 i början av andra halvleken där han var huvudet högre i luften än alla motspelare…

”Jag har inte sett reprisen än, det kommer bli kul att få se den. Det var en fin hörna av Chris, jag var omarkerad och tog chansen att hoppa så högt jag kunde och nickade in den”.
…om hur det täta spelschemat har slitet och påverkat kroppen…

”Nu har vi ingen match nästa helg. Jag hoppas vi kan återhämta oss och komma tillbaka mot AFC ännu fräschare”.
…om att ta blott den andra bortasegern för säsongen…

”Det är ingen överraskning att vi har fått kämpa i bortamatcherna. Jag tror alla har känslan att när vi spelar borta att det kommer bli ett tufft jobb. Idag var det också en tuff match, de krigar för sina poäng. Men vi lyckas göra två mål och hålla ut och ta hem vinsten. Det finns en riktigt bra mentalitet i det här laget”

Lagkaptenen Alexander Zetterström som öppnade målkontot för säsongen med att göra 1-2-målet på nick vilket kom att betyda tre poäng hem till Dalarna:

”Det var på tiden. Jag har haft några lägen. Jag brukar snitta ett mål per säsong, så nu har jag väl gjort mitt för i år”.

…om vad som gjorde att det blev seger…

”Fasta situationer i och med att vi gör två hörnmål. Vi är ändå ganska solida bakåt och Bernardini (André) gör ett par fina räddningar idag”. 
”Det är en dålig första halvlek, men vi steppar upp i andra halvlek, där det är många som levererar”.
…vad som gör att vi kan vända matchen efter pausvilan…

”Vi är mer påkopplade, har bättre intensitet och vi snackar och springer mer. Det fanns mycket att förbättra från första. Sedan kanske vi inte gör en jättebra andra halvlek ändå, men tillräckligt bra för att vinna. Det var skönt”.
…om hur matchplanen genomfördes…

”Vi ville försöka spela oss ur deras press på våra insparkar, men vi lyckades inte riktigt där i första. Då blev det att vi slog lite längre på insparkar, att vi skulle hitta Ieltsin som vi vet är stark på huvudet och nicka ner och jobba på andrabollar”. 
”Vi vann andrabollarna, men sedan slog vi bort dem, så det blev en jobbig första halvlek. Men sedan kunde vi rätta till många saker när vi kom in i paus, så vi gjorde en lite bättre andra halvlek”.
...om GIF Sundsvalls 1-0-mål i första halvlek där vi sjönk för långt ner framför eget mål…

”Det blir ganska rörigt. Det är många som vill ner och skydda mål, så glömmer vi ytan utanför straffområdet, för det är där han (Poya Pichkah) dyker upp, så blir det att han får skjuta i ett ganska fritt läge”. 
…att GIF:arnas mål inte kom att betyda så mycket i slutändan då det inte kom att räcka till poäng för hemmalaget…

 ”Det är som det är. Det viktiga nu är att vi tar våra trepoängare och det gör vi idag. Det var skönt”.          
…om sin egen insats…

”I första var väl ingen bra egentligen, sedan i andra så är det okej. Skönt såklart att få göra mål, men det spelar egentligen ingen roll för min del vem som gör mål. Det är bara en lättnad att vi vinner, i och med att vi legat där vi gör”.
…om landslagsuppehållet kommer olägligt efter den senaste tidens fina resultat…

”Nja, kanske. Vi har ändå hittat någon form av flow där vi lyckats vinna lite matcher. Men det spelar egentligen ingen större roll, det klart det hade varit skönt om det bara rullat på, men nu får vi ta lite ledigt och göra bra träningsveckor i stället”.
Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.