Intervjuer efter segern mot HIF

”Det kändes stabilt hela matchen. Vi visar alla hjärta på planen och gör allt för varandra.”

Mittbacken Pontus Rödin efter segern.

Inför cirka 2 000 åskådare på ett sommarvarmt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen vann vi med 1-0 över ex-allsvenska Helsingborgs IF. Det innebar vår andra raka seger, samtidigt som det var skåningarnas fjärde raka 0-1 förlust.

Forwarden Pontus Jonsson:

…kort om matchen:

”Vi tar tag i matchen från början och utnyttjar deras situation.”

…om första halvlek:

”Vi gör det ganska bra. Första fem-tio är de okej, sedan dominerar vi hela matchen”.

…om ledningsmålet, 1-0, efter 37 minuter från Seth Hellberg, där IKB:s #17 stod för den fina framspelningen:

”Jag tror det var Henry som vinner boll på kanten, sedan får jag bollen, ser många gröna centralt, och siktar in på Seth och lyckas träffa hans panna. Det var otroligt skönt”

…om att man inte lyckades göra fler mål i andra halvlek:

”Vi hade många lägen, men lyckades inte få dit den. Det viktigaste var att vi lyckades hålla nollan, håller ut och lyckas vinna”.

…om andra raka ”clean sheet”:

”Vi hade ett otroligt solitt försvarsspel. Bra kommunikation och bra aggressivitet. Vi gör en jättebra match defensivt”.

…om att han gjorde sig illa i slutet av matchen, och tvingades kliva av:

”Jag fick en smäll på foten, och ska kolla den med vår fysio. Jag tror det kan vara en stukning, men det är nog inget allvarligt”.

Chefstränare Klebér Saarenpää sa såhär:

…om vad han var mest nöjd med:

”Att vi bibehållit det vi satte igång förra helgen”.

…om första fyrtiofem:

”Matchen stod kanske och vacklade lite första trettio. Sedan måste vi driva tempot och öka intensiteten, då kommer också målet i den perioden. Vi ger inte bort initiativet till motståndarna. Jag är nöjd med väldigt mycket”.

…om andra fyrtiofem:

”Vi har en ledning och då måste de forcera lite, men de har inte verktygen och självförtroendet just nu. De hotar aldrig oss riktigt. Det blir en ganska bekväm resa så långt vi gör rätt saker. Men det är små marginaler ibland, det kan studsa fel inne i boxen, kan bli ett motlägg. Men vi redde ut det på ett riktigt bra sätt.

…hur det var att möta HIF som i och med tränarbytet var svårscoutade, och att man inte visste vilken taktik de skulle komma med:

”De kom med en laguppställning innan match, och vi får se att de ställer upp med en fembackslinje. De försöker lura oss, men vi är ganska säkra att de ställer upp med en fyrbackslinje, så det passade oss bra med den scouting vi gjort. Det gjorde vi bra”.

…om att vi inte lyckades göra ett förlösande andra mål efter paus:

”Sista tio kändes bra. Det kändes som att de inte hade tryck eller hotade oss. Det var mer att det kunde bli en slumpboll, som kunde studsa fel”.

…om Helsingborgs Amar Mushins chans i slutet?

”Hade den gått innanför ramen, hade det blivit problem för oss. Men vi vinner med 1-0, då ser man förbi missarna”.

…om det har var vår bästa match av de fyra vi avverkat?

”Örebro matchen var bra. Västerås är vad den var. Förklaringen att vi vunnit två raka, är att vi är där vi ska vara. Alla gör jobbet som vi ska, så bringar det till den här sköna känslan”.

Pontus Rödin, som återigen gjorde en bra match, sa såhär:

…om hur han tycker vi genomförde matchen:

”Det kändes tryggt. Vi spelar vårt spel. När vi måste slår vi ner bollen genom deras backlinje, och vinner andra bollar och krigas oss till lägen. Det kändes stabilt hela matchen. Vi visar alla hjärta på planen och gör allt för varandra”

….om den viktiga brytningen i första halvlek, när Helsingborgs Amin Al-Hamawi var nära skaffa sig ett friläge:

”Han försökte vrida och vända, men jag lyckades stoppa honom”.

…om ledningsmålet:

”Seth gjorde sitt andra nickmål. Skönt”.

…Om spelet i andra halvlek, där vi var klasser bättre än HIF:

”De måste gå till anfall, men vi stoppade det och vi får stora kontringsmöjligheter. Jag tycker vi ska ha nåt mer mål, verkligen. Vi får se till nästa match att ta vara på våra målchanser, för det här är en match vi ska avgöra 30 minuter in i andra halvlek”.

.om hur det var att möta Helsingborg som har fått en krisstämpel på sig efter inledningen:

”Vi visste om att om vi får första målet blir det tufft för dem. Vi har själva varit där och vet hur det känns. Det gäller att mata på och inte ge dem onödig energi”

…om hur det var att spela med Alexander Zetterström igen:

”Alltid tryggt att spela med ”Zäta”. Det är en trygg kapten som ger bra energi ute på planen. En stabil spelare”

.om fortsättningen:

”Ikväll glädjer vi oss över den här segern, sedan lägger vi den bakom oss och sedan är det en ny vecka”.

Nästa match spelas söndagen den 30 april, då vi bortamöter Skövde AIK.

Text: Per Lindgren.