Skip to content

Intervjuer efter segern mot ÖFK

I årets mest dramatiska match tog vi tre blytunga poäng efter att Kevin Nyarko avgjort i den 95:e minuten fram till 2-1. I en haltande tabell klättrade grönvitt hela fyra platser upp till en åttonde plats.

Mittfältsgeneralen Henry Sletsjøe sa såhär efter matchen:

…om att se segermålet gå in sent i matchen:

”Otroligt skönt. Ett vinnande mål. Offensiva fasta som vi jobbar på. Vi har inte fått utdelning innan, men idag får vi det. Skönt att Kevin får göra sitt första mål. Det är trippelbra!”

…om starten av matchen där vi tar tag i spelet från minut 1′:

”Det var som vi snackat om. Vi sa att vi skulle gå ut hårt och ta bort misstagen från Jönköpingsmatchen och fortsätta, och börja lika bra som då, sedan att vi skulle hålla i det. Och det tycker jag vi gör hela halvleken. Deras mål kommer från ingenstans egentligen. Det känns konstigt med tanke på hur mycket dominans vi haft i halvleken. Vi var tighta i defensiven, men vi släpper in ett och det är skönt att vi kunde göra mål offensivt, och vinna matchen på fasta”.

…om att vi tog tag i spelet igen direkt efter halvtidsvilan:

”Det är något vi pratat om sedan förra året. Att vi ska starta halvlekarna bra, med högt tempo och ta tag i matcherna. Jag är glad vi startar positivt, och kan hålla i det. Om man går igenom hela matchen för vi den. Vi visar också att vi är bra tränade och orkar hela vägen.”

…om han tyckte det var en ful match, med tanke på det fysiska spelet, och en del varningarna:

”Jag tycker domaren gör det bra. Men hon kunde släppa fler frisparkar, och tillåta ännu mer. De orkade inte lika bra som oss kände vi. De ville sänka spelrytmen”.

…om det här var vändningen, efter den lilla formsvackan:

”Det hoppas jag. Varje gång vi snackar om ta oss i kragen, så tar vi ett kollektivt ansvar, och gör det vi ska göra. Det gäller att få en kontinuitet i prestationerna, och inte falla tillbaka igen”.

…om den smäll han fick i andra halvlek:

”Jag landade på foten. Den vek inåt. Jag har haft den (skadan) tidigare förra året. Då var det värre, men jag tror det inte lika illa den här gången.”

Brages ytter Samouil Izountouemoi:

…om matchen som helhet:

”Det var ganska jämnt, men vi hade ganska bra kontroll i första. Skapar några farliga målchanser vi borde gjort mål på. Sedan kom vi ut i andra och dominerar den. Vi gör två mål och vänder matchen.”

…om hörnan han ordnade fram, som betydde 1-1 i början av andra halvlek:

”Jag får en boll av Pontus (Jonsson), försöker göra ett inspel som gick till hörna, och det blir mål på hörnan. Det är kul att Ieltsin (Camões) får göra mål igen också”

…om när han blev utbytt efter timmen spelad:

”Jag kände av min hälsena, bäst att bli utbytt för det är match på måndag igen.”

…om segermålet, 2-1 långt in på stopptid:

”De var en jätteskön känsla. Kevin har jobbat hårt för den. Han har varit här fyra, fem månader, och kul att få avgöra. Han förtjänade det. Det är kul att vi vänder en match. Vi har inte gjort det tidigare på ett tag.”

…om motståndaren Östersund:

”Det är ett bra lag. Ett spelande lag. Fysiska, de spelar bra fotboll, men jag tycker vi var bättre idag”.

…om vad laget gjorde bäst idag:

”Vi håller oss till matchplanen. Vi blir inte stressade. Vi vinner dueller. Vi gör det vi ska. Gör vi det, är vi svårslagna”.

…om betydelsen av vinsten efter tre matcher utan seger:

”Det betyder jättemycket. Vi känner oss starka, så förhoppningsvis tar vi tre poäng på måndag igen”.

…om att möta Trelleborg i nästa match:

”Träning imorgon, vila på fredag, sedan är det upp på hästen igen”.

Bragetränaren Kleber Saarenpää efter segern:

…om att äntligen kunna vända ett underläge till seger:

”Det är något nytt med den här gruppen. Så alla vet det. Vi har vetat det länge, och det är första gången vi vänder ett underläge till seger med den här gruppen (i tävlingsmatcher). Vi har inte mäktat med det tidigare. Det är en viktig milstolpe att göra det på det här sättet, när vi gör en bra match”.

…om början av matchen blev enligt plan:

”Den var bättre än väntat till och med. Jag tycker vi är bättre matchen igenom”.

…Om snacket i paus:

”Det var nästan inget att säga i halvtid. Bara att trumma på. Defensivt har vi full koll på dem. De slår långa bollar, och de har något distansskott utifrån, på en fast situation som vi släpper in. Offensivt har vi full kontroll. De har någon stor chans”.

…om de bytena som gjordes i andra halvlek:

”Det blir rörigt när det blir många byten. Det blir lite vilda västern i slutet av matchen, sista tio minuterna”.

…om alla avblåsningar, som gjorde att det blev hackigt spel. Efter 1-1 betydde det att vi tappade lite av vårt spelövertag:

”Det var två aggressiva lag, och domaren blåser tidigt. Det tog mycket tid med alla avbrott, och fasta situationer. Det måste vi kunna hantera. Det blir många byten också i den perioden, som förstör rytmen. Det är inte så mycket klokhet och taktiskt. Det är mer energi och vilja vi går på. Jag är fantastiskt glad för grabbarnas skull att få ha den här känslan, och Kevin får komma in och avgöra. Vi behövde få göra mål på en fast situation också”.

…om 1-1 målet som också kommer efter en hörna:

”Jättefin nick av Ieltsin och bra avslut”.

…om det bara är ”plus” idag efter matchen:

”Jag sa i halvtid att vi gör allting rätt, och det var jättebra. Vi ser att det är lite misstag här och där, men det är exakt det vi måste acceptera och bara trumma på. Och det gör vi matchen igenom. Jag hoppas grabbarna kan tanka självförtroende också. Krigar du hela vägen så kommer det till slut, och det gjorde det”.

…om att Östersund inte var helt ofarliga, speciellt i andra halvlek:

”Det är några bollar som dimper ner i straffområdet, och Berna får göra någon stor räddning också, på någon fast situation, där han står rätt. De matar in långa bollar i boxen, men idag hade vi marginalerna på vår sida. Det är bara att njuta att stå på den här sidan för en gångs skull, för det är ruskigt tufft att förlora i 94:e minuten.

Nu gläds vi några dagar över vinsten, och laddar om till nästa match, som alltså spelas redan nu på måndag den 5:e juni kl.19:00 borta mot Trelleborgs FF.

Text: Per Lindgren