Skip to content

Intervjuer efter segern mot ÖSK

Foto: Tobias Sterner

IK Brage har börjat försäsongen på allra bästa sätt och tog andra raka segern efter på Behrn Arena mot Örebro SK inför dryga 500 åskådare med 1-2 (1-1). 

Bragetränaren Janne Mian summerade sina tankar efter slutsignalen på följande sätt:

”Vi ville kontrollera vårt presspel på ett bättre sätt och det tycker jag vi gör. De är bollskickliga med framförallt Shlimon (Lucas) på mitten. Jag tycker vi jobbar på bra, pulserar och jobbar därifrån”.  Dock fanns det saker som han menar man kan förbättras. Som när våra forwards går och sätter press, att det gäller ta några meter på den spelare man ansvarar för, att man är närmare honom när han får bollen. Några gånger är vi lite för sena där, lite som förra matchen”.

Mian Fortsätter:
”Vi blandar och ger i uppspelen. Det är lite för stressigt emellanåt, vi behöver hitta lugnet lite mer. När vi har lugnet tycker jag vi hittar våra spelare i rörelse på ett bra sätt och kan ta fram bollen”.

…om att man ibland blev passiva:

”Vi hade en period med lite för lite djupledslöpningar där vi släpper in ett mål”. 

…Om när man gjorde det man skulle och kunde såra ÖSK:

”Sedan börjar vi hota i djupled och då öppnar vi upp hålen och skapar den rörelsen som vi vill krydda på med. Sedan är det några saker i försvarsarbetet som vi har jobbat med som vi blandar och ger”. 

…Om han var nöjd över vad man står i dagsläget, efter andra matchen:

”Det är en bra träningsmatch i februari och det ser bra ut”.

…Om det fanns skillnader i prestationen och utförandet jämfört med senaste matchen mot Gefle:

”Överflytt till backlinje och mittfält, som vi jobbat med under veckan. Det funkade bra emellanåt, men ibland blev vi för baktunga och tittade på spelare bakom oss, när vi har en hel fyrbackslinje som kan ta hand om dem. Sedan tycker jag Örebro bjuder på bättre motstånd (än Gefle), de har lite mer chanser, mer bollar bakom backlinjen och mer avslut”.

…Om spelet hinner sitta innan första tävlingsmatchen mot IFK Norrköping i svenska cupen om två veckor:

”De här spelarna har varit med Klebér i två år, så det blir inget revolutionerande. Det är bara fortsätta göra jobbet så det är inga stora grejer”.              

…om våra byten i andra halvlek (in: Asante Gayi, Titi, Weilid och Camões, ut: Persson, Tot Wikström, Stensson och Sjöberg) efter timmen spelad:

”Vi hade tänkt vänta fem minuter till, men de började krokna”.

Mittfältaren Jacob Stensson gjorde en solid insats på innermittfältet. Han säger så här om att försäsongsmatcherna dragit igång:

”Jätteskönt att jobba på grejer vi diskuterat när vi har en ny tränarstab. Sedan är det skönt få minuter i kroppen.”

…om hur känslan var för egen del:

”Det är en stabil insats. Klart godkänt. Jag löser deras press bra några gånger, vinner boll”

….om känslan i gruppen när vi kommit in i februari:

”Den är bra. Vi har en stor stomme kvar från förra året med väldigt bra gubbar i laget. Vi har väldigt kul och har fått in lite nytt med Cesar, så det känns jättekul”.

…om samarbetet med Gustav Berggren på innermittfältet:

”Vi skulle kanske hitta lite mer passningar mellan varandra, men det kändes bra. Vi har en bra relation både på och utanför plan så det funkar jättebra att spela tillsammans med honom”.

…vad han var mest nöjd med i spelet mot Örebro SK:

”Presspelet funkade stundtals bra. Vi vinner bollen högt och gör mål på så sätt. Vi jobbar med vår uppspelsfas på ett sätt som vi vill göra och är modiga där”.  

…om sina tankar inför säsongen:

”Klart man siktar högt. Vi vill såklart komma topp tre, det är ett mål. Vi får ta det match för match helt enkelt, det är fortfarande långt tills säsongen börjar”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.