Skip to content

Intervjuer efter segern mot Skövde

231002 brage skövde foto henrik hansson

Måndagens hemmamatch mot Skövde AIK slutade med seger 3-2 (2-1), och tre viktiga pinnar in på kontot. I och med trepoängaren, så kom vi snabbt in på vinnarspåret igen, och visar att vi just nu är svårslagna. Bara en förlust på de sju senaste matcherna.

Målvakten Andre Bernardini om:

….hur han upplevde matchen;

”Rolig. Det var lite stressigt i vissa moment, jag var inblandad i, som gav de lite energi. Viktigast vi vinner 3-2 och tre poäng”

….om hur han upplevde 1-1 kvitteringen:

”Jag skulle inte ut där. Jag tänkte att det var läge för mig komma ut och rensa bollen. Jag missbedömde det, men hatten av till honom som gjorde det jättebra”.

…om hur snacket gick innan matchen:

”Vi skulle inte underskatta dem på något sätt. Vi skulle respektera de som lag, även om de ligger näst sist och vara påkopplade, och att energin skulle finnas i 90 minuter idag. Jag tycker vi gjorde det jättebra. Det är superettan och alla kan slå alla”.

…om att han annars ägde luftrummet:

’”Ja, det var det jag och målvaktstränaren John Åberg hade snackat om. Skövde är en sådan match där det kan dimpa ner, det är mycket inlägg och långa inkast, frisparkar. Där gör vi det jättebra”.

…att det var två minuter kvar av stopptid, när Skövde reducerade till 3-2, och det blev en onödig dramatik:

”Det var två jättestressiga minuter. Vi håller det kompakt”.

…om Skövdes målvakt Otto Lindell som var bäst i motståndarlaget:

”Jag tror jag har spelat mot honom i division 1, jag tror han spelade i Sylvia. Jag tror vi har 8-1 i avslut och han håller de kvar i matchen”.

…om den offensiva skärpan:

”Bra. Tre mål hemma, och jag tror vi har 14 avslut mot mål. Deras målvakt gör det bra”.

….om Andres mamma Elainie, som fanns på plats:

”Hon fick min tröja, och hon fyllde år för en månad sedan. Hon har sett fyra matcher och på dem har vi plockat sju poäng”.

”Hon är glad och stolt oavsett hur vi spelar. Hon kan inte följa matcherna på TV i Brasilien, men hon vill helst följa matcherna på plats”.

….om han har koll på det kvarvarande spelschemat:

”Ja, det har jag. Jag tror vi kan vinna alla fem som är kvar, om vi spelar som vi kan. Först har vi Sundsvall på bortaplan där vi tyvärr inte har varit så bra i år. Men jag hoppas vi kan skärpa oss i de tre sista bortamatcherna, och ta poäng. Det kommer att vara jätteviktigt”.

”Jag stod när vi mötte de i cupen och vann med 2-0. Men det var ingen match som skulle spegla hur det ser ut i serien. Det var helt olika lag”.

En av IKBs målskyttar Jacke Stensson…..

…om matchen i stort:

”Jag tycker vi kontrollerar den på ett väldigt bra sätt. Vi tar kampen, som vi sa var viktigt mot ett lag som Skövde. Jag är besviken att vi släpper två bollar mot dem. Som helhet är jag nöjd”.

…..om matchinledningen:

”Vi tar tag i taktpinnen direkt, och hittar de ytor vi pratat om innan och gör det vi ska och skickar in bollen i box och fyller på med mycket folk och det skapar en del farliga chanser”.

….hur snacket gick i paus:

”Det var bara att fortsätta, och matcha deras energi, bara fortsätta göra det vi gör och hitta samma ytor och dra upp tempot.”

…om 3-1 målet tidigt i andra halvlek. ”Jackes” andra för säsongen:

”Jag fyller på precis utanför straffområdet, och Kanteh släpper den i bra fart, så det är bara för mig att trycka till. Jag får perfekt träff, och den seglar rakt i krysset”.

”Direkt när jag sköt så visste jag den satt”.

…om revanschungern efter förlusten mot ÖFK:

”Det fanns där, absolut”.

….om matchen som väntar på söndag mot GIF Sundsvall:

”Det gäller att vi håller uppe det vi gjort bra. Vi trendar i rätt riktning. Sundsvall kommer inte lägga sig platt. Det gäller att vi gör jobbet, och så kan vi avsluta på topp innan ett till landslagsuppehåll”.

Huvudtränaren Klebér Saarenpää…

….om känslorna efter matchen:

”Skönt att vi kunde göra slag i saken i den plan och matchbild vi visste hur det skulle bli. Vi visste att vi skulle ha kvalitet och sätta chanserna. Det är viktigt att göra första målet och låta Skövde få jaga. Annars blir de tighta där bak, och det är mycket folk i straffområdet som försvarar. Jag är glad för resultatet. Sedan känns det lite smolk i bägaren att de får göra två mål från ingenstans. Men det är så säsongen har sett ut. Vi har full kontroll men så är det match igen. Vi tar tre poäng, det är det viktigaste, och vi gör mycket bra saker”.

…om matchen blev som du trott på förhand:

”Absolut, till punkt och pricka. Skövde har absolut ingenting. Vi visste att vi skulle dominera, och det gällde att sätta upp det. Flytta bollen snabbt och få in bollen i boxen. Jag vet inte hur många avslut vi har. Det känns som vi skulle ha gjort något mål till i den här matchen. Återigen, tre poäng är det viktigaste”.

….om sista kvarten av första där vi tryckte tillbaka Skövde rejält, och fick lön för mödan med att göra 2-1 i slutminuten:

”Skönt att göra 2-1 efter det snöpliga 1-1 målet efter att vi gjort 1-0. Att sätta 2-1:an innan pausen, att få gå in med den känslan och energin, och trumma på, och få göra 3-1 ganska omgående. Vi fick verkan på det vi gjorde”.

….om det var en topprestation av samtliga:

”Det skulle jag inte säga, med all respekt för Skövde. Då finns det saker man tillåts göra. Jag ska nog säga att jag kräver lite mer av oss själva, för att kalla det en topprestation. Men återigen vi vinner”.

….om att det var Skövdes målvakt som förhindrade oss att göra fler mål:

”Det är bra att vi får till så många avslut innanför ramen, och låta keepern jobba, och släppa in det han inte når i slutändan”.

….om du tycker laget hanterade Skövde som vi önskat:

”Absolut. Vi släpper in två mål konstigt nog, men jag tycker vi gör det bra. De har noll (chanser), men som vi sa i halvtid, Skövde förmår göra mål och skapa chanser från ingenstans, från ingenting. Det är där vi måste vara intensiva och på alerten och inte tror att man har det under kontroll. Då helt plötsligt smäller det till. Det gjorde det två gånger när vi tog dåliga beslut, och inte var där. Det ligger mer på oss att vi ska hantera det bättre”.

….om det vart påtalat att flera spelare kunde blivit avstängda, med en varning (nu klarade vi oss helt från gula kort):

”Nej, ingenting vi pratar om. Utan när matcher är avgjorda, då får de den informationen att hålla igen eller inte. Det är en del av det”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.