Skip to content

Intervjuer efter segern mot Utsikten

230827 ik brage utsikten foto henrik hansson

Vi stod för det smått osannolika igen och vann med en man mindre i 70 minuter, när Utsikten besegrades med 3-0 (0-0).

I andra halvlek steg vår målkung Ieltsin Camoes fram och gjorde två mål, och Seth Hellberg fullföljde sedan succén när han fastställde slutresultatet 3-0 i 89:e minuten.

Brages assisterande tränare Jan Mian…

…om vad det som gör att vi vinner:

”Vi skapar fyra chanser på fyra minuter (i första halvlek). Om jag ska vara snäll, borde vi gjort ett mål. Man måste göra mål på var fjärde femte, chans. Sedan blir det en utvisning och man tycker det är nattsvart, det går inte att hoppas på ett nytt Örgryte när man sitter på bänken. Vi accepterar att vi ligger i våra block och är defensiva. Spelar enkelt och försöker hitta IeItsin tidigt i backlinjen. Vi vet vad vi kan offensivt, och vi hade bud på fler mål med en man mindre. När vi vinner boll har vi kylan när det behövs och sätter långt när det behövs. Utsikten spelar på energi, men idag när de får så mycket tid på sig slår de bort tre fyra passningar ut efter sidlinjen, eller slår dåliga inlägg. Det kändes som de inte kunde hantera situationen.

….om Utsikten som hade svårt att bryta ner Brages defensiv, trots en man mer.

”De hade ett stolpskott från ganska dålig vinkel. De skapade inte så mycket, de hade några inlägg. De fick aldrig tryck på oss sista tredjedelen. Några gånger gick vi bort oss i vår markering men vi offrade oss. De inlägg som vi inte når, är ”Berna” ute och plockar och kommunicerar”.

….om hur efterlängtat det var att både vinna och hålla nollan (i serien):

”Vi har sagt att prioritera defensiven där vi är. Vi kan inte prata kombinationsspel framåt, och löpa sick sack”.

…..om bedriften att kunna vinna för andra gången i år med reducerat antal spelare:

”Man måste prioritera det viktiga, att inte ligga superhögt i våra positioner. Det gäller att ligga i bra balans, se ytan bakom backlinjen och slå den där om den finns”.

Slitvargen Gustav Berggren som stod för en gedigen insats:

…om känslan inför matchen:

”Vi kommer från straffvinsten senast. Känslan var helt OK. Lite anspänt, vi har ingen superform, men omvandlar anspänningen till något bra”

…om spelet med en man mindre som återigen skulle visa sig bli lyckosamt:

”Med facit så fungerade det bra. Det var inte optimalt, men vi gjorde det mot Örgryte. Vi vet vad det handlar om, så det vart klockrent”.

…om efter det att Zetterström visats ut efter sitt andra kort, stod vi emot Kiken bra de resterande 25 minuterna fram till halvtid.

”Det handlar om att stänga igen, och de får så lite säga till om som möjligt. Vi vet att vi kommer att få våra chanser i andra när de pressar. Det handlade om att hålla 0-0 till pausen”.

…..om att vi i början av matchen hade flera vassa möjligheter ta ledningen:

”Vi hade väl tre lägen efter omställningar, och startade matchen piggt. Jag hade själv ett läge som jag ska förvalta bättre. Annars kändes det okej för egen del. Sedan får vi lägga om matchplanen lite, med en man mindre. Men vi är anpassningsbara och gör det bra”.

…..om sin assist till 2-0 målet:

”De slår ett inlägg och bollen kommer ut. Jag får lite tid och se IeItsin sticker iväg, och han vinner en duell och placerar in bollen. Det var skönt”.

…..om skillnaden mellan lagen:

”Vi kommer ut med bra energi. Vi är underdogs, de ligger i toppen och vi ligger lite längre ned i tabellen. Vi tar matchen dit den går. Vi tar det vi får och gör det j*vla bra med de chanser vi får”.

Tvåmålskytten IeIsin Camoes:

….om hur han upplevde matchen:

”Perfekt resultat för oss. Vi spelade inför våra fans. Jag hoppas vi kan fortsätta bygga på det här. Vi hade bara vunnit en match på de sex, sju senaste. Det var en bra seger mot ett topplag, så det är starkt av oss att vinna.

…..om dina två mål som betydde 2-0 och 3-0:

”Jag trodde jag drömde (skratt). Chanserna kom väldigt fort. Jag är bara glad att jag lyckades göra mål och hjälpa laget. Jag fick mycket tid, och då kan man börja tänka och det är inte bra. Jag visste var jag skulle sikta, och jag tycker det är två bra avslut, och jag kommer att titta på dem igen. Efter målen började vi tror på oss själva”

…om supporterstödet:

”Jag är mest glad för deras skull. Fansen är de enda som kan kontrollera något. Vi spelar och tränar här varje vecka. Så jag är glad jag kan ge våra supporters något att vara glada åt”.

…om det här var vår bästa match hittills:

”Jag vet inte om den var den bästa, men topp tre i alla fall”.

…om vad vinsten betyder inför fortsättningen:

”Att vi kan vinna mot vilka som helst, och det spelar ingen roll om du spelar med en man mindre. Till sist är det resultatet som räknas. Vi spelade med en man mindre från 20:e minuten, och efter det tycker jag vi jobbade hårt och det var det laget behövde.

…om att möta ännu ett topplag, Västerås, i kommande lördag:

”Idag ska vi glädjas lite över vinsten, och från imorgon börja fokusera på Västerås. Det är en svår match som alla är i superettan. Vi kommer vara redo, och kommer ha ett stärkt självförtroende. Det gäller att vi fortsätter bygga på med poäng, i det läge vi befinner oss i”.

….om hur han firar segern:

”Jag har just firat med laget. Alla vara glada i omklädningsrummet. Jag gav bort en av mina skor till en av bollpojkarna, och sedan dess har det bara varit leenden”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.