Skip to content

Intervjuer efter segern på Grimsta

Fjärde raka vinsten, och den andra Allsvenskt motstånd. Det är facit efter att vi under tisdagen bortaslog IF Brommapojkarna med 2-0 (0-0).

”Vi vinner ganska rättvist. Vi kommer inte upp i vår standard i första halvlek. Vi sa i halvtid att vi inte var nöjda med vad vi levererade. Sedan kom vi ihop oss och skapade flest chanser och vinner ganska rättvist.”

Malte Persson efter segern

Brages assisterande tränare Janne Mian var till stora delar tillfreds efter slutsignalen.

-Vi började matchen tryggt, men i andra delen av halvleken gör vi en del misstag. Vi visade för lite rörlighet i spelet utan boll. När vi får upp bollen så tappar vi den, säger Bragetränaren, som var desto nöjdare över sista fyrtiofem.

-I andra halvlek blir det bättre. Vi gör mål på två fasta situationer, och visar mer energi. Vi har ett bättre bolltempo, och inte lika många bolltapp (som i första halvlek). Vi gör en bra match, mot ett bra motstånd.

En av Brages målskyttar var Seth Hellberg, som i slutet av andra halvlek, punkterade matchen med sitt straffmål fram till slutresultatet 2-0.

I och med att förste straffläggaren Douglas Karlberg blev överkörd av målvakten Filip Sidklev i upprinnelsen till straffen, blev det Hellberg som fick förtroendet från elva meter.

-Jag var sugen på att lägga den. Egentligen är Ieltsin (Camões) andre straffläggare, men han fanns inte på kvar på plan. Jag hade tänkt lägga den till vänster om målvakten, men då såg jag en BP spelare komma fram till målvakten som visste var jag brukar lägga straffarna, så då la jag den till höger om honom istället.

Vad säger du om matchen?

-Vi gör det vi pratat om hela försäsongen, och håller vår spelidé. Det som är mindre bra är några småslarv. Vi missar en straff, och vi får lite skäll i paus. Vi har höga krav på oss själva att göra det bättre i andra. Vi höjer oss och gör det vi ska, och får mer energi. Sedan har vi ett stabilt försvarsspel, som vi hela tiden har haft. Det här var väl tredje nollan (på senaste fyra matcherna), så det känns jättebra.

-Det har varit superkul att få bra motstånd. Sirius, BP och Degerfors som kommer. Det är bra utmaningar som visar var vi står. Vi spelar alltid för att vinna, och det gäller att fortsätta på samma spår, säger Brages #8 som säger att han känner sig fit.

Nästa vecka är det landslagsuppehåll i bland annat Europa och Afrika, och för Seth Hellberg som tidigare har spelat i Liberias landslag, så blir det inga landslagsuppdrag i den kommande samlingen.

-Jag har inte blivit kallad, då de inte har ringt. Det är lite synd, för jag hade velat åka till Sydafrika, och kvalet till de afrikanska mästerskapen. Men jag får istället ha full fokus här.

Ytterbacken Malte Persson stod för en gedigen insats från sin ytterbacksplats.

-Vi vinner ganska rättvist. Vi kommer inte upp i vår standard i första halvlek. Vi sa i halvtid att vi inte var nöjda med vad vi levererade. Sedan kom vi ihop oss och skapade flest chanser och vinner ganska rättvist.

-BP är skickliga. De har en del skickliga kvar sedan förra året. De har några rappa och duktiga forwards som vi får jobba med.

Utan att förringa Brages insats, var det var nog många som trodde att Brommapojkarna skulle bjuda på bättre motstånd. Det var inte förrän sista tjugo minuterna som man ”varvade” upp, men då stod Andre Bernardini för några fina ingripanden.

-”Berna” är duktig på de räddningar han gör. Vi går ned på en ”femma” (fembackslinje) på slutet och täpper till det ganska bra, och släpper inte till så mycket, säger Malte.

Fyra raka segrar, hur ser du på vad som komma skall?

-Degerfors blir det sista riktiga provet innan det är dags för serien. I slutet av dagen är det resultat som räknas. Det är också väldigt viktigt vi spelar ihop ett lag och en spelidé som funkar över 30 matcher i serien. Vi ska nu fortsätta sätta de sista delarna av innan serien.

-I duellspelet var det i alla fall inte som en träningsmatch. Där hettade det till och det var stundtals hårda tag från båda lagen.

Även om det var många som valde att stanna hemma denna råkalla tisdag, så fanns det några röststarka som ivrigt hejade fram Malte Persson.

-Ja, det var min farfars syster och hennes pappa. Så det kändes som man var på hemmaplan. Det var roligt, och jag blev lite chockad när de skrek redan på uppvärmningen. Jag undrade vem är här nu, för jag hade ingen koll alls, skrattar Malte.

Nästa match blir genrepet mot Degerfors IF, fredagen den 16 mars kl 16:00, på Behrn Arena. Sedan är det äntligen dags för årets Superettanpremiär hemma på Vallen mot VSK lördagen den 1 april.

Text: Per Lindgren.