Skip to content

Intervjuer efter segern på Jämtkraft Arena

Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN /

Segertåget fortsätter. På söndagseftermiddagen fick vi med oss alla tre poäng från den svåra bortamatchen mot Östersunds FK. Matchen slutade alltså med vinst 1-3 (0-1) och resultatet betyder att vi nu ligger i topp av tabellen.

”Vi är ruskigt distinkta i avslutningslägena. Där är vi starka. Jag tycker att det hackar lite grann, i förhållande till där vi är, där vi kan ställa och höja ribban i kravställningen. Det går vår väg ändå, och det är starkt att vinna en sådan här match, där vi känner att vi inte kommer upp i en jättenivå.”

Klebér Saarenpää

I den första halvleken var det relativt jämnt spelmässigt. Men i chansväg var det Östersund som hade de vassaste målchanserna. Men det var grönvitt som tog ledningen tack vare Jonathan Tamimis läckra distansskott från 30 meter, som betydde 0-1 i matchminut 45. I andra halvlek kvitterade ÖFK till 1-1, innan de förvånansvärt tappade allt sista 20-25 minuterna och vi kunde ta över taktpinnen.

-De tröttnar lite, och vi får göra byten, vilket skapar de ”hålen” som blir på sista tredje delen. Det var ett gediget lagarbete. Men vi lägger den här matchen ganska snabbt bakom oss. För nu kommer vi fokusera på nästa match, och det blir tätt med matcher, säger Klebér Saarenpää.

Bragetränaren och hans manskap seglar just nu i medvind, och Klebér tycker att laget har fler verktyg i verktygslådan att ta fram när det behövs.

-Vi är vältränade så vi orkar genom 90 minuter. Behöver vi slåss oss till en poäng, har vi energi att göra det. Behöver vi forcera för att ta tre poäng, så kan vi göra det. Vi har många sätt att spela på just nu.

När Jonathan Tamimi, gjorde 0-1, så tystade han de drygt tusen personer som fanns på Jämtkraft Arena. Förstås förutom de 20-talet sjungande Brage supportrar som fanns på läktaren.

-Jag tror att det blir en sådan grej som man får i huvudet, låt mig köra, låt mig skjuta, vilket hände. Den satt jättebra. Jag tänkte inte så mycket var den satt, jag såg bara nätet rassla, så var jag glad. Det blev som en andra boll, det var en duell, som gjorde att bollen letade sig ut från straffområdet, efter halvmånen. Jag var tvungen att kliva framåt, att kunna ta bollen, annars hade de kunnat sno åt den, och gjort en kontring.

Kommer du göra ett sådant snyggt mål igen?!

-Det vet man inte…

Fram till ledningsmålet, hade vi svårt att få till det offensiva spelet.

-Det var lite böljande spel. Vi har några bra anfall. Vi var inte nöjda, och vill alltid bli bättre. Det gäller att göra det bättre.

Vad säger du om andra halvlek?

-Vi jobbar på. Det gäller att gnugga vidare fram till sista minuten på tillägg. Det finns inget annat att tänka på. Oavsett ledningen, lika, eller vid underläge, så är det bara att köra på.

Efter sju omgångar toppar vi serien, med samma poäng som Halmstad BK, men med bättre målskillnad. Tamimi lägger dock inte alltför stor vikt på tabellplaceringen.

-Vi tänker inte så mycket på det. Det gäller att kriga vidare. En dag i taget. Det gäller att fokusera på återhämtning nu, och ladda om till nästa match. En dag i taget, det är bara att köra på.

Hörnspecialisten Christopher Redenstrand, var den som var delaktig när vi tog ledningen med 1-0. Hans hörna från vänster, letade sig så småningom fram till Tamimi, vars fullträff det länge kommer att snackas om.

-Vi har lite olika varianter var vi ska slå bollen. Nu slog jag bollen mot straffpunkten, och där lyckades de rensa ut den, när ”Tamme” får andra bollen, några ropade att vi skulle slå ut den igen, så jag kunde gå på inlägg, men han valde att gå på skott, och det slutade bra.

-De (ÖFK) är ett bra lag, och det gäller att kämpa in i det sista, för att ta tre poäng. Vi får kämpa, och det lönar sig till slut, det var tufft, säger ”Chris” som menade att hemmalaget var långt ifrån ofarliga.

-De är vassa på kontringar. Vi har lite tur att de inte lyckas straffa oss på några av dem. Vi skapade vissa lägen också, så det är en jämn första halvlek.

Hur gick snacket till andra halvlek?

-Vi skulle gå ut för att göra allt för att ta tre poäng och hålla nollan. Kanske till och med utöka ledningen, så det blir ännu tryggare. Sedan lyckades de kvittera, men vi fortsatte kriga, som vi har gjort i alla matcherna, och det lönade sig.

-Det visar att vi är extremt vältränade, vi springer för varandra i 90 minuter. Det lönar sig när man tar jobbet, och vi får in två bollar i slutet. Vi får in ny energi med bytena, och ”Jacke” (Jacob Stensson) gör assist. Alla gör ett extremt bra jobb.

Vi är nu på första plats i tabellen. Hur känns det att vara jagade?

-Alla är såklart glada över att vi ligger där vi ligger. Men det är ingen press, utan vi kommer ta det match för match. Varje match för sig och göra vårt bästa. Det gäller att inte titta för mycket på tabellen.

Assisterande lagkaptenen Seth Kanteh Hellberg, ville efter matchen hylla sitt lag, och även ÖFK som han tycker har en del bra spelare.

-Det är bra kvalitet på matchen tycker jag. Den står och vacklar ganska länge. Det är ett bra lag vi möter. De har många bra individuella spelare, vilket vi visste. De är bra med bollen. Samtidigt visste vi att vi är starkare som lag. Ju längre matchen skulle gå, ju mer fördel skulle vi ha. Vilket vi också visade. Vi tror på det vi ska göra. Håller vi disciplinen, och jobbar som vi ska göra, så kommer chanserna att komma.

Östersund skapade, förutom sitt mål, en del farliga lägen. Bland annat hade man både ett stolpskott, och ett friläge som Viktor Frodig räddade vid ställningen 0-0. Men som typiskt för ett bottenlag, saknade man den klass som Brage gjorde när det gällde målskyttet.

-Det är bra kvalitet på två första målen. Sedan det tredje, får ”Dogge” kötta, vilket han älskar att göra.

-De har inte så mycket. De har en frispark i första vi inte är riktigt med på. Jag tycker Henry (Sletsjøe) gör en jättebra match tillsammans med backlinjen. Alla gör en solid match, och följer matchplanen perfekt. Vi gör det vi ska.

Under första fyrtiofem, hade Hellberg några avslut, som dessvärre saknade precision. Själv var han inte helt tillfreds över sin egna insats.

-Jag fick ett sms av farsan, som sa att det var synd att målen inte stod på rätt plats idag (skratt). Men förhoppningsvis gör de det i nästa match jag spelar. Vi tar tre poäng där är jag nöjd, men jag vet att jag kan höja mig. Men vi är så pass bra, att om någon är mindre bra, så är resten bra.

Nu leder alltså grönvitt Superettan efter sju omgångar. Seth tvivlar om han någonsin upplevt det med Brage.

-Jag vet inte om jag har varit med om det. Det kan ha hänt 2019, när inte omgången var slut. Men nu är vi här, och vi har kämpat för det. Det är bara att vara ödmjuka inför uppgiften. Det är 23 omgångar kvar, så vi kör på.

I nästa omgång som spelas på torsdag hemma mot Dalkurd, så blir det utan Seth Kanteh Hellberg, eftersom han i och med det gula koret mot Östersund står tre varningar och därmed är avstängd.

-Men jag kommer vara på plats och stötta laget. Det kommer bli hur bra som helst. Fansen sjöng lite grann redan nu om den matchen. Jag vet att de är sugna på att ta tre poäng. Det är ett gammalt derby, från förr. Det är en motståndarsida, där vi ska plocka hem tre poäng. Superettan är en serie där alla kan slå alla, så vi ska inte fokusera på hur de ligger i tabellen. Det är 23 omgångar kvar, och vad som helst kan hända. Vi kommer fokusera på det vi ska göra.

Vad gjorde då Hellberg under den drygt 40 mil långa bussresan hem till Borlänge?

-Lite ”Maffiaspel” som vi kallar det. Ett kortspel, där man ska tjafsa lite. Det kommer bli mycket skrik på bussen, det kan jag säga.

Blir det seger för dig där också?

-Ja, det kan jag säga, Jag är helt överlägsen på Maffia, avslutar han.

Redan nu på torsdag alltså, den 19/5 kl.19:00, är det hemmamatch mot Dalkurd FF på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Det väntas bli publikårsbästa på Vallen, så se till att säkra din biljett redan nu via webben här – ALLA TILL VALLEN!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.