Skip to content

Intervjuer efter segern på Vallen

Foto: Henrik Hansson

Vi fick en fin start på höstsäsongen, när vi efter en heroisk insats med en man mindre i cirka 75 minuter, besegrade Örgryte med 4-1 (2-0).

”Det är en härlig känsla…Fansen gav oss energi. Och det känns skönt med tre poäng. Det är ett mycket bra resultat, 4-1 med en man mindre.”

Ieltsin Camões efter segern.

Assisterande tränare Janne Mian:

…om starten på matchen:

”Det var mycket ställningskrig i början, och fördel för ÖIS om man ska vara ärlig. De hade mer boll, och pressade oss högt. Vi låg i våra positioner och lyckades inte i uppspelsfasen. Första riktiga uppspelet vi hade, var efter 20 minuter”.

…om att det mycket väl hade kunnat stå 0-1 på tavlan efter första 15 minuterna:

”Vi hade tur första tjugo. Vi kommer undan”.

….om vad som hände efter Seth Hellbergs utvisning i matchminut 25:

”Vi släpper på handbromsen och kör och stressar dem. Vi vinner boll, och gör mål. Det var som det var att spel elva mot elva”.

…om direktiven med en man mindre:

”Det gällde att ligga i våra block och satsa på omställningar. Ieltsin (Camões) är fantastisk, och Pontus (Jonsson) är jättebra. Våra kanter är snabba och bra med bollen. Sedan gör Pontus (Rödin) och Ieltsin mål. Det är dem som måste sköta det när vi är en man kort, och det fattas en forward så att säga”.

…om laget skulle göra något annorlunda efter paus:

”Nej, det gällde bara att fortsätta ligga kvar i blocken första kvarten, sedan sa vi att gå ner på en fembacklinje efter tio minuter, och sedan byta ut Douglas och Ieltsin.

…om Kevin Nyarko som byttes in och stod för ett mål:

”Han är jättebra och involverad i ett till mål också, när han vinner bollen. Han var jättebra”

…om att det faktiskt kunde blivit fler än fyra mål (Tot hade en boll inne som vinkades av för offside, samt att vi skapade ett par till 100% -iga lägen):

”Mm…Vi tar över matchen, samtidigt som vi leder, blir de blir väldigt trasiga och frustrerade. Vi ställer de d-a bra. Det var kul att se”

…om Emil Tot Wikström som byttes in i slutet av första, för att sedan bytas ut:

”Det var en smäll på foten han fick, och fick så pass ont (att han måste byta), det var en liten stukning. Hoppas inget långvarigt”

…om du avslutningsvis vill säga något mer om matchen:

”Fantastiskt bra avslutning. Nu hoppas jag vi i nästa match släpper handbromsen tidigare. Att vi hittar lugnet i uppspelsfasen, och pressar högt när vi ska”.

…om nästa match mot AFC Eskilstuna som ligger på negativ kvalplats.

”AFC kommer kriga för sitt liv. Det finns inga lätta matcher i superettan. Det är en lång serie, och alla slår alla”.


Lagkaptenen Alexander Zetterström:

…om lagets uppoffrande insats:

”Otroligt stolt över laget idag. Vi är egentligen dåliga fram till utvisningen. Då vaknar vi, så lyckas vi få in energi, och spinner vidare på det. Sedan i andra halvlek, när de gör målet känns det tufft, och det är d-a långt kvar av matchen. Vi ger inte upp, och springer och krigar för varandra. Vi lyckades göra fyra mål med en man mindre, det visar på bra omställningsspel”.

…om att det var hela laget som stod för en jätteinsats med tanke på att vi under så långt tid fick spela meed tio utespelare:

”De centrala spelarna, och våra och forwards ytterbackar springer….alla lägger ner ett extremt bra jobb idag, och offrar sig och löper för varandra, då tar man poäng”.

…om täckningen vid ställningen 2-1 när Nicklas Bärkroth var nära kvittera:

”Det var ett inspel och jag fick en tå på den. Jag stod kvar på knä och sträckte mig efter bollen. De sköt mig i sidan, det var ett hårt skott, och kanske den skulle gått in, och då hade det sett annorlunda ut”.

…om att spela på det nya konstgräset:

”Jag gillade det. Det är skillnad mot det gamla, där bollen studsar lite mer. Nu blir det att plastgräset står mer, och bollen glider. Jag tycker mattan är bra och lite mjukare och skonsammare mot kroppen”.

…om bytena (där ÖIS reducerade direkt efter Ieltsin och Karlberg gick ut och ersattes av Eirik Asante Gayi och Kevin Nyarko):

”När vi går ner på femback, så är det lite synd att de får göra 2-1. Med facit i hand spelar det ingen roll, och det blev ju bra. Alla som kommer in och bidrar gör det hur bra som helst. Vi springer och krigar för varandra, det gjorde verkligen alla. Otroligt skönt”.

…om det var säsongens bästa match rent energimässigt:

”Absolut, till hundra procent. I alla fall energimässigt hur mycket vi springer och offrar oss för varandra. Vi visade det idag, att man kan komma långt med det, med en man kort. Det visar att vi är starka rent fysiskt”.

En av IKB:s målskyttar Ieltsin Camões:

…om hur han upplevde matchen:

”Det är en härlig känsla. Vi startade inte så bra och fick kämpa lite de första tjugo minuterna. Sedan fick vi en spelare utvisad, men det gav oss mer energi och fokus på matchen. Fansen gav oss energi. Och det känns skönt med tre poäng. Det är ett mycket bra resultat, 4-1 med en man mindre”.

…om att göra fyra mål med en man mindre:

-Det är ovanligt. Men det är fotboll. Vi hade förväntat oss alla olika scenarion, men inte att vi skulle få en man utvisad efter tjugo minuter. Men matchen fortsatte och vi visade bra styrka”.

…om han vart överraskad av Örgrytes höga press från start:

”Nej, nej. Varje match i den här serien är tuff, och vare lag kan dominera. Det var bra att vi inte tappade huvudet, och försvarade oss bra, och blev sedan belönade.

…om hans fjärde mål för säsongen, som betydde 1-0:

”Även om vi spelade med en man mindre, så söker jag mig alltid in i boxen, och försöker alltid göra mål”

…om sin egna insats:

”Ska jag vara ärlig så tycker jag det gick bra. Tyvärr kunde jag inte spela mer än 60 minuter, jag skulle gärna vilja spelet mer”

…om att spela i värmen:

”Väldigt varmt. Det var sol ute, och det var trevligt för publiken, men svårt för spelarna att orka i 90 minuter”.

…om vad segern betyder inför fortsättningen:

”Det betyder självförtroende, hårt arbete. Det gäller fortsätta jobba hårt, och fortsätta vår resa”.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.