Skip to content

Intervjuer efter segern på Vallen

Brage avslutade Svenska Cupspelet på bästa då vi vann med övertygande 5-0 (3-0) mot Ettan södralaget Norrby IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Nu räckte det inte till gruppseger då Hammarby samtidigt vann med förkrossande 8-0 mot Gif Sundsvall. Så med en andra plats i gruppen och tre väl genomförda matcher går vi vidare mot förberedelserna inför årets Superettan.

”Vi gör en stabil insats från första minuten och är överlägsna. Vi är mest nöjda över bolltempot och presspelet.”

Jacke Stensson efter matchen.

Bragebossen Klebér Saarenpää hyllar kollektivet efter säsongens hittills största seger, och men menade det såg mycket bra ut, även om det är svårt att spela bra över alla 90 minuter.

-Det var en väldigt bra genomförd match. Många som får spelminuter, och många bra prestationer. Jag vill inte lyfta fram någon enskild spelare, utan idag var det en laginsats. Det är det alltid.

Norrby, som åkte ur superettan ifjol, har haft en stor omsättning av spelare efter degraderingen. Mot ett Brage som var på spelhumör och kunde hade man svårt att hänga med i svängarna.

-Ska vara skillnad i tempo. Vi driver tempot, och spelar bra både defensivt och offensivt, och Norrby får ingen rytm.

Vad säger du om andra halvlek?

-Det är bra i perioder, vi tappar lite flow, och får några bolltapp. Men Norrby får inga farligheter. De har en bra frispark i slutet, men Bernardini gör en ännu bättre räddning.

Vi kan alltså summera cupspelet med två vinster och en förlust. Mot Bajen gjorde vi det bra i 85 minuter, men fick tyvärr släppa in några onödiga mål i slutminuterna, när vi skulle forcera för en kvittering. Sedan blev det två raka segrar där vi stod för två klart godkända insatser.

-Det är okej. Det är lite tråkigt att det rinner iväg i första matchen, och det är synd att den sista matchen inte lever. Jag tycker vi gör jobbet både mot Giffarna och Norrby.

Nyförvärvet Emil Tot Wikström fick göra sitt första mål i Bragetröjan efter att han byttes in i 28:e matchminuten, när ”Samo” Izountouemoi tyvärr fick kliva av efter en skadekänning.

-Jag tycker att vi spelar bra. Vi driver upp tempot och ville direkt hämta bollen ur målet när vi gjorde mål.

Nu räckte inte storsegern för att det skulle bli avancemang till en kvartsfinal. I stället kunde Hammarby ta hand om gruppsegern efter kört över Giffarna Sundsvall med 8-0.

”Totti” blev Brages nionde målskytt för säsongen när han med sin första fullträff i Bragetröjan snyggt satte 4-0 i början av andra halvleken framspelad av mittbacken Eirik Asante Gayi.

-Skönt att få göra mål. Eirik driver upp bollen, jag ser att det finns en stor yta och jag får en perfekt passning. Sedan slår jag enkelt in bollen.

Vi hade fyra olika målskyttar i matchen där också inhopparen Douglas Karlberg fick göra sitt första mål för i år.

-Det är positivt med många målskyttar. Det visar att vi har många målsugna spelare.

Grönvitt dominerade stora delar av tillställningen och Norrby kunde aldrig hota oss.

-Vi har bra koll i nittio minuter. Det var en stund i andra som vi gömmer oss lite annars har vi bra tryck.

-Det är bara att fortsätta jobba. Vi är inte klara här, säger Tot Wikström som var mycket involverad i det offensiva spelet.

Emil var nära att bli målskytt redan i första halvleken bara några minuter efter han kommit in, där han bland annat hade en chans där Chris Redenstrand var inblandad.

-Jag var lite kall, hade jag varit riktigt igång kanske jag fått någon assist.

Nyförvärvet från Halmstad BK kommer bli en viktig pjäs för Brage på jakten efter en topplacering. Han vågar ofta utmana sin motståndare och kommer ofta till bra offensiva lägen.

-Det kändes bra. Vi hjälps åt från backlinjen och framåt. Mittfältet sätter mig i bra lägen så jag kan komma en mot en. Idag hade vi bra bolltempo och det öppnade ytor för mig.

Mittfältaren Jacob Stensson gjorde en fin insats i det defensiva arbetet och tillsammans med övriga i backlinjen hade Norrby svårt skapa några farligheter. Enligt statistiken var avsluten 14-3 i Bragefavör, varav 11-1 på mål.

-Vi gör en stabil insats från första minuten och är överlägsna. Vi är mest nöjda över bolltempot och presspelet.