Skip to content

Intervjuer efter Trelleborg

240617 Brages Oskar Ågren under fotbollsmatchen i Superettan mellan Trelleborg och Brage den 17 juni 2024 i Trelleborg. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0430

Han hade chansen bli poängräddare på stopptid, men i stället fick inhopparen Ferhan Abic fick se sitt skott från nära håll blockas av Trelleborgsspelare:

”Det var efter en hörna, bollen damp ner och var på några spelare där innan den hamnade framför mig. Jag tog ett steg åt sidan och sköt bollen mot mål, men tråkigt nog gick den inte i mål. Det var mycket folk i vägen”.

…om hur nära det var att bollen skulle gå in:

”Jag måste kolla situationen i efterhand. Där och då tänkte jag bara skjut in bollen. Det är svårt i sådana lägen, när bollen kan dimpa ner varsomhelst, och man kan ställa sig på fel fot, lite för mycket åt vänster eller höger. Du har inte den tiden du  behöver”.

…om känslan att släppa in ett sent mål, som kom efter ett snabbt inkast:

”Det är tråkigt. Det är ofokuserat från samtliga. I fotboll är det så att om man inte är på tårna hela tiden, så kan det bli så”. 

…om hur direktiven var när han byttes in i 77:e minuten:

”Att komma in som anfallare och göra skillnad”. 

…om hur formen känns efter han fått göra sin andra match:

”Den känns bra. Det var nog därför jag fick hoppa in”.

…om hur träningarna känts de senaste veckorna:

”Jag har haft lite problem med ett inre ledband. Jag har stått över ett par träningar. Men efter det har jag kört på och det har känts bra”.

…om hur nära han är en plats i startelvan:

”Vet faktiskt inte. Det får tiden visa”. 

…när första målet kan tänkas komma:

”Det känns som det ligger något i luften. Bara jag får fler chanser så. Jag kan inte säga exakt när det kommer, men det kommer. Bara man får in en boll så brukar det släppa”. 

…om hur han upplevde matchen från bänken:

”Det svängde lite. Ibland var det vi som hade chanser, ibland var det dem”.

…om vad vi kan förvänta oss från laget och honom själv i nästa match mot Gif Sundsvall:

”Från mig kan jag inte säga så mycket. Vi får se, om jag får spela ska jag göra mitt bästa, får jag inte spela ska jag ändå göra mitt bästa från sidan för att pusha grabbarna. Vi ska ta tre poäng i den matchen”.

…om vad som kommer hända under bussresan hem:

”Vi får reflektera lite på vad som hände i matchen, vad vi kan göra bättre och vad som var bra”.

Backen Oskar Ågren trivdes att vara tillbaka på skånsk mark och hade med sig flera supporters på Vångavallen:

”Kul att ha familj och lite kompisar på plats läktaren. Jag har spelat här ett par gånger tidigare, det är en fin matta”.  

…att möta ett par spelare i motståndarlaget:

”Jag känner Tobias Karlsson och Felix Hörberg”.

…om att han hade hoppats på ett bättre utfall:

”Tungt såklart. Vi hade hoppats komma iväg med en pinne, antingen 0-0 eller 1-1. Det hade varit rättvist. Vi skapar lite chanser, men får inte in bollen. De gör 1-0, sedan är det lite uppförsbacke. Men jag tycker ändå att det är ett par lägen där vi kunde kvitterat”.

…om matchen i sin helhet:

”I perioder är det rätt bra. Vi får ner dem och pressar på. Vi har ett par bra chanser, med Pontus som har en i ribban, några halvlägen och sedan forceringen på slutet. Men vi måste skapa ännu mer om vi ska göra mål, så enkelt är det”.

…om hur det kändes när TFF i mitten av första halvlek, tog över spelet och tryckte på:

”Det var lite oroligt. Men jag tycker ändå vi reder ut det hyfsat, med ett par bra försvarsaktioner. Någon block och Viktor gör någon bra räddning, vi reder ändå ut den forceringen. Så kommer det vara i matcherna, att motståndarna gör bra saker”.

…om hur det var att spela efter ett dryga två veckor långt uppehåll:

”Det kändes som det var ett tag sedan. Men formen sitter i och jag tycker vi hade alla förutsättningar att göra en bra match”.

…hur tankarna gick efter Trelleborgs 1-0-mål:

”Surt så klart. Vi vill alltid hålla nollan, det är viktigt. Tungt att släppa in ett mål, speciellt så sent när det inte är mycket tid kvar”.

…om hur han ser på tabellplaceringen där Brage ligger kvar på sjätte plats:

”Det är tight i toppen. Det är bara fortsätta vinna matcher, så kommer vi att vara med där uppe”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.