Skip to content

Intervjuer efter Trelleborg

Foto: Henrik Hansson

Inför säsongens högsta publiksiffra, 3 736 personer, möttes Brage och Trelleborg under lördagseftermiddagen. Matchen slutade 1-1 (0-0) vilket betyder att vi är obesegrade i de fyra senaste matcherna.

Brages mittback Pontus Rödin gjorde en mycket solid insats i backlinjen, men var inte helt nöjd över slutresultatet.

…om känslan före och under matchen:

”Jag tycker att det kändes bra och jag tyckte att vi hade kontroll största delen”.

”Vi vinner mycket boll som jag tycker att vi borde utnyttjat mer. Vi har väldigt många kontringar och kunde varit lite mer raka och fler aggressiva löpningar. Känslan var bra hela matchen”.

Brage hade ett större bollinnehav och flest avslut mot mål 14-9 så resultatet var en liten besvikelse även om poängen väger tungt och betydde vi klättrade två placeringar i en haltande tabell.

…om att han hade önskat fått med sig full pott och att Mortensens kvittering i 66:e kändes jobbig:

”Jag hade hoppats på tre poäng och tror alla hade önskat det. Så det är surt när de gör 1-1”.

…om hur han tyckte att presspelet fungerade:

”Riktigt bra. Vi gick inte med så många spelare och ändå vinner vi så här mycket boll. Vi hade uppbackning bakåt”.

TFF skapade inte många hundraprocentiga målchanser utöver målet under nittio minuter, även om Nicolas Mortensen var ett ständigt hot. I första halvleken hade de ett bra läge och i andra två möjligheter.

…om hur försvarsspelet fungerade:

”Det var stabilt. De hade ett genombrott i första. Vi stänger ner de bra och det börjar med presspelet där uppe som hjälper oss väldigt mycket”.

…om hur han upplevde Mortensens kvitteringsmål till 1-1 på nick:

”Jag hinner inte riktigt se vad som händer. Det är framför mig. Men jag ser att han gör ett jättefint nickmål”

Trelleborgs danske anfallare var sedan också nära göra ett andra mål i matchen.

…om hur han upplevde situationen där bollen rullade på mållinjen:

””Zäta” gjorde en riktigt fin räddning. Det blev mycket fram och tillbaka i mitten av straffområdet, sedan backar de ur”.

…om hur matchen öppnade upp sig efter 75 minuter där Ieltsin Camões hade två lägen att göra ett segermål med pannan. Först ett avslut i kryssribban i 89:e och sedan på stopptid med en nick över.

”Han är bra att nicka, vissa dagar går de in. Men sådan är fotbollen liksom”.

…om sin egen insats som var i det närmaste felfri, men som han hade svårt glädjas över:

”Nja. Tråkigt när vi behöver ta poöng, så det är tråkigt när vi inte tog tre idag”. 

Brages assisterande tränare Jan Mian

…om hur han summerade matchen:

”Jag tycker vi har kontroll på matchen. Vi måste förvalta våra chanser. Vi är inte sämre spelmässigt. Det är i den sista tredjedelen det avgörs”

….om hur han upplevde ledningsmålet, och de missade målchanserna:

”Vi vinner tillbaka bollen jättebra och är modiga vid återerövringen. Vi offrar oss och Tot kliver fram. Det är han som ska ha bollarna till vänster. Vi ska döda matchen. De har en hörna där andra bollen blir farlig, men vi blockar. De har målet. Ieltsin har en i ribban och ett över. Gustav (Berggren) har en över”.

…om matchen blev som väntat:

”Vi följde vår matchplan på ett bra sätt. De började rotera. De flyttade upp Brkic och ner Hyltoft. De började ändra hur vi tog bort dem. De var positivt. Jag trodde de skulle ha mer boll, så det är en eloge till oss.

….om första målets betydelse:

”Det är viktigt vi får med oss en poäng. Vi förlorade ändå inte. Vi vet vad det innebär att förlora, då blir det bara negativt. En poäng och ändå positivt spel, det är ändå bra.

Yttern Emil Tot Wikström

…om hur han upplevde målet, som betydde ledning 1-0.

”Jag ser att han ska spela upp den till en av sina innermittfältare, och han är inte med på att jag ska sätta press i ryggen. Jag kan läsa passningen, ta fram den och sätta den i bortre”.

…om hur skönt det var att göra sitt första mål i serien:

”Det är klart att det känns skönt. Jag har haft bra form så det var lägligt det kom nu också, tråkigt bara att man inte lyckas få med sig tre poäng när man lyckas göra mål”.

…om hur sett till chansmässigt hade kunnat slutat med vinst:

”Jag tycker att vi har hela matchen. Jag tycker inte att de har så jättemycket. Vi spelar bollen till varandra, kanske skulle vi ökat tempot lite. Det känns som att vi förlorar två poäng idag. De får en chans och gör mål på den, lite så är det”.

…om hur snacket gick före matchen:

”Nej, det var bara att fortsätta på det spåret vi varit på, vi har tagit fyra poäng mot två topplag, och det kändes bra efter landslagsuppehållet. Vi skulle fortsätta jobba för varandra”.

…om hur det var att spela inför drygt 3 700 åskådare.

”Det var kul. Man ser att det är många familjer och många barn som är här och tittar idag. Så det är jätteroligt. Tråkigt bara att vi inte kunde ge de tre poäng idag”.

…om hur det ska bli att möta Örebro på fredag nästa vecka, hemma på Vallen:

”Det känns bra. Vi ska bara fortsätta, så kommer resultaten med oss. Det är viktigt att hålla nollan intakt. Så länge vi håller nollan, vet vi att vi kan göra mål framåt”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.