Skip to content

Intervjuer efter uddamålsförlusten mot TFF

Foto: Henrik Hansson

Vi gjorde i stora delar en fullt godkänd match mot Trelleborg, men det räckte tyvärr inte till några poäng, i matchen som slutade med förlust 1-2 (1-2). En magisk stämning, med över 4 000 på läktarna var dock helt underbart att se.

”De spelar på resultatet, och då måste det gå ännu fortare, och ha ännu bättre kvalitet i sista passningen. Det kommer vara väldigt små ytor i det hela, men jag tycker grabbarna tävlar om det , och gör att bra försök hela vägen in. Vi har inte kvaliteten att få pricken över i:et till slut, när motståndarna håller den nivån i försvarsarbetet.”

Klebér Saarenpää efter matchen.

Viktor Frodig i Brages mål hade inte så mycket att göra på de två mål som Trelleborg gjorde under den första halvleken, som betydde 0-1 och 1-2.

-Deras mål är hög klass, det går snabbt och är svårt att försvara sig emot. De gör det bra på målen, det kan man inte ta ifrån dem liksom.

-Jag tycker vi gör en väldigt bra match, frånsett delar i första halvlek, där vi har bolltapp och dåliga dueller och lite sånt. I andra halvlek gör vi allting rätt utan att få in bollen i målet. Det är det som är det tråkiga, säger Viktor.

Vad tar du med dig från matchen?

-Vi kom till lägen, spelar bra, och vi krigar in i det sista. Vi håller tredje platsen, och inget är avgjort. Inget är över. Det är bara att glömma den här skitförlusten hemma, och fokusera på de sex matcher som är kvar.

Det här var sjunde raka matchen med insläppta mål, vilket i längden gör det tufft att vinna.

-Det är tråkigt. Vi har varit bra bakåt tidigare, och får höja det igen.

Gratismatchen hade lockat massor av folk till ”Vallen”. Och Viktor Frodig tyckte det var stimulerande att spela inför så många.

-Det var fantastiskt att spela. Jag nästan skäms över vi inte kan ge publiken mer, och göra en bättre match när alla tagit sig hit. Stort tack till alla som kom. Vi får fortsätta tro på det. Vi har sex matcher kvar, vi är trea i serien och vi kommer inte ge oss.

-Det kan nog komma lägligt, och gå igenom lite saker, säger Bragekeepern om matchuppehållet på två veckor som väntar.

Försvarsspelaren Christopher Redenstrand, var besviken att man inte gjorde det bättre, när TFF gjorde sina två mål före paus.

-Vi är inte riktigt påkopplade, när de gör sina mål. Vi kan absolut göra saker bättre, komma närmre och inte ge dem den tiden de får vi målen. Då är det tuff. Vi lyckas ändå kvittera, och vi har lite tryck då, skapar lägen. Det känns tufft att gå in i halvtid med 1-2. Vi hade många lägen, mycket fart i första. Spelmässigt kan vi det bättre än vi visade då. Vi sätter oss i det läget, och i andra blir det en uppförsbacke att jaga en kvittering.

Hur gick snacket i paus?

-Vi sa att de kommer falla lägre, och vi visste att vi kan straffa dem. De gör det bra med sitt låga försvarsspel, men vi lyckades inte straffa dem tillräckligt.

-Det har genomgående varit så i matcherna på slutet, vi har skapat många lägen. Vi lyckas inte sätta dit bollen. Det känns tufft.

Runt 55-minuters strecket hade vi två bra lägen. Det första hade Chris när han fick tid att skjuta ett distansskott.

-Jacke gör det bra, och får ut den snabbt till mig. Jag tänkte ta avslutet så fort som möjligt, och försöka hitta det bortre hörnet. Jag hade kanske ännu mer tid, och kunde tagit emot den. Vi hade några nästan hundraprocentiga lägen, men det är som det är.

Det andra läget till kvittering, fick Douglas Karlberg, men avslutet rakt framför mål var för svagt, och gick över.

-Det var mer öppet i första. Det blir mer trångt i andra, och inte så mycket ytor mellan deras olika lagdelar.

Brages hemmafacit försämrades med en ny förlust. Det verkar som det är förgjort på hemmaplan.

-Jättetråkigt vi inte kan ge publiken mer, när det är så många som kommer hit och stöttar oss. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om de senaste hemmamatcherna, när det inte gått som vi vill på hemmaplan. Vi vinner på bortaplan, och tar de poäng vi behöver där. Sedan på hemmaplan har det låst sig på något sätt. Vi har fantastiska supportrar som stöttar oss, men vi lyckas inte ge dem något tillbaka. Publiken gav oss energi men vi lyckades inte utnyttja det idag.

Har du spelat inför större publik?

-Det var mycket publik borta i cupen mot Djurgården också, men det här är absolut det största hemma.

-Nu kommer vi träna i veckan, några dagar ledigt över helgen, och sedan gäller det att koppla bort mentalt lite, och att återhämta sig så mycket som möjligt. Vi har sex matcher kvar som kommer bli livsviktiga. Det lever in i det sista, säger Redenstrand som ändå försökte hålla humöret uppe.

Jonathan Tamimi var tillbaka efter sin avstängning och gjorde vad han kunde för att vi skulle få något att glädjas över.

-Det gick okej men det viktigaste är poängen. Det är trist.

-Likt många andra matcher har vi många bra chanser. Det är många chanser, vi har hundralägen men som vi inte riktigt får dit. Det hade gett oss energi, och blivit tuffare för dem. Men någon gång sitter dem, säger”Tamme”, som var märkbart besviken efter förlusten.

-Det är som i många andra matcher vi har väldigt bra chanser, men det lilla sista fattas. Vi kan inte göra så mycket mer än så. Det är bara att gnugga på, mer kan vi inte göra.

Vad säger du om Trelleborg, som jag tycker var bra i första halvlek?

-De har spelare som har boll i sig, och de gör det inte lätt. Alla lag har sina spetsar och varje match är tuff.

I andra halvlek var det IKB som mestadels ägde spelet, och försökte låsa upp Trelleborgs försvar. Och när väl chanserna kom, så saknades den sista kvalitén för att vi skulle få måljubla tillsammans med de drygt 4 000 grönvita på läktarna.

-Vi har mycket boll, och en, två chanser som är riktigt, riktigt bra. Vi får inte till det sista, det är inte så mycket mer att säga.

Vi ligger trots allt kvar på tredje plats. Vad tror du om fortsättningen?

-Det är bara att gnugga på och sikta på nästa match. Det finns fortfarande alla chanser (att knipa kvalplatsen). Ta en dag i taget, jobba på. Vi ska göra allt vi kan, så ska vi se till att försöka ta den tredje platsen.

Hur ser du möjligheterna komma ikapp BP eller Halmstad?

-Vårt mål är att ta så mycket poäng som möjligt. Det finns inget som säger vi inte kan göra det. Vi kommer ge allt i alla matcher. Det är sex finaler kvar.

-Vi kommer ge allt i alla matcher, det är bara att köra på, säger Tamimi som tyckte det var fantastiskt med publikstödet:

-Jag tycker om spela inför mycket folk. Det var en boost att spela inför så mycket publik, det ger energi.

Chefstränaren Klebér Saarenpää säger att Trelleborg agerade som han hade förväntat.

-Trelleborg uppträdde som de gjort hela säsongen. Bra lag brukar oftast vara lättscoutade, de har bra kvalitet i det de gör, och då behöver man inte förändra så mycket.

Vad säger du om spelet i första halvlek, det var mycket fart och fläkt?

-Vissa delar kan vi göra bättre. Vi tar riktigt dåliga beslut i saker vi ska göra bättre. De är hetare i duellspelet, där kräver jag mer av oss själva.

Efter paus hade vi stora delar av spelet, men vi lyckades bara skapa två riktigt bra lägen, mot ett TFF som var svåra att luckra upp.

-De spelar på resultatet, och då måste det gå ännu fortare, och ha ännu bättre kvalitet i sista passningen. Det kommer vara väldigt små ytor i det hela, men jag tycker grabbarna tävlar om det , och gör att bra försök hela vägen in. Vi har inte kvaliteten att få pricken över i:et till slut, när motståndarna håller den nivån i försvarsarbetet.

Varför låser sig det på hemmaplan?

-Det tycker jag inte, att det låser sig, det är bara det att motståndarna i vissa delar gör det bättre än oss.

En seger hade betytt att vi hade ryckt lite kring kvalstrecket, men nu är det som det är, och det gäller att tro på det.

-Vi visste innan det kommer bli jämt kring kvalstrecket. Nu tog TFF chansen, så nu är de hack i häl på oss. Så nu är det tre lag just nu som slåss om kvalplatsen först och främst. Det betyder att det kommer bli ännu tightare in på slutet, än om vi hade lyckats skaka av oss dem, säger IKB-bossen.

Även om vi inte fick med oss några poäng, så tycker Saarenpää att det finns det som trots allt är positivt.

-Det vi vill göra ute på plan, att folk har hittat sina roller, och skapar en normal dag på jobbet för oss, skapar vi chanser på alla möjliga sätt, så det är jag väldigt nöjd över. Och det hoppas jag killarna känner en trygghet i. Det är intensitet vi måste komma upp i ett högre tempo i beslutsfattande, och spela en ännu snabbare fotboll. Som kanske medför det blir fler misstag, det är en balansgång att hålla oss på rätt sida.

-Vi kommer kommande helg ha ledigt, så man kan få vara sina nära och kära och koppla bort, fokusera på annat. Sedan komma tillbaka med ny energi inför slutspurten med minst sex matcher, säger Bragetränaren, om det två veckor långa landslagsuppehållet innan vi den 1 oktober åter går in i hetluften med bortamatch mot Örgryte IS.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.