Skip to content

Intervjuer efter X:et mot Dalkurd

Foto: Henrik Hansson

Vi förlängde vår förlustfria svit till fem matcher efter att hemmamötet på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot Dalkurd slutat mållöst.

”Vi hade inte riktigt den offensiva dagen, med löpningar och passningar. Vi håller nollan och tar en poäng, det är det positiva.”

Janne Mian efter 0-0 mot Dalkurd.

I och med poängen ligger vi kvar på en allsvensk plats efter åtta omgångar, även om Halmstad BK gick förbi och upp i serieledning efter seger borta mot Östers IF.

-Det är klart vi ska vara nöjda att vi ligger i toppen av tabellen, säger Pontus Rödin efter säsongsinledningen. Ändå är han inte helt tillfreds över resultatet och prestationen mot tidigare lokalrivalen .

-Jag tycker vi ändå kunde steppat upp lite mer nu när vi hade förstaplatsen inför den här matchen.

Matchen böljade fram och tillbaka i stort sett över nittio minuter. Efter att gästernas Rassa Rahmani träffat virket i femte minuten, hade både Niklas Söderberg och Joakim Persson lägen att spräcka målnollan efter att de kommit in bakom Dalkurds backlinje.

-Vi snackade om innan våra cut-backs, när vi fått ytan bakom deras backlinje, att de glömmer bort den ofta. Vi har två lägen att utnyttja det, men skjuter i stället. Vi har chanser som kunde blivit större om vi tagit rätt beslut.

-Men de har också sina chanser, så vi kan väl vara nöjda med en poäng.

Tillsammans med Alexander Zetterström hade han en del att stå i, men gjorde det bra.

-De hade sina lägen, så det måste vi kolla på inför fortsättningen. Det är många inlägg som de slår in i boxen.

Vad säger du om dagens prestation jämfört med den mot Östersund senast?

-Vi har delar när vi spelar ut deras press och skapar anfall. Sedan måste vi göra det bättre i sista tredjedelen, vilket vi gjorde mot Östersund. Men man kan inte göra mål i varje match, vi har ändå ett bra målsnitt. Det måste bli någon gång där man inte gör mål.

Om det inte blev några mål framåt, så var det ännu en nolla bakåt. Den tredje i ordningen.

-Det ska vi ta med oss.

Nu väntar bortamatch redan på söndag mot Landskrona BoIS.

-Det kommer bli en lugn träning på fredag, där vi fokuserar på rehab och att ta hand om kropparna. Det är viktigt att få sömn, rätt mat och vila.

Vad vet du om Landskrona?

-Det är ett svårspelat lag och en svårspelad plan som alla gräsplaner är så här års. Det blir tufft.

Henry Sletsjoe gjorde som vanligt en stabil insats på innermittfältet. Han menar att Dalkurd är ett bra lag, men med tanke på hemmaplansfördel hade han önskat sig en trepoängare.

-Det är ett gammalt derby och de har många skickliga spelare. Vi ligger etta när matchen drar igång och vi har hemmaplan. Om man utgår från det så är vi ganska besvikna, och det var ganska trist i omklädningsrummet efteråt.

-Men ändå en okay pinne.

Känner man sig jagad när man leder serien?

-Vi tänker inte på att vi har någon slags rätt att vara i toppen. Vi har kämpat hårt i varje match och därför är vi där.

-Vi går in i varje match med den inställningen, vi kände att vi hade chans idag att ta tre poäng på hemmaplan. Det är ett tufft schema med Östersund och Landskrona borta, vi vet att det inte bara är att åka och hämta treor. Vi satsade före matchen och sade att vi går för vinsten, så vi är lite besvikna.

Vad säger du om din egen insats idag?

-Jag spelade nittio minuter mot Östersund, och fyra dagar efteråt så är man kanske inte hundra-hundra. Första 65-70 så känns det bra i kroppen, sedan märker jag och laget att vi blir lite trötta i aktionerna. Men jag är ändå ganska nöjd med min insats, det är sista passningen kanske (som inte sitter), men det är hela laget. Det är vårt problem idag. Vi kommer för långt ner i banan och sista insticket sitter inte.

Ni ligger tvåa efter åtta omgångar. Det måste ni ändå vara nöjda över?

-Hade man sagt innan säsongen att vi skulle ligga tvåa nu, så hade man tagit det.

-Nu får vi ladda om med Landskrona borta, det är en tuff match, men vi får försöka åka ner dit och ta tre poäng.

För Samouil Izountouemoi, som värvades från just Dalkurd till säsongen, var det lite speciellt att möta sitt förra lag.

-Det kändes lite extra och det var kul att möta grabbarna. De flesta är kvar från förra året, säger ”Samo” som byttes in i 78:e matchminuten och tyckte Dalkurd gjorde en bra match.

-De var j-a bra idag, jag tycker vi kan vara nöjda över pinnen.

Vilka var direktiven när du kom in?

-Vi skulle säkra, då de hade lite tryck på oss och spela 5-4-1, och kontra lite mer på dem.

-Det var lite tufft att komma in då det var högt tempo. Jag tycker 0-0 är ett bra resultat för oss. De är bättre än vad tabellen visar, och de visar att de kan spela fotboll och vara högre upp i tabellen.

För ”Samo” har det mest handlat om inhopp så här långt under säsongen.

-Jag är inte så jättenöjd med min egen insats så här långt. Jag har hoppat in, men inte kommit upp i nivå, men förhoppningsvis får jag spela mer.

I och med att Niklas Söderberg drog på sig en varning och är avstängd nästa match, samt att Douglas Karlberg fick lämna planen med en baksida, betyder det att Brage kommer ställa en ny startelva på benen mot Landskrona i nästa omgång.

-Jag hoppas få starta, jag är alltid redo att köra och hjälpa laget.

En pinne idag mot Dalkurd, hur nöjd är man då?

-Vi är inte nöjda så. Men eftersom vi inte kommer upp i nivå idag, så ska vi ändå vara nöjda, då de spelar bra fotboll, så en pinne kan vi vara nöjda med.

Kunde ni gjort något annorlunda för att vinna?

-Det vet jag inte. Lite mer skarpa sista tredjedelen och sista passningen, då kanske vi fått med oss 1-0, säger han.

Assisterande tränaren Jan Mian var förhållandevis nöjd över resultatet och att man fyllde på poängkontot.

-Det får vi väl vara. Det var en ganska öppen match, med chanser åt bägge håll.

-Vi hade inte riktigt den offensiva dagen, med löpningar och passningar. Vi håller nollan och tar en poäng, det är det positiva.

Med tanke på att Dalkurd hade två dagars extra vila, är det starkt att ändå hålla ihop det och ta poäng, även om det märktes det inte var länge sedan man senast spelade.

-Det var några som blev trötta till slut, ”Chris” (Christopher Redenstrand) och Henry (Sletsjoe), sedan fick vi en baksida (Karlberg), säger Mian som inte räknar med ”Dogge” tillbaka mot BoiS.

Till matchen på söndag får man även klara sig utan Niklas Söderberg som drog på sig sin tredje varning för säsongen. Sedan tidigare är också Adil Titi, Anton Lundin och Shkodran Maholli indisponibla.

-Vi har en frisk trupp i övrigt, säger Mian som hoppas man kan hantera de offensiva förlusterna.

-Vi har bra spelare på sidan och de kommer in och kommer göra ett gott jobb. De har spelat mot Sirius och AIK (träningsmatcher U21). Vi får försöka pussla ihop det.

Brage har haft lite oflyt med spelschemat, då förutom Dalkurd (två extra vilodagar) också Landskrona har fått en extra vilodag då de spelade redan i onsdags. Samt att Brage under det tuffa matchandet också får två långa bortaresor.

-Det är matchen på söndag man är lite orolig över. Den idag trodde jag vi skulle klara fysiskt på ett bra sätt. Nu är det gräs i Landskrona. Det är som det är, nu gäller det att återhämta sig, avslutar han.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.