Skip to content

Janne Mian efter dagens kryss

Foto: Sebastian LaMotte

Brage fick nöja sig med en poäng i det svåra bortamötet på Rimnersvallen mot nykomlingen IK Oddevold. Det såg annars länge ut som Ieltsin Camões ledningsmål till 0-1 i början av andra halvleken skulle räcka till seger. Men med mindre än tio minuter kvar kunde Oddevold kvittera till 1-1.

Bragetränaren Janne Mian hade hoppats att man skulle knutit ihop säcken och såhär sammanfattade han tillställningen:

”Som matchen gestaltade sig så är vi inte nöjda. Jag tycker vi har kontroll på det mesta i andra halvlek förutom två omställningar som de får, som vi ger dem”. 

Det var med kvarten kvar som anfallaren Al Hamlawi fick ett friläge, och i näst sista ordinarie minuten var det Tilly som höll sig framme vid bortre stolpen på ett långt inspel. Båda gångerna klev Viktor Frodig fram med två matchavgörande ingripanden.

”Det blir en räddning av Viktor, sedan har de en nick där det står 1-1 men det är en ganska dålig vinkel, vi tar gärna de avsluten bara det inte är i ”the golden zone”.

Om hur vi efter målet styrde matchen, innan Oddevold avslutade matchen bäst.

”Jag tycker vi kontrollerar matchen bra, gör ett fantastiskt fint mål, leder med 1-0 och ska egentligen bara ”cruisa” därifrån”.

Chanser saknades inte för ett andra mål som kanske skulle avgjort tillställningen: ”Vi har en frispark där Ågren nickar över, en kort hörna där ”Zäta” (Alexander Zetterström) nickar i ribban. Jag känner att vi skulle punkterat matchen, sedan känns det lite extra surt att de får en straff och inte gör ett spelmål. Summerar de (Oddevold) det så kanske de är nöjda och tycker de förtjänar ett mål. Men man är lite enögd såklart, men jag tycker väl vi skulle kontrollera det bättre efter 1-0. Som sagt, frispark, hands och straff. Jag har inte sett det, men det är olyckligt såklart”.   

…om hur snacket gick före matchen hur man skulle såra Oddevold:

”De har en fembackslinje och hade ett sätt att bygga upp. Men de gick inte så högt på oss, men jag tycker vi luckrar upp dem ganska bra och trycker ner dem snabbt. Sedan tappade vi lite tålamod, men det pratade vi om i halvlek; att våga spela bollen till varandra, ta tomma löpningar och titta på var de tomma ytorna dyker upp. Det tycker jag vi gjorde bra i andra halvlek fram till deras mål”.

…om det fina anfallet som ledde till 0-1 målet av Camões i början av andra halvleken:

”Det är en vändning, Johan tar in bollen och väggspelar och det är ett fantastiskt fint mål. Jag tycker vi gör mycket rätt, sedan blir det lite öppnare när de gör 1-1, även om vi jagar lite grann. Vi var på väg att göra ett byte för att stänga igen matchen, men hann inte med att göra det”.

…om 15 poäng inspelade efter och åtta omgångar är en poängutdelning som är bättre än kalkylen:

”Svårt att säga, allting lever sitt eget liv. Helt nöjd är jag inte. Om man tittar på matcherna så är jag kanske besviken på Örebromatchen. Just nu också lite besviken att vi tappar två poäng här. Jag hade gärna sett att vi kanske hade haft en trea till. Vunnit här och oavgjort mot Örebro så kanske man varit nöjd”.   

…om hur långt fram i spelet laget har kommit:

”Vi är där jag tycker vi ska vara. När vi analyserar första halvlek så är vi lite statiska och tappar tålamodet lite grann. Sedan gör vi det vi ska göra. I andra halvlek så har vi bättre tålamod och bättre rörelse utan boll. Det jobbet vi gör i första halvlek gör att det öppnar upp sig i andra halvlek, jag tycker de går lite på knäna. Sedan när vi gör mål så går de ännu mer ner på knäna. När de får sitt mål vill de vinna, och vi vill vinna. Det blir chansartat.”

…om hur bytena föll ut när Jonsson och Pektas kom in med dryga tjugo kvar, och Izountouemoi byttes in i 84:e minuten.

”De gjorde sitt jobb. När vi gjorde bytena hade vi en tanke på hur det skulle se ut men matchbilden ändrade sig lite grann. Men alla som kommer in gör sitt jobb. Tyvärr skapar vi inte någon riktig farlighet på någon av dem, men de visar att de vill vara med och slåss och det kommer vara viktigt när det nu kommer tätt med matcher och vi behöver rotera lite i truppen”.

…om hur det ser ut fram till matchen mot Degerfors på torsdag:

”Det är träning imorgon, vila och ledigt måndag. Sedan är det träning tisdag och matchförberedande på onsdag för att vara återhämtade och ha matchbilden klar”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.