Skip to content

Janne Mian efter Gefle

Foto: Daniel Eriksson

Efter 2-2 (1-1) i hemmamötet mot Gefle IF var det delade känslor hos tränaren Janne Mian.

”Det känns lite tråkigt. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Sedan finns det en styrka att kvittera två gånger”.

…om att man också själva gjorde ett mål efter hörna, som betydde 2-2.

”Det var skönt att spela 1-1(i hörnmål). Vi släppte en hörna i fjol och har nu släppt en i år”.

…om vad målet som Ferhan Abic gjorde fram till 2-2 kan betyda för hans del i fortsättningen:

”Han har tagit sig successivt och har kunnat träna en längre period och fått känna på det. Han tar sig, blir bättre och bättre. Med ett gott självförtroende så spelar man också ofta bra fotboll”.

…om matchbilden blev som förväntat, där vi vissa stunder hade mest boll:

”Att vi skulle äga spelet och trycka ner dem hade jag räknat med. Att de skulle starta matchen och göra mål…jag varnade för Capotondi och Englund. Fasta situationer varnade vi för. Vi tog väl bort Capotondi hyfsat bra, men Englund fick göra mål. Det var i princip det enda han gjorde under hela matchen”.

…om att Gefle var dominanta i luftrummet under stora delar av matchen:

”De har lite mer centimeter i boxen än vad vi har”.

…om hur taktiksnacket gick om hur man skulle såra Gefle.

”Som inför Sundsvallmatchen; att vara offensiva och att vi skulle ta fram bollen i mellanrummet, att våga vara offensiva. Jag tycker att vi startar lite trevande, rullar runt. Men en bit in i andra börjar det hända saker. Henry har en djupledslöpning, det blir hörna och efter det trummar vi på. ”Zäta” får bollen, sticker in den och vi får en frispark. Första tjugo var lite statiska, sedan tycker jag vi börjar ta fram bollen mer och hotar dem och då får de problem”.

…innan 1-1-målet var det spelavbrott som gjorde att laget kunde snacka ihop sig:

”Vi pratar alltid med spelarna när de kommer ut om smådetaljer, exakt vad vi sa kommer jag inte ihåg”.

…om att laget överbelastade på vänsterkanten med Chris och Tot Wikström:

”Jag tycker Tot hade en bra dag och han slog sin spelare. De bytte ut honom (Friman). Vi vill ju offensivt hota på båda kanterna. De ser ju själva att Tot har ett övertag och då kommer Chris på överlapp, ibland underlapp och Henry (Sletsjøe]) löper in där. Det är så vi vill att båda kanterna ska fungera. Han (Tot) fick mycket boll idag, så det blev naturligt att det blev mycket överbelastning på den kanten”.

…om vårsäsongen som resulterat i 6 vinster, 4 oavgjorda och 4 förluster:

”Jag är inte nöjd med ett kryss idag, samtidigt som jag inte varit jätteglad om vi förlorat. En poäng är en poäng, och då tar man en pinne helt enkelt”.

”Det är inte som himmel eller helvete, men ett helvete som är okej så att säga. Efter förlusterna vi fått, Trelleborg borta var nesligt, samtidigt som vi inte skapade så mycket framåt så tycker jag vi inte borde släppt in ett mål där. Ett kryss i den matchen hade jag velat ha. Helt nöjd är jag inte, vi skulle haft några poäng till”.

…om att vi ändå befinner oss i ett bra slagläge inför hösten:

”Vi har satt oss i en bra situation för att kunna trumma på. Vi ska träna hårt efter uppehållet och komma tillbaka ännu bättre”.

…om vad som kommer ske under det tre veckor långa uppehållet:

”De får ledigt en vecka, sedan tränar vi hårt en vecka och sedan kommer vi träna normalt en vecka inför serien”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.