Skip to content

Janne Mian efter ÖFK

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Det blev en dyster kväll i onsdags, där vi förlorade mot Östersunds FK i en chansfattig match med 2-0 (1-0).

Assisterande Bragetränaren Jan Mian:

….om bussresan hem:

”Suckarnas resa skulle man kunna döpa den till. Det kändes inget bra att åka så långt och inte få med sig minst en poäng tycker jag”.

….om sin syn på matchen med nästan ett dygns distans:

”Det är en chansfattig match. Jag tycker det är en typisk 0-0 match. De har några inlägg, och vi har något skott utifrån från Emil (Tot Wikström) och Gustav (Berggren). Jag kan inte erinra mig att det är några stora chanser åt båda håll. Det är två självmål som förstör dagen”.

… om 1-0 målet som styrdes in av Christopher Redenstrand:

”Han faller av lite grann och det blir en instinktiv rörelse som gör att han sätter ut knät och den går in i mål”.

….om vi kunde ha gjort något annorlunda:

”Vid första målet kan man tycka vi ska ligga bättre i våra positioner. Det är en frispark som ”Berna” normalt tar om den går på mål. Så det känns bittert”.

…..om 2-0 målet i andra som också kom efter en fast situation:

”Jag tror Kevin (Nyarko) är på den. Det ställer målvakten lite, den känns lite jobbig. Jag klassar den som självmål/misstag.

”Vi hade varit solida på defensiva hörnor. Vi var varnade för att de är starka på fasta situationer. De har gjort 12 mål på fasta som inger respekt. Jag tycker att vi kan lösa frisparkarna på annat sätt vi gör”.

…..om att det blev en uppryckning efter paus:

”Ja kanske det. Jag tycker att vi i första har spelare som normalt löser uppspelsfasen bra som har en dålig dag, och vi kunde inte lösa upp knutarna. Plus att ÖFK kommer från en jobbig förlust, och de kommer framåtlutande. Vi spelar på felvända och mycket rakt. IeIstin får en boll från Zäta och det är en ”nästanchans”. I andra gör vi några förändringar och då får vi fart i uppspelen, och mer kontringslägen. Vi löser deras press. Jag tycker att vi är fysiskt starkare än de. Men när vi har bettet kommer det nesliga (2-0) målet”.

…om det var någon överraskning hur Östersund ställde upp:

”Nej. Jag trodde att Ziad (Ghanoum) skulle spela istället för (Albin) Sporrong. Men annars var det som vi trodde. Vi trodde de skulle komma aggressiva och framåtlutande. Det var nog ingen överraskning för någon, i så fall borde de läsa idrottspsykologi (skratt). Det säger sig själv när de åkte på en sådan förlust mot Skövde”.

…om hur man går vidare efter en sådan här match:

”Det som är fint med idrott att det kommer andra chanser. Det gäller att titta på vad vi kunnat gjort bättre”.

…om nästa match mot Skövde:

”Vi har varit starka på vår hemmaplan. Skövde kommer att spela som ÖFK, 4-3-2-1, men de har lite andra individuella egenskaper. Vi måste själva förbättra saker i vårt eget spel. Vi måste hitta en vettig nivå på allt, och kanske mod, och förmåga att se tredje spelare, och inte alltid den närmaste spelaren”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.