Janne Mian efter Skövde

Brage hade möjligheten att knappa in på topptrion då Degerfors förlorade bortamötet mot Östersund. I stället blev det en knapp förlust borta mot Skövde AIK, som kunde vinna med 1-0 (1-0) på Södermalms IP.

Resultatet betyder att Brage ligger kvar på sjätteplats med fyra poäng upp till trean Degerfors.

Tränaren Janne Mian var såklart besviken efter matchen, och menar att man hade alla möjligheter att spräcka nollan.

”Jag tycker vi skapar tillräckligt för att göra minst två mål, men det gör vi inte. Det saknades kvalité, både i avslutningsfasen och i det öppna spelet. Då vinner man inga matcher”.

…om hur taktiken såg ut innan matchen:

”Det är att spela vårt spel som vi gjort hela säsongen, som jag tycker vi har förbättrat. Att ta fram bollen, våga sticka in den”.

Spelet såg annars stora stunder bra ut där laget hotade både på kanterna och centralt. Bland annat hade Camões ett par bra möjligheter och Muhsin ett avslut i andra halvleken som tvingade Skövdemålvakten Adrian Zendelejas till en kvalificerad räddning.

”Vi har en nick som vi borde satt på mål, ett skott som målvakten gör en räddning på. Med lite kvalité så sitter den. Vi har flera chanser. Men det är en del av fotbollen att förvalta chanserna, vi skapade ganska mycket men det står 1-0 på tavlan. Det är många passningar från ytterback till ytterfältare som rinner ut. Det är lite slarviga passningar här och där. Framförallt i andra halvlek behöver de inte jobba så hårt för att freda sig i spelet. Kan man gunga lite mer på dem istället för att trä in dem, då får man ytor. Men vi försöker trä in den stillastående när de är samlade då nyper de boll av oss. Vi är inte riktigt vakna i andrabollsspelet och slår bort för mycket passningar helt enkelt”.

…om det märktes att man under uppehållet tränat mycket på spelet centralt där vi flera gånger hittade ytor och lägen:

”Vi skapade tillräckligt för att göra mål. Men vi har också ytor i ytterzon, med inlägg och lägen som Muhsin (Amar) och Pontus (Jonsson) får. Jag tycker vi har ganska bra variation i anfallsspelet”.

…om lärdomar att ta med sig från matchen:

”Att man måste vara mer noggrann och tända till lite mer. Vinner vi en sådan här match så hakar vi på i toppen. När det står och väger tar vi tyvärr inte fram det extra. Jag hade förväntat mig lite mer från oss. Samtidigt ska man inte ta bort det Skövde gör mot oss heller”.

…om hur bytena föll ut i andra halvleken, när först Pontus Jonsson kom in i 67:e minuten, därefter Titi och Tot Wikström i 75:e och sedan Ferhan Abic i 88:e minuten:

”Pontus kom in som högerback och hade en jättechans, Tot har varit sjuk men vi vet hans offensiva kvaliteter. Han är där och luktar på mål och något läge där han blåses av för offside. Adil kommer in och gör det okej”.

…om Amar Muhsins debut: ”Jag tycker den är bra. Han har ändå framförallt lite relationer med Ieltsin och har chanser med sitt kanonskott. Han är ockå inne i boxen. En okej start”.