Skip to content

Janne Mian inför Utsiktens BK

Foto: Daniel Eriksson

Imorgon, måndag väntar Utsiktens BK på Bravida Arena, då har vi alla möjligheter att växla in på vinnarspåret igen. Janne Mian berättar att man under lördagsträningen filade på vad som kan göras bättre i offensiven för att komma fram till mer målchanser.

-Det är inget nytt vi har jobbat med. Det är att vi måste ha lite mer fokus på de saker som vi ska göra för att skapa mer chanser och hota motståndarna bakom backlinjen.

Som bekant är vi inne i ett tätt spelschema med fyra matcher på två veckor. Mellan Oddevold och Degerforsmatcherna var det fyra dagars mellanrum, nu blir det en dag mindre fram till måndagens möte. Mian tror det inte handlar så mycket om det fysiska, utan mer inställningen och att inte överdramatisera det hela.

-Det tar fem till sju dagar att återhämta sig från en fotbollsmatch, nu är det bara fyra och tre dagar mellan, så det kommer väl kännas på vissa händer och fötter. Jag tror det är mycket mentalt att man vågar ta ut sig och inte vara rädd för trötthet och kramp. Köra på helt enkelt.

Tidigare i våras mötte vi Utsikten i Svenska cupens gruppspel och vann med 3-1. Då fanns det fortfarande en möjlighet för oss att vinna gruppen, medan Utsikten mest hade äran att spela för.   

Kommer segern i Svenska Cupen ha någon betydelse inför matchen på måndag?

-Kanske en liten mental fördel, men den är väldigt liten. Nu är det seriespel och nya förutsättningar. Det är nya uppställningar både för dem och oss och det är en helt ny match och varje match lever sitt eget liv. Det är viktigt att vi tar matchen för vad den är.

Janne Mian tror att Utsikten är ett klart bättre lag idag, än vad man var i våras.

-Då var de ganska nertränade och satsade inte alls på cupen.

Han menar att Utsikten är ett lag som gärna vill pressa väldigt hårt och gärna tar löpningarna.

-De har ganska mycket spring i benen och tar omställningarna. 

Likt Brage hade Utsikten också match i torsdags och man kommer med samma förutsättningar till matchen.  

-De har också ett tätt matchande, så vi får se hur de ställer upp. Vi ska vara förberedda för de scenarier som vi kan tänka att de gör mot oss.

Bragebossen menar att Utsikten kan ha olika variabler i sitt taktiska tänk, och att det gäller att vara inställd på olika typer av matchbilder.

-De kan pressa direkt i första halvlek, eller i andra. Eller så kommer de ligga lågt hela vägen. Det får vi se.

Han har också hunnit med några reflektioner från Degerforsmatchen och hoppas få se ett revanschhungrigt lag som kliver in på Bravida Arena.

-Det är inte så att Degerfors radar upp chanser mot oss. Det är en ganska dålig match, och vi som lag och ledare är ganska besvikna på insatsen vi gör.

Han hoppas att man har dragit lärdom och vet att det finns mycket som kan göras bättre.

– Hotet bakom och löpningarna in i box, viljan att göra mål och rörelsen utan boll. Det är det vi vill se nu helt enkelt.

Vilka förväntningar har du på matchen?

-Att spelarna gör sitt bästa och yttersta. Att vi har anammat de saker vi tränat och jobbat på. 

På skadelistan finns fortfarande Jacob Stensson, i övrigt är hela truppen uttagningsbar. 

5 punkter inför Utsiktens BK

  • I formtabellen över de fem senaste matcherna ligger Utsikten fyra med åtta poäng, medans Brage är åtta med sju poäng.
  • Poängbäst i Utsikten är Filip Trpchevski med fyra mål och en assist. I Brage har Ieltsin Camões noterats för tre mål och två assists.
  • Mötet mot Utsikten blir säsongens andra. I mars möttes lagen i Svenska cupens gruppspel på Bravida Arena och då blev det Brageseger med 3-1. Fjolårets båda seriemöten slutade med hemmasegrar, 3-0 till Brage på Borlänge Energi Arena, medan Utsikten vann med 4-1 på Bravida.
  • Utsikten har gjort sina flesta mål, fyra, mellan minut 46-60, medan Brage nätat oftast mellan minut 30-45, där det blivit tre mål.
  • Alexander Faltsetas är avstängd i Utsikten. Brage har inga avstängda.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.