Skip to content

Johan Arvidsson inför söndagens match på Vallen

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

Imorgon, söndag, väntar en spännande toppmatch för grönvitt när Östers IF kommer på besök till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, med start kl.15:00. Johan Arvidsson delar med sig av känslan inför matchen och är fast besluten om att vi ska komma in på vinnarspåret igen.

”Vi känner att formen är bra och hoppas få med oss alla poängen den här gången. Det gäller att vi är med från start och att vi tar tag i taktpinnen direkt. Vi vill visa alla fans och publiken att vi verkligen vill detta, att vi går för segern. Får vi med oss stödet från läktarna kommer vi få enorm energi av det också som förhoppningsvis kan leda till tre poäng.”

Johan Arvidsson inför söndagens match.

IK Brages två senaste matcher har slutat med delad poäng med motståndarna, allra senast mot Landskrona BoIS hemma på Vallen.

– En poäng är ju alltid en poäng, men för oss kändes det mer som två tappade poäng skulle jag säga när vi inte lyckas få in något mål trots det övertag och chanserna vi hade. Det är en liten besvikelse att det blev ett kryss men samtidigt är vi inte oroliga eftersom vi skapade chanser som kunde ha gett oss segern, vilket är positivt, säger Arvidsson.

Efter matchen i måndags har det handlat om att ladda batterierna och förbereda sig inför en ny hemmamatch med Östers IF som motståndare. Arvidsson berättar om vad som varit fokus under veckan.

– Vi alla är ju väldigt taggade på matchen och vill vända det senaste krysset till en seger mot Öster. Det är en toppmatch så det ska bli väldigt roligt, alla är taggade och förberedelserna har känts bra under hela veckan.

– Vi har kört på som vi gjort hela året men filat lite extra på spelet på sista tredjedelen, hur vi ska skapa ännu fler chanser och sedan ta vara på dem. Vi har varit väldigt starka i försvarsspelet under året, det har fungerat väldigt bra i hela laget, så det vi vill utveckla främst nu är att kunna etablera lite mer bollinnehav på offensiv planhalva och i den sista tredjedelen.

– Förhoppningsvis kan det leda till ännu fler chanser och därmed också fler mål.

Tidigare i veckan kom besked om att mittbacken Alexander Zetterström tvingats till en operation och därmed blir borta under de kommande veckorna.

– Det är klart att det försvinner lite ledaregenskaper och rutin som han vanligtvis bidrar med, säger Arvidsson som dock känner sig säker på truppens förmåga att hantera den här typen av frånfall.

– Eirik (Asante Gayi) har kommit in och gjort det väldigt bra, bidragit med lugn och stabilitet. Så det är inga konstigheter egentligen, det gäller bara att andra spelare får kliva fram nu och visa lite ledaregenskaper nu när Zäta är borta. Det är klart att han saknas men det ger också andra spelare chansen att kliva fram.

– Alla spelare i den här truppen håller väldigt hög nivå och alla vill ju spela hela tiden, så när någon ny kommer in i startelvan så vill ju den spelaren visa vad den kan. Så det har inte varit några problem med rotation och liknande, det är en bra trupp där alla är med och bidrar.

Öster innehar för tillfället fjärdeplatsen i tabellen, tre poäng bakom tredjeplacerade IK Brage. De har även de två kryss i ryggen inför söndagens match och är obesegrade i sina senaste sju.

– Öster är ett väldigt bra lag som är duktiga på att trilla boll. De har visat sig vara väldigt stabila, konstaterar Arvidsson.

– Det är klart att vi går för segern för att kunna rycka ifrån dem lite i tabellen. Det kommer att bli en rolig match, alla är väldigt taggade på att verkligen visa publiken vad vi går för. Det ska bli riktigt roligt att spela.

Det är mycket som står på spel i en jämn toppstrid men Arvidsson ser bara positiva aspekter med att varje match nu betyder så väldigt mycket.

– Det är ju det här som är det roliga med fotboll, toppmatcher där det står mycket på spel. Det ger en liten extra kick och mer adrenalin, det är roliga matcher att spela, det är den här typen av matcher man verkligen vill ha, säger han.

– Även om det är skönt och roligt att ligga med uppe i toppen så är ju tabelläget ingenting vi pratar om och tänker på mycket inom truppen, vi tar det en match i taget, försöker vinna varje match och sedan får vi se var man landar i slutet. Det gäller att inte oroa sig över hur det går för andra lag, vi fokuserar på oss själva.

Arvidsson har en bra känsla i kroppen inför matchen sett till sin egen form, men hoppas att kunna bidra med lite fler poäng framöver. Så här långt denna säsong har det blivit fyra mål och två målgivande passningar.

– Jag tycker att formen känns bra, det gör den. Det jag vill är väl egentligen att göra lite fler poäng än vad jag gjort i de senaste matcherna. Det är väl någonting jag tänker på, men spelmässigt flyter det på bra. Det är bara det där sista som ska dit, något mål eller assist.

– Det är ju alltid ett mål man har att göra så många poäng som möjligt. Samtidigt är laget det viktigaste, bara vi gör mål så spelar det inte så stor roll exakt vem som gör det. Men det är ju alltid kul när det flyter på lite extra för en själv, det är bara att hoppas att det lossnar lite framöver.

– För mig handlar det nog inte om någonting särskilt som måste till, vi ska nog som lag se till att fortsätta skapa chanser då kommer det tillslut bli något mål eller någon assist, men det är ingenting jag strävar efter på sådant sätt att jag bara kommer ta bollen själv. Vi ska fortsätta spela vårt spel.

Efter att ha inlett sin tid som Bragespelare med ett par kortare inhopp har Arvidsson spelat till sig en regelbunden startplats. Han berättar att han stortrivs med livet som grönvit.

– Det gör jag absolut. Jag kom ju hit med målet att spela så mycket som möjligt och det har flutit på bra. Nu gäller det bara att fortsätta på det här spåret, fortsätta att träna bra varje vecka så att coach väljer att starta mig, säger han.

– Jag är väldigt nöjd med mitt första halvår här. Jag trivs jättebra med allting: härliga lagkamrater, god stämning i omklädningsrummet, tränarstaben, allt är jättebra. Jag trivs suveränt bra här.

Imorgon är det tre poäng som gäller för Arvidsson och Co.

– I de senaste matcherna har väl alla känt att vi kunde fått med oss tre poäng båda gångerna. Tyvärr har det inte blivit så, så därför vore det väldigt skönt att studsa tillbaka med en seger nu.

– Vi känner att formen är bra och hoppas få med oss alla poängen den här gången. Det gäller att vi är med från start och att vi tar tag i taktpinnen direkt. Vi vill visa alla fans och publiken att vi verkligen vill detta, att vi går för segern. Får vi med oss stödet från läktarna kommer vi få enorm energi av det också som förhoppningsvis kan leda till tre poäng.

– Publikens stöd betyder väldigt mycket för oss. Det känns som att vi blir en extra person ute på planen tack vare stödet från läktarna. Man bara njuter när det är mycket folk på plats som sjunger och stöttar, det bidrar med extra energi. Det hjälper oss otroligt mycket, helt klart, avslutar Arvidsson.

Fem punkter inför Öster:

  • Mötet lagen emellan tidigare under säsongen slutade i en grönvit 2-1-seger där Cristopher Redenstrand och Anton Lundin blev målskyttar.
  • Det är två resultatmässigt väldigt jämna lag som möts. Inför matchen står Öster på 31 inspelade poäng jämfört med IK Brages 34. Grönvitt har ett facit på nio segrar, sju kryss och tre förluster medan Öster står på sju segrar, sju kryss och fyra förluster.
  • Målmässigt är det också jämnt. IK Brage har ett målsnitt på 1,79 gjorda och 1.0 insläppta per match jämfört med Öster vars siffror är 1,63 och 1,21.
  • Seth Kanteh Hellberg är tillbaka i truppen efter avstängning och skada.
  • Östers poängbästa spelare är Adam Bergmark Wiberg som gjort sju mål och två assist. I grönvitt är det Niklas Söderberg med sina åtta mål och två assist som är bäst för tillfället.

Text: Sebastian Ruotsalainen

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.