Skip to content

Jonathan Tamimi inför söndagens match mot Öster

Efter en lyckad Superettanpremiär beger sig Brage i skrivande stund söderut, för ett möte med Växjöklubben Östers IF imorgon, söndag, kl. 13.00 på Visma Arena. Vi tog ett kortare snack med Jonathan Tamimi, som delar med sig av sina tankar inför helgens match.

Brage fick en succéstart på Superettansäsongen när nykomlingen Örebro SK besegrades med 3–0 hemma på “Vallen”. Det var glada miner i omklädningsrummet efter matchen.

– Det är alltid kul att vinna matcher. Det var skönt att vi gjorde några mål och fick en fin start – sådant höjer moralen i laget, säger Jonathan Tamimi.

I förra omgången gjorde Jonathan Tamimi sin första seriematch för Brage – och högerbacken imponerade i den grönvita tröjan. Matchens företag Allkontor utsåg nämligen spelaren till matchens lirare.

– Jag är egentligen självkritisk; jag strävar alltid efter att bli bättre. Men det är klart att det är roligt att kunna bidra till laget, säger Jonathan som även är nöjd med lagets prestation:

– Vi gnuggar på och har en bra kommunikation. Jag tror att oavsett var du befinner dig på planen, så är det viktigt att du är hungrig – att du har energi och vill bidra. Jag tycker att det är extremt viktigt att alla jobbar för varandra och känner en uppbackning.

Hur viktigt är det att inleda säsongen med en vinst?

– Det är alltid en fördel att vinna matcher, men samtidigt kan vi inte stanna kvar i den matchen, utan vi måste blicka framåt. Vi ska ta med oss det vi gjorde bra och finslipa på det vi gjorde mindre bra mot Örebro. Nu väntar nya matcher och det är bara att fortsätta att kämpa.

Nu väntar ett möte med Östers IF, som även de inledde säsongen med en vinst. Jonathan Tamimi tror på en hård kamp mellan lagen.

– Det finns inga dåliga lag i Superettan, så man måste hitta sätt att hantera varje match. Öster har duktiga individuella spelare och de försöker alltid att rulla boll. För oss gäller det att köra på – vi får inte vika ner oss. Vi ska kämpa och slita, men samtidigt våga spela vårt spel och tro på det vi kan, avslutar han.

Fem punkter inför Östers IF:

  • Östers IF ses som en toppkandidat den här säsongen. Under upptaktsträffen inför Superettan tippade svensk media att den småländska klubben kommer att gå upp i Allsvenskan 2022.
  • Öster kommer senast från en 3–1-seger över Landskrona BoIS.
  • Senaste mötet med Öster slutade 2-2. Brages mål gjordes av Leonard Pllana och Pontus Hindrikes.

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.