Skip to content

Julhälsning från IK Brage

Så har då Stålstaden än en gång klätts i vinterskrud och Tomten väntar ivrigt på att få ta sina renar ut på tur. Ännu ett år har snart passerat i rasande fart och snart står vi där igen, redo att starta upp 2024, och vi närmar oss med stormsteg vårt 100–års jubileum (2025).

Vårt herrlag slutade på en 6:e plats i Superettan vilket får betecknas som en bra placering. Det är med lite vemod som vi konstaterar att Klebér Saarenpää lämnar oss som huvudtränare efter sex fantastiska år som gjort oss båda så mycket bättre. Vi har hittat en spännande tränarlösning i form av Janne Mian och William Bergendahl som kommer dela på huvudansvaret från och med nu.

Damerna gjorde en mycket bra prestation och slutade 4:a i sin division 1-serie. De spelade en attraktiv fotboll och vi kan nu på allvar säga att vi är bäst i stan på damsidan. Ett par spännande nyförvärv har redan hämtats in inför 2024.

Vår barn- och ungdomsverksamhet fortsätter utvecklas i rätt riktning och vi ser ljust på 2024 och framtiden. Våra lag blir stadigt bättre och det talar inte minst våra resultat för i den avslutande ligacupen om för våra akademilag, där vi bland annat kommer spela A-slutspel med både P16 och P17.

Dalecarlia Cup satte deltagarrekord och blev som vanligt en folkfest med ungdomsfotboll i fokus. Sveriges trevligaste turnering är ingen underdrift och vi är mycket stolta att årligen kunna leverera Borlänges största event med toppkvalité.

Året har varit utmanande för oss då vi kämpat för att komma i fas efter pandemin, som satt sina spår. Vi har nu fått ett återkrav från Tillväxtverket som gör att vi tillsammans måste hjälpas åt för att hitta en väg framåt.

Arenafrågan går framåt och vi hoppas att vi i januari får positiva besked kring detta. Under första kvartalet 2024 kommer vi intensifiera arbetet med våra planer på en träningsanläggning på Sportfältet. Dessa två projekt kommer att ge klubben helt nya förutsättningar att utveckla verksamheten när de väl är på plats.

Vi vill passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år. Din betydelse och engagemang för vår klubb är ovärderlig. Nu vilar vi över helgerna och laddar upp för ett spännande 2024.

Bästa Julhälsningar/ Tillsammans är vi IK Brage

Klubbchef Magnus Olsson, för Idrottsklubben Brage

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.