Skip to content

Kevin Appiah Nyarko blir tredje nyförvärvet

Foto: Henrik Hansson

Det tredje grönvita nyförvärvet inför Superettan 2023 är klart och vi välkomnar Kevin Appiah Nyarko till IK Brage och Borlänge.

Den målfarlige anfallaren, med sina 21 mål på 23 matcher under 2022, har skrivit på ett treårskontrakt och ansluter från division 2-klubben Gottne IF.

-Det känns bra att ha signat för IK Brage. Jag är väldigt glad över att vara här och kunna få möjlighet att visa vad jag går för i Superettan, säger han och fortsätter.

-Brage är en väldigt respekterad klubb, men en fin historia och spel i Allsvenskan, så jag är väldigt glad.

20-åringen, som är uppväxt i England och bland annat tillhört Wolverhampton som ungdomsspelare, var på besök i Borlänge under några dagar i november och bekantade sig med oss.

-När jag besökte Brage för några veckor sedan fick jag ett väldigt välkomnande mottagande. Ledningen och spelarna var oerhört vänliga och det gjorde att jag kunde prestera bra.

-Det var flera klubbar från Superettan och Divison 1 som har visat intresse, men IK Brage kändes helt rätt för mig, avslutar han.

Sportchef Ola Lundin om nyförvärvet:
-Det ska bli väldigt intressant att se vad som händer med Kevins utveckling hos oss i Brage. Även om han bara är 20 år så han har gått en lite snårig väg till elitfotbollen, via Wolverhamptons akademi, spel i non league ett par år i London innan han flyttade till Sverige för spel i div 2, där han den här säsongen gjorde 21 mål för Gottne. En fysisk spelare med ett starkt eget driv, bra attityd och en härlig inställning till sin fotboll.

Welcome Kevin – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.