Skip to content

Kevin Nyarko inför söndagens hemmamatch mot Utsikten

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Vi tog ett kortare snack med 21-årige Kevin Nyarko om den gångna veckans cupäventyr och inför söndagens hemmamöte mot serieledande Utsiktens BK på Vallen.

Vi kommer till matchen där det bara blivit en poäng på de sex senaste matcherna. Men sviter är till för att brytas, och såklart siktar vi på att det ska ske mot Utsikten på söndag.

-Jag tror att nyckeln blir att mentalt ha våra skallar på rätt plats. Att förbereda oss bra. Jag hoppas att vi kommer att kunna komma ut med massor av energi, och bli mer kliniska sista tredjedelen.

Senaste segern kom i början av juli, vilket betytt att vi håller till på en tolfteplats i den haltande tabellen.

-Det är tufft. Vi jobbar stenhårt varje dag på träningarna och i matcherna. Det har olyckligtvis inte gått vår väg riktigt, ibland händer det att det blir så.

Kevin Nyarko, som är född i Tyskland, har växt upp i England, och har dubbelt medborgarskap i både Tyskland och Nederländerna, var en av spelarna som bidrog till cupavancemanget mot FC Stockholm efter att han slagit in sin straff i straffläggningen.

-Jag kände egentligen ingen press, för det är mitt jobb att göra mål. Jag var lite nervös men kände ingen press, säger Nyarko, som poängterar att vinsten var efterlängtad:

-Det var väldigt viktigt. Vi hade inte vunnit på länge, så det var viktigt att vi vann matchen inför kommande matcher i serien (och inte bara cupavancemanget).

Brages nummer 19 säger att han fortfarande inte känner sig som en fullfjädrad Superetta-spelare, utan att det kommer att ta sin tid.

-Jag lär mig varje dag. Jag är i en läroprocess, och jag är ung. Det är min första säsong i IK Brage och Superettan.

Nyarko har gjort tre matcher från start, där den senaste var borta mot AFC Eskilstuna den 16 juli. Två mål har det blivit så här långt i seriespelet. Om han får förtroendet på nytt i start XI:an mot Utsikten återstår att se.

-Det är upp till tränaren. Får jag starta på bänken och blir inbytt kommer jag göra mitt bästa. Vi är ett lag där vi har bra kvalitet på alla positioner, och förmågan att lyckas.

Matchen på söndag startar kl.13:00 på Borlänge Energi Arena, och vi hoppas att vi får fira tillsammans igen.

-Jag vill tacka för allt stöd från våra supportrar, även under perioden där det gått sämre, och jag hoppas vi kan göra dem glada igen. Vi hoppas att fansen hjälper oss även om vi förlorat en del matcher. Supportrarna är IK Brage, avslutar Kevin.

Biljetter köper du som vanligt via webben här: https://ikbrage.ebiljett.nu/

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.