Skip to content

Klebér inför söndagens match mot Landskrona BoIS

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Matcherna duggar tätt och redan imorgon, söndag klockan 13:00, bara drygt två och ett halvt dygn efter slutsignalen mot Dalkurd är det dags för match igen för grönvitt. Denna gång står Landskrona BoIS för motståndet på bortaplan. Huvudtränare Klebér Saarenpää har kommit med en lägesrapport inför matchen.

Så sent som i torsdags var IK Brage i spel senast i hemmamatchen mot Dalkurd, det slutade med delad poäng efter att inget av lagen lyckats spräcka målnollan.

– Det var en svår och tuff batalj som stod och vägde fram och tillbaka och vi fick dela på poängen. Det var chanser åt båda håll så i slutändan… ibland får man nöja sig med en poäng, säger Klebér Saarenpää om 0-0-matchen.

– Vi släppte inte in några mål, det är vi glada för. Samtidigt grämer vi oss lite över att vi inte tog vara på de chanser vi skapade. Det var en matchbild som till en början svängde lite väl mycket fram och tillbaka, vi fick inte tag på andrabollar och slarvade bort några bollar vilket gjorde att det böljade fram och tillbaka.

– Det kostade oss en hel del energi att vinna tillbaka bollen samtidigt som Dalkurd gjorde det bra.

Tyvärr tvingades Douglas Karlberg kliva av med en känning i baksida lår. Anfallaren kommer inte att komma till spel i de två matcher som väntar innan sommaruppehållet.

– Douglas är borta resterande del av vårsäsongen, meddelar Saarenpää.

En annan spelare som missar söndagens match är Niklas Söderberg som mot Dalkurd drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen. Saarenpää hoppas att en taggad André Reinholdsson kan komma in och visa sina kvaliteter.

– André Reinholdsson kommer att kliva in. Han har stått och stampat och väntat på fler spelminuter än vad han har fått. Douglas har gjort det så pass bra så det har varit svårt att ta bort honom från planen, men jag är glad för Andrés skull och förhoppningsvis kan han göra avtryck för laget.

Den grönvita truppen är inne i en intensiv period just nu, söndagens match blir den tredje matchen på en vecka.

– Det är slitna kroppar så är det, igår var det mycket stretching och cykling och det är i princip samma sak idag, sedan är det bara att ladda upp för match igen. Det är så här det är att spela Champions League. Så det är bara att gilla läget, säger Saarenpää.

– De mentala förberedelserna började redan innan matchen mot Östersund, vi visste att det skulle en tuff vecka. Spela mot Östersund, sedan en lång resa på det också. De här resorna som vi sitter på som tar åtta timmar, det sliter oerhört på kropparna. Till och med vi ledare som inte sprungit en meter är slitna, så det är bara att tänka sig de som spelat 90 plus.

– Det sliter, men det är bra kost, mycket sömn och behandlingar som gäller, maximera det så mycket som möjligt för att sedan göra en ordentlig laginsats på söndag. Vi ska hjälpas åt, det kommer att behövas.

– Vi kommer att rotera på en del positioner i laget, det kommer vi göra.

Söndagens motståndare är Landskrona BoIS, ett lag som visat sig vara svårslagna på slutet. Inför matchen har de en förlustfri svit på fem matcher.

– De har en väldigt spelande filosofi och de vill såra sina motståndare med ett bra passningsspel och med bra fötter som kan slå de avgörande bollarna, (Filip) Ottoson och (Adam) Egnell tänker jag framförallt på då.

– Det är en lurig motståndare, men det ska bli härligt att se vår bredd och vårt djup i truppen och se vad vi är gjorda av lite grann. Det blir ett mandomsprov för oss på söndag.

Matchen spelas på Landskrona Idrottsplats där underlaget är naturgräs. Saarenpää tror dock inte att det blir några problem att byta underlag från Vallens konstgräs.

– Man kan behöva anpassa sig lite om underlaget är dåligt, men Landskronas gräsmatta har sett bra ut och då ska det inte behöva ändra så mycket.

IK Brage är tvåa i tabellen inför helgen, men tabellplaceringen är ingenting som stjäl något fokus för de grönvita spelarna eller ledarna i dagsläget.

– Nej, jag vill se samma engagemang och attityd som vi visat i våra tidigare matcher, vi ska gräva djupt och hitta energin för att leverera en bra laginsats. Allt det taktiska och tekniska det får komma därefter lite grann, vi kommer långt med hårt arbete, vi får börja i den änden.

– Det är hela tiden fokus på nästa träning och nästa match som gäller, svårare än så är det inte. Vi är inte så fokuserade på tabellen, det är nästa match som gäller varje gång. I slutändan räknar man ihop det och vi får inte tappa fokus och sväva iväg i tankarna.

– Klyschor kommer ur någon typ av sanning ändå. Nu har vi mött Dalkurd, den matchen är glömd nu och allt fokus ligger på matchen som väntar, vi kan inte titta längre än så, avslutar Saarenpää.

Fem punkter inför Landskrona BoIS:

  • Niklas Söderberg är avstängd på grund av att han mot Dalkurd fick syna sitt tredje gula kort för säsongen.
  • Landskrona BoIS är inför den nionde omgången i Superettan på en elfteplats i tabellen.
  • De båda lagen har en förlustfri svit på fem matcher. IK Brage har tre segrar och två kryss medan Landskrona tagit två segrar och kryssat tre.
  • Förra säsongens möten lagen emellan slutade med varsin seger. Grönvitt vann med 1-0 hemma medan Landskrona tog en 2-1-seger på sin hemmaplan.
  • Landskrona BoIS bästa målskytt så här långt in på säsongen är Linus Olsson som står noterad för fem fullträffar. I IK Brage toppar Joakim Persson den interna skytteligan med sina fyra gjorda mål.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.