Skip to content

Klebér Saarenpää inför söndagens match mot ÖIS

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Imorgon, söndag, kl.15:00 är det dags för omstart av Superettan för grönvitt, när Örgryte IS står för motståndet på Borlänge Energi Arena.

”(Jag vill se) energi och självförtroende i alla delar. Det handlar om att jobba för att få en bra prestation och det måste vi göra tillsammans.”

Klebér Saarenpää inför omstarten av Superettan.

Efter senaste seriematchen mot Landskrona för knappa månaden sedan tog laget ett par veckors ledighet innan den gemensamma träningen drog igång igen, för att följas av en träningsmatch mot Gefle förra fredagen.

-Jättebra timing, vi behövde ett break och komma bort, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää om uppehållet, som han tycker gjort spelarna gott inför höstsäsongen.

-De fick en lång välbehövlig vila och semester, kunde rensa tankarna och låta kroppen få återhämta sig.

Nu när den långa höstsäsongen börjar, säger IKB-bossen att man lagt fokus på att bygga upp uthållighet och styrka efter ledigheten.

-Vi satte igång väldigt tufft för att återta den fysiskt höga nivån som vi kräver. Samtidigt som vi har gått igenom basic saker offensivt och defensivt, så att allting sitter i det vi ska göra framåt, så hoppas vi över tid att vi kan bygga på det.

Efter matchen mot Gefle har laget haft en bra vecka med flera lättare träningar för att vässa formen och komma så väl förberedda som möjligt till söndagens match.

-Vi har släppt upp det ordentligt. Det har varit många tunga, sega kroppar. Men det börjar ljusna och jag tror timingen till imorgon kommer bli perfekt. Vi känner oss riktigt explosiva.

Hur vill du att laget ska agera i matchen mot Örgryte?

-Med en självklarhet och glädje i det vi ska göra.

Bragetränaren menar att det fysiska redan finns där, och pekar på mer saker han vill se på söndag.

-Energi och självförtroende i alla delar. Det handlar om att jobba för att få en bra prestation och det måste vi göra tillsammans.

Det går inte att ta miste på att det är en förväntansfull Bragetränare som ser fram emot att allvaret ska börja.

-Det är en glädje att dra igång igen, för matcherna har saknats.

Örgryte, som ifjol fick kvala mot Sandvikens IF för att hänga kvar i Superettan, har hittills haft en säsong som inte riktigt tagit fart. ÖIS avslutade vårsäsongen med en 1-2-förlust borta mot Östersunds FK. Nye tränaren Jeffrey Aubynn har dock ett manskap med flera duktiga spelare, och det känns bara som en tidsfråga innan ”Sällskapet” ska börja klättra uppåt i tabellen.

Klebér ser en motståndare som har någonting bra på gång, och som han har bra koll på.

-Det är ett lag som har haft det lite kämpigt de senaste åren, som har satt igång någonting som jag tror över tid kommer bära frukt. De har ett klassiskt 4-2-3-1, där det inte finns några större hemligheter eller överraskningar egentligen. Det finns en hel del rutin i laget, samtidigt som det är en del nya unga spelare som kommer in och gör avtryck.

Han vill lyfta fram ett par spelare att hålla ett extra öga på.

-Amel Mujanic, om han kan spela, på central-mitt är en duktig spelare med stor kapacitet. Noah Christoffersson är en spelare som kanske inte fått det att lossna helt än, men som öste in mål i division 1 förra säsongen. Det finns kvalitet som de letar efter, likaväl som vi har kvalitet som vi också letar efter för att få ut max av oss själva.

Till matchen imorgon får vi klara oss utan vårsäsongens poängbästa Bragespelare i Samouil Izountouemoi, som är varningsavstängd. Dessutom är mittfältaren Jacob Stensson, som fick ett jack i pannan i en kollision under träningen och fick sys med fem stygn, och Filip Sjöberg som har haft problem med en baksida och har inte tränat i veckan, båda osäkra till spel.

Vi väntar en hel del folk inför omstarten på Vallen imorgon. Köp din biljett redan nu via webben: ikbrage.ebiljett.nu – som vanligt kör vi gratis inträde upp till och med 19 år för Bragesupportrar till hemmaståplats (västra klacksektion och familjeläktare östra). Matchstart kl.15:00, vi ses!

5 punkter inför Örgryte IS på Vallen:

  • ÖIS har under uppehållet mött Utsiktens BK i en träningsmatch på Hjällbovallen och förlorat med 0-3.
  • Brage får klara sig utan sin hittills bästa målskytt Samouil Izountouemoi, 4 mål, som är varningsavstängd.
  • ÖIS bästa målskytt är nyförvärvet från Torns IF Noah Christoffersson. 24-åringen har så här långt gjort 3 mål på 12 matcher.
  • Både André Bernardini i Brage och Mattias Nilsson i Örgryte har fyra ”clean sheets” på 12 matcher. Flest nollor (7) har Västerås SK:s målvakt Anton Fagerström.
  • Förra säsongens båda möten slutade med 4-0-segrar till respektive hemmalag. Den 8 maj på Borlänge Energi Arena vann IKB efter två mål av Niklas Söderberg samt varsitt av Douglas Karlberg och Johan Arvidsson. Örgryte tog sedan revansch den 1 oktober på Gamla Ullevi efter Marcus Haglind Sangré, Daniel Paulson, Herman Sjögrell och Hampus Dahlqvist gjort hemmalagets mål.

Intervjutext: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.