Skip to content

Klebér Saarenpää inför Skövde hemma

Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Ikväll kl 19:00 väntar match mot Skövde AIK hemma på Borlänge Energi Arena i vad som med rätta kan kallas en sexpoängsmatch. I den tighta nedre delen av tabellen, skiljer det sju poäng mellan lagen. Det behöver knappast nämnas att det är ännu en i raden av superviktiga matcher.

Vi har börjat skaka av oss den mindre bra insatsen mot Östersund, och kan blicka framåt. Bragetränaren Klebér Saarenpää säger att det har tagit sin beskärda tid att återhämta sig efter onsdagens långa bussresa och tunga förlust.

-Det har varit okej. Men det är tufft när man kommer hem sent. Det tär på återhämtningen, och det har varit lite småsega kroppar. 

-Vi har tagit det lugnt i veckan, belastningen har varit ganska låg, så vi ska vara förberedda att återigen spela hemma.

Bragebossen känner en optimism inför måndagens tillställning, och tror att chanserna är goda att studsa tillbaka direkt.

-Det är alltid upp till oss. Vi fick inte riktigt som vi ville uppe i Östersund. Det handlar om att revanschera sig på hemmaplan. Det ser bra ut.

Skövde AIK, som länge såg nästintill såg avhängda ut långt ner i tabellen, har vaknat till. Huvudtränaren Tobias Linderoth, som är klar för Varbergs BoIS till nästa säsong, kommer med sitt SAIK till Borlänge med två trepoängare på raken, och  närkontakt med lagen ovanför sig. Saarenpää tycker det finns detaljer i spelet som vi behöver vara vaksamma på när vi tar oss västgötarna.

-Någonting du måste matcha mot dem är duellspelet och andraboll spelet, att man verkligen är vaken på de här slå upp bollarna. Där behöver vi ha en hög intensitet. Sedan gäller det fasta och vara fokuserade i den delen.

När vi i slutet av april spelade 0-0 borta mot Skövde, var det en match som präglades av mycket långbollar. Inte minst beroende på underlaget som hade en del i övrigt att önska. Faktum är att vi då inte skapade någon hundraprocentig målchans under 90 minuter. Klebér säger att det är en jättestor skillnad att spela borta och hemma mot Skövde.

-Det går inte att jämföra. SAIK borta på deras gräsplan, som har varit i dåligt skick, är svårspelad, kontra en bra gräsplan, eller en konstgräsplan. Det blir två helt olika matchbilder. Skövde är svåra borta, det blir så slumpartat.  Vi får se vad de kommer med.

Vad vill du se av dina spelare på måndag?

-Engagemang och energi framförallt, som vi inte lyckades mot ÖFK. Det är en så viktig ingrediens som gör att bollen studsar ens egen väg eller inte. Det gjorde den inte mot Östersund med två självmål. Det måste vi ge oss själva möjligheten att tävla på riktigt, och sedan kan se oss själva i spegeln efteråt, om det var tillräckligt bra eller inte.

Positivt är att alla är tillgängliga förutom Jonah Almquist som varit sjuk, även om det finns en del slitage på vissa pjäser. 

-Det är lite småskavanker här och där, med resande och ganska många matcher på vissa, det börjar märkas på vissa håll och kanter. Det gäller att vi samlar ihop oss till den här matchen, och mot Sundsvall, innan vi kan andas ut lite igen efter en större återhämtning, avslutar Klebér Saarenpää.
5 punkter inför Skövde AIK

  • Brage ligger fyra i hemmatabellen med 23 poäng på 12 matcher, medan Skövde återfinns på 16:e plats med 4 poäng på 12 matcher.
  • Bästa poänggörare i Brage är Ieltsin Camões med 7 mål och 1 assist på 24 matcher. I Skövde har Mikael Mörk gjort flest poäng, 2 mål och 7 assist på 24 matcher.
  • Sedan Skövde gick upp i superettan 2022 har samtliga möten slutat oavgjort. I fjol blev det 1-1 borta (Niklas Söderberg målskytt), medan mötet på Borlänge Energi Arena slutade 0-0. Årets möte på bortaplan blev också mållöst.
  • Brage har gjort sina flesta mål mellan minut 31-45, 7 mål. Skövde har nätat flest gånger mellan minut 46-60, 7 mål.
  • I formtabellen över de sex senaste matcherna är Brage åtta med åtta poäng. Skövde ligger sexa med nio poäng.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.