Skip to content

Läget inför damernas första match på lördag

Vi har tagit ett snack med Bragetränaren Fredrik Bengtsson inför damernas första träningsmatch på lördag, när vi bortamöter Rävåsens IK Karlskoga på KEMAB arena i Karlskoga.

”Vi kommer låta alla få speltid i olika former. Det är framför allt att det ska bli kul att börja lira, och släppa lös liksom och få komma ut på grönbete.”

Fredrik Bengtsson inför årets första match.

I och med uppflyttningen till division 1 så har laget ökat träningsdosen, berättar IKB-bossen.

-Ja, det skulle jag säga. Vi har gått upp ett pass i veckan. Det har varit bra fart på träningarna, de har gnuggat på riktigt bra. Januari är en månad med mycket träning, och man har inte de helger att se fram emot med matcher. Nu går vi in i ett annat skede när vi pusslar ihop spelidén hur vi tänker. Det blir intressant med matchandet, och känna på 90 minuter. Det är det som blir kul nu i februari.

-Vi har haft bra träningsnärvaro, det har varit full fart. Vi har haft tillräckligt många pjäser på bordet så vi har kunnat bedrivet en bra träning. Peppar, peppar så har vi klarat oss från skador och förkylningar.

Fredrik Bengtsson tycker det är svårt att veta hur laget kommer stå sig när ett tuffare motstånd väntar. Ändå känner han ett lugn inför den stundande säsongen.

-Jag tycker vi är ganska bra förberedda. Det är det vi ska lära oss. Först fick vi lära oss division 2, och en del hade inte spelat seniorfotboll, och de fick lära sig det. Och sedan fick vi kvittera ut lite mer utdelning det andra året. Det är det som är utmaningen nu. Att hur vi i division 1 ska vinna matcher, och om det är någon skillnad sedan tidigare. Det är det som vi kommer att lära oss. Därför har vi tagit oss an lite division-1 motstånd i träningsmatcherna.

Lördagens motståndare Rävåsens IK, som förra säsongen åkte ur Elitettan, har hunnit med att spela en träningsmatch, då man förra helgen förlorade med 0-7 mot IFK Göteborg. Bragetränaren hoppas kunna bjuda på bra motstånd, även om det kanske viktigaste är att börja spela matcher.

-Jag hoppas få se att spelarna orkar hyfsat i 90 minuter. Vi kommer låta alla få speltid i olika former. Det är framför allt att det ska bli kul att börja lira, och släppa lös liksom och få komma ut på grönbete. Det ska bli kul spela match, och få bra energi.

-Sedan är jag fullt medveten om att det inte kommer att klicka fullt ut. Vi har också fått in några nya som ska lära sig hur vi spelar fotboll. Men på den här korta stunden tycker jag de har kommit in i det väldigt bra och anammat hur vi vill spela på ett positivt sätt.

Nytillskotten inför säsongen är Engla Svärdhagen, Emma Halvarsson, Elin Hjälte och Embla Bondesson, samt Hanna Östberg som flyttats upp från F17. Några har också lämnat eller tagit en paus från fotbollen just nu.

-I stort sett (har vi truppen intakt), det är några som inte har fått ihop livet. Några har jobb och har tagit en paus, de har inte sagt definitivt nej. På den här nivån har man ett arbete, å det gäller att få ihop alla pusselbitar.

Det är Linn Mattsson och Thilda Johansson som pausat och tagit vila från träning i dagsläget.

-Hela truppen tillgänglig till lördag, så det är kul att alla får känna på lite spel, avslutar Bengtsson.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.