Skip to content

Läget inför damernas stormatch på Vallen på lördag!

Foto: Daniel Lubner – Retouchedreality.com

Efter segern senast i seriefinalen mot Sturehov är vi mycket nära serieseger och uppflyttning till division 1. Inför sista omgången hemma mot tabellsjuan Västanfors IF FK räcker det med en poäng för att saken ska vara klar och vi får fira seriesegern.

Huvudtränaren Fredrik Bengtsson tycker laget har behållt fokus efter matchen i lördags.

-Det har varit bra drag och fart på träningarna. De har varit väldigt duktiga på att ta träning för träning, och vecka för vecka, säger Fredrik som menar att vi under hela säsongen haft en hög nivå på allt spelarna företagit sig.

-Det har vi varit väldigt tydliga med från ledarteamet. Vi försöker fokusera på varje träning att bli bättre fotbollsspelare.

2-1-segern senast borta mot Sturehov har satt oss i ett utmärkt läge inför epilogen hemma mot Västanfors IF FK. Med ett trepoängs försprång och 21 plusmål, vill det mycket till för att vi ska tappa förstaplatsen.

-Det är klart att vi visste om inför förra matchen att det var viktigt att vi satte oss i förarsätet ännu mer. Vårar spelare vill alltid prestera bra, de är fullt sugna på att gå ut och leverera på hemmaplan och stänga butiken för i år, säger Bengtsson som inte tror det finns någon risk att spelarna tar för lätt på uppgiften och att man tagit ut avancemanget i förskott.

-Jag tycker jag inte ser det, utan man är så fokuserade på att göra bra prestationer, säger Fredrik som menar att truppen behållit koncentrationen under hela säsongen.

-Så har det varit hela tiden, och jag imponeras av det.

När lagen möttes i slutet av juni före sommaruppehållet på Fagerlidens konstgräs vann Brage med 3-0, där Ella Foberg, Robyn Decker och Anna Sandin gjorde målen. Bragetränaren tycker att laget, nu tre månader senare, har tagit ytterligare steg framåt.

-Vi har utvecklats i rätt riktning och blivit bättre som lag. Den matchen var lite svårspelad på en lite sämre gammaldags konstgräsplan. Det var svårspelat, bollen studsade och det var svårt att få kontroll.

-Samtidigt var Västanfors ett ganska fysiskt lag, men vi känner oss redo att prestera bra och är starka hemma, menar Bragetränaren som kan se tillbaka på ett hemmafacit där det blivit sju segrar av åtta möjliga och den imponerande målskillnaden 49-4.

I förra omgången tog VIF en viktig 5-0-seger hemma mot Norrstrands IF. Segern betydde att västmanländskorna tog ett stort steg mot nytt kontrakt.

I senaste hemmamatchen tog vi säsongens största seger efter 13-0 mot Norrstrand. Bragebossen tror det inte blir lika många mål igen, utan snarare ett liknande resultat som när lagen möttes senast i Fagersta.    

-Jag hoppas kanske på 2-0 eller 3-0 igen. Hoppas att vi håller nollan och gör något mål. Det räcker med 1-0 också. Vi siktar på att hålla nollan, och sedan är vi så pass duktiga att jag vet vi kommer skapa målchanser.

-Att vi håller nollan, det är det jag går för, säger Fredrik Bengtsson som meddelar att alla spelare är tillgängliga förutom våra långtidsskador.    

Lördagens tillställning på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen startar klockan 15.00 och vi erbjuder GRATIS ENTRÉ för alla besökare. Missa inte matchen där vi kan skriva historia, och få fira avancemanget tillsammans!

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.