Skip to content

Läget inför lördagens match i Landskrona

Foto: Henrik Hansson

I förmiddags åkte laget ner till Skåne och imorgon, lördag, väntar bortamatch mot tabellelvan Landskrona BoIS. När vi mötte randigt på hemmaplan blev det seger med 2-1, och Klebér Saarenpää menar att vi har alla möjligheter att komma upp på rätt spår igen och ta med oss poäng hem till Dalarna.

”Vi är revanschsugna och har haft bra möten och samtal i veckan. Trots allt är vi vid gott mod och verkligen redo att ta oss an den här fighten.”

Klebér Saarenpää inför matchen.

Förra helgen mot GAIS fick vi klara oss utan avstängda duon Jacob Stensson och Seth Kanteh Hellberg, medan Pontus Rödin och Emil Tot Wikström saknades på grund av sjukdom. Nu är samtliga tillgängliga inför lördagens drabbning. Saarenpää tycker att laget är redo och att man tagit den senaste tidens uteblivna resultat på rätt sätt.

-Vi får tillbaka några från avstängningar och sjukdomar, vilket gör oss ännu starkare.

-Vi är revanschsugna och har haft bra möten och samtal i veckan. Trots allt är vi vid gott mod och verkligen redo att ta oss an den här fighten. Härligt också att få spela på riktigt gräs igen.

Någon träning på gräs under veckan har inte laget genomfört, dels beroende på avsaknaden av någon riktigt bra gräsplan och att man ganska nyligen spelat på gräs.

-Gräsplanerna är inte tillräckligt bra för att matcha (Landskrona IP). Det som är mest likt Landskrona är vårt eget konstgräs, då har vi valt att vara på det. Vi spelade också på en bra gräsplan (Gamla Ullevi) ganska nyligen. Det är inte helt främmande för oss.

I flertalet matcher har vi haft svårt få igång spelet från början av matcherna, och det var inget undantag mot GAIS. Bragetränaren menar att de alltid pratar om att vara påkopplade från start.

-Det pratar vi om varje vecka. Det är ABC och en av grundbultarna. Det är ingenting som vi inte har gjort tidigare, utan det har bara fallit väldigt dåligt ut i vissa matcher. Vi får också respektera att det finns en motståndare som faktiskt kan göra det bättre än vad vi gör saker och ting ibland.

-Då handlar det bara om att stå upp i den fighten så länge som möjligt. Det är inte en sprint, och istället se en match som en maraton att det kommer växla fram och tillbaka. Så det gäller att vi är ihärdiga i det.

Efter att många av resultaten inte varit med oss den senaste tiden har vi tappat mark i tabellen och balanserar för tillfället på det nedre kvalstrecket. Med 18 omgångar spelade har vi en poäng tillgodo på GIF Sundsvall som ligger närmast under strecket. Klebér vill dock inte stirra sig blind på placeringar och poäng, och om matchen mot Landskrona är säsongens viktigaste hittills.

-Det kommer mer andra kritiska matcher på så sätt. Vi har fler viktiga matcher framför oss. Alla matcher är viktiga och vi värdesätter inte matchen (på lördag) på det sättet. Det är mer förhoppningar och förväntningar inför matchen, som kommer grusas eller infrias. Och där måste vi vara nyanserad så man inte rycks med för mycket känslomässigt åt båda hållen.

I tabellen är det inte mycket som skiljer lagen åt. Resultatraden är lika, 6 vinster, 3 oavgjorda och 9 förluster. Det som gör att Landskrona ligger på platsen ovanför oss är att de släppt in ett mål färre (28 mot Brages 29). Framåt har vi båda gjort 20 mål.  

Hur vill du beskriva Landskrona som lag?

-De har ett spelsätt där de väldigt tydligt vill vara spelförande och spela bollen väldigt mycket. De har många individuellt duktigt spelande spelare. Väldigt mycket kortpassningsspel och därifrån försöka att variera det när de försöker locka upp motståndarna och slå den direkta bollen.

-Ett ungt talangfullt lag som kanske inte riktigt är färdiga än. Det är många av deras spelare som kommer spela på en högre nivå i framtiden, det är jag övertygad om.

Bragebossen vill lyfta några spelare att hålla ett öga på.

-De har många duktiga i backlinjen. Får Egnell (Adam) vara rättvänd framför vårt mittfält är han duktig på att sticka in bollar. Dzabic (Robin) har varit skadad, axelproblem. Vi får se om han är tillbaka. Det är en duktig spelare.

-Sedan har de sålt två av sina unga talangfulla spelare (Melker Widell till Aalborg och Camil Jebara till Elfsborg) som gjort det väldigt bra.

Två Bragespelare som definitivt missar matchen är Malte Persson som är avstängd och Eirik Asante Gayi av privata skäl.

-Annars är alla tillgängliga och har varit med på veckans träningar. Det är lite småskavanker här och där, men de som varit i sjukstugan är tillbaka. 

Pontus Rödin och Emil Tot Wikström har inte kommit tillbaka i fullt slag efter sina sjukdomar.

-Men vi ska försöka få till det med dem, säger Klebér Saarenpää, som hoppas att båda ska vara i så gott slag som möjligt framgent.         

5 punkter inför Landskrona BoIS:

  • Malte Persson är avstängd. Landskrona har ingen spelare avstängd.
  • Landskronas främsta målgörare är Ousmane Diawara med 5 mål på 17 matcher, medans Ieltsin Camões har gjort lika många mål i Brage på 18 matcher.
  • I formtabellen över de fem senaste matcherna ligger Landskrona på fjortonde plats med tre poäng, medans Brage är sextonde med en poäng.
  • Fjolårets möte på Landskrona IP slutade 1-1, efter att André Reinholdsson kvitterat på straff i 77:e matchminuten. Senaste segern för IKB mot Landskrona på bortaplan ägde rum den 16 juni 2018 då blev det seger med 2-1 efter mål av Robbin Sellin och Anton Lundin.
  • Matchen på lördag döms av Heini Ziskason, 26 år, från Färöarna. 

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.