Skip to content

Läget inför lördagens match mot J-Södra

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

Efter krysset hemma mot Gefle i förra omgången väntar imorgon lördag tabellsexan J-Södra på Stadsparksvallen med start kl.13:00.

Efter åtta omgångar ligger vi på nionde plats med elva inspelade poäng, något som huvudtränaren Klebér Saarenpää sammanfattar som en blandad kompott med smak av både sött och surt.

-En ”Gott och Blandat” påse. Vi känner att det finns mer att hämta ut ur oss själva, som vi jobbar hårt på varje dag. Det kommer att komma så länge vi jobbar så som vi gör.

Är det offensiven eller defensiven som ni behöver jobba med mest anser du?

-Vi vill skapa fler kontrollerade lägen och en större kemi offensivt för att hitta rätt och göra mer mål, det är helt klart. 

-Samtidigt så har vi också haft några matcher defensivt där det heller inte har funkat, men det har varit mer sporadiskt i det hela. 

I toppen av tabellen är det några lag som visat stabilitet och styrka. Men att redan nu säga att man har kniven på strupen och måste vinna matcher för att haka på i toppen menar han är för tidigt att göra.

-Vi vet att superettan är så pass jämn och att det kommer att pendla fram och tillbaka. Det kommer finnas fler möjligheter längre fram om vi inte tar den just här och nu. Men möjligheterna kommer ju minska ju längre tiden går. 

Han säger att de hela tiden jobbar för att bli bättre, och att det finns mer att ta ut av laget. 

-Vi arbetar för att förbättra oss själva och komma i slag, så vi har inte på något sätt maximerat oss själva än.

Brage kommer till matchen på lördag med en förlust på de sex senaste matcherna. Saarenpää tycker att formen känns okay inför lördagens drabbning även om det har varit några krassliga spelare under veckan som missat träningar.

-Vi har haft lite småsjukdomar fram och tillbaka. Men vi har en trupp och jag tycker vi inte blir så försvagade, utan det lär vi oss hantera.

I några matcher har spelet fungerat både i defensiven och offensiven samtidigt. Nu gäller det att få fler matcher med fungerande helhet. Just att få alla bitar kugga i varandra är det man alltid söker och Klebér tycker det ser bra ut inför lördagens match. 

-Formen är på uppåtgående och vi jobbar för att hitta det där magiska flytet.

 Tabellsexan Jönköping har hittills bara förlorat en match, och kommer närmast från en 1-0-seger på Gamla Ullevi där man trots en man mer i stora delar av matchen blev tillbakatryckta och hade en del flyt som fick med sig alla tre poängen efter ett sent segermål.

-De har gjort mycket mål, men skjuter du inte så kan det omöjligen bli mål. De har tagit sina avslut och har haft marginalerna på sin sida där det verkligen studsat deras väg. 

-Bollen har hamnat framför fötterna på rätt folk i boxen där de har fått gjort en hel del enkla eller annorlunda mål. 

Om smålänningarna har gjort näst mest mål i serien (15), så är man ett av de lag som släppt in flest (13). Bara Trelleborg och Skövde har fler insläppta mål.

-De har varit lite slarviga, ibland haft marginalerna med sig men också röriga i egen box i framförallt backlinjen. Det har svajat lite kring dem, säger IKB-bossen i sin analys av motståndarna.

Matchen på Stadsparksvallen blir den andra på gräs. Ett underlag som han inte tror ska vara några problem.

-Vi är ett bra gräslag, säger han och menar att det gäller att lära sig att ta på sig rätt skor för dagen, med tanke på de yttre förhållanden. 

-Om det är halt eller regnat mycket, eller inte. Ska man ha fasta eller skruvdobb. Konstgrässpelare måste lära sig spela i skruvdobb när det behövs för att inte gå bort sig på en eventuell hal plan.

Att J-Södra på bortaplan har varit något utav ett bogeyteam för oss är något som han inte tycker är någon mening att dra upp innan.

-Sådana saker som går tillbaka i historien är ingen idé att prata om. Historia är historia, vi lever i nuet och det vi kan påverka är att skriva ny historia. Så det är det vi jobbar utefter.

Till matchen mot J Södra saknas Alexander Zetterström efter sin utvisning mot Gefle. Sedan tidigare är också Adil Titi och Emil Tot Wikström på skadelistan. Men det finns en liten, liten möjlighet att Emil kan vara tillbaka till sista matchen innan uppehållet (11 juni, hemma mot Landskrona BoIS). För Titis del är det fortsatt rehab efter korsbandsskadan förra hösten.  

5 punkter inför J-Södra

  • Förra säsongens matcher mot J-Södra slutade 1-1 på Stadsparksvallen, medan J-Södra vann på Borlänge Energi Arena med 2-1.
  • Målfarligast i J-Södra är nyförvärvet från Dalkurd Pashang Abdulla med sex fullträffar.
  • Jonathan Tamimi gjorde 44 matcher i Jönköpingströjan säsongerna 2015-17.
  • Efter 0-0 i premiären mot Örebro SK har smålänningarna gjort mål i sju raka matcher.
  • Spelare som missar matchen på grund av avstängningar är J-Södras Adam Ben Lamin samt Brages Alexander Zetterström.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.