Skip to content

Läget inför söndagens match på Vallen

På söndag kommer serieledande Utsiktens BK på besök till Borlänge Energi Arena, med tidig matchstart kl.13:00. VI tog i onsdags en lika efterlängtad som viktig seger mot ettanlaget FC Stockholm i Svenska cupens andra omgång på Hammarby IP. Det behövdes både förlängning och straffar innan vi kunde avgöra och ta oss vidare.

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää beskriver känslan och betydelsen att få med sig en seger i cupen.

-Den glädje och energi som blir efter att få vinna en match igen, efter hårt slit, den går inte att ta miste på.

Senaste segern kom 9 juli mot Örgryte (4-1), så det går inte att komma ifrån hur viktig segern var även om det kom mot ett division 1-lag.

-Det är oerhört värdefullt, det var ett tag sedan så det var välbehövligt för gruppen.

Saarenpää menar det var moraliskt betydelsefullt att få en seger, och han hoppas man kan rulla vidare på vågen.

-Alltid viktigt att vinna fotbollsmatcher. Det är ingenting nytt i det, hoppas att vi får se en gnutta av den glädjen i det hela (fortsättningsvis), och sträva mot det och lägga ner det hårda arbetet igen.

Matchen i onsdags kväll mot FC Stockholm tog sin tribut, och med en sen hemkomst till Borlänge fanns det spelare som var slitna efteråt.

-Det var några som inte spelat så många minuter och så blir det direkt en sådan tuff match, med 120+ minuter och straffar på det.

-Vi ställde in träningen dagen efter (torsdag) så spelarna som spelat fick sova ut och återhämta sig. Sedan har det varit några lugnare träningar för att vara fysiskt redo, och det kommer vi definitivt att vara på söndag igen.

Utsikten har så här långt gjort en mycket fin säsong och är på god väg mot allsvenskan. Bosko Orovics manskap har vunnit 14 av 19 matcher, och bara förlorat två. Med drygt en tredjedel kvar av serien leder man serien och har tolv poäng tillgodo på tabelltrean GAIS. Saarenpää pekar på några saker varför laget gått så bra.

-De har alltid varit ett energigäng och har en åldersstruktur som är väldigt rutinerad. Sedan har de fått betalt för det och vunnit fotbollsmatcher och då blivit starkare i självförtroendet och tron på det de gör.

”Kiken” har så här långt varit något av ett ”boogeyteam” för oss då vi ännu inte tagit några poäng i de tre tidigare mötena. Bragetränaren menar att man inför söndagens drabbning kan slå ur underläge och har allt att vinna.

-Vi har ingenting att förlora i den här matchen. Vi vet vad som gäller, det är extremt där vi ligger och där de ligger. Med de parametrarna med energi och duellspel, blir de (sakerna) än viktigare i en sådan här typ av match.

-Framförallt att vi är tålmodiga och tror på det vi ska göra. Och jobbar framförallt först och främst defensivt, med att stänga till matchen och ta tillvara på de tillfällen som ges framåt.

Till matchen mot Utsikten är Ieltsin Camões åter tillgänglig, medan Douglas Karlberg som fick kliva av mot FC Stockholm är osäker. Mittbacken Pontus Rödin missar definitivt matchen på grund av avstängning.

Vidare är det frågetecken för Samouil Izountouemoi som fick problem med sina hälsenor på den hårda planen i onsdags, och Adil Titi som hade känningar i en baksida och spelade bara första halvlek.

5 punkter inför Utsikten:

  • Utsikten är det lag som gjort flest mål i serien, 41 mål på 19 matcher vilket betyder ett snitt på 2,16 mål/match. Brages siffror är 20 mål på 19 matcher, 1,05 mål/match, som betyder en 13:e plats.
  • I formtabellen över de sex senaste matcherna ligger Brage på 16:e plats med en poäng, medans Utsikten är trea med 13 poäng.
  • Båda lagen vann sina respektive matcher i Svenska cupens andra omgång i onsdags. Brage tog sig vidare efter förlängning och straffar mot Ettan Norra laget FC Stockholm Internazionale, medans Utsikten slog ut division 3-laget Dalstorps IF med 0-2 på bortaplan.
  • Utsikten har vunnit samtliga möten mot Brage de två senaste säsongerna. Förra året vann Kiken med 1-0 hemma och 2-1 borta, medan mötet i våras på Bravida Arena slutade 4-1.
  • Målfarligast i Brage är Ieltsin Camões med 5 mål, medans Lukas Hedlund är bäst i Utsikten med 14 mål.

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.