Skip to content

Läget inför söndagens match på Vallen

På söndag spelar vi sista matchen innan vi går på sommaruppehåll. För motståndet står tabellsexan Landskrona BoIS hemma på Borlänge Energi Arena.

Chefstränare Klebér Saarenpää menar att det finns en sak vi behöver få att stämma för att få med oss ett resultat.

-Jag hoppas att vi får tag i dem i vårt presspel, för de är ett väldigt bollskickligt lag. Det finns risk att det kan bli ganska många löpmeter om vi inte får ordning på pressen.

Bragebossen pekar också på att man måste hitta lugnet i det man själva gör. BoIS har en tydlig spelidé i sitt försvarsspel, som Klebér hoppas kunna läsa av och få ett övertag på.   

-De är väldigt ”man-man” orienterade. Där kommer vi ha träning idag (läs: fredag) där vi kommer hitta nycklar för och hjälpa spelarna. En-mot-en spelet kommer vara ganska avgörande. 

Efter bortamatchen mot Trelleborg i måndags väntade en lång bussresa hem. Men han menar att laget är redo inför söndagens tillställning.   

-Första dagen var väldigt seg. En förlust och vi kom hem extremt sent (eller tidigt på morgonen). Sömnrytmen rubbades, så det var tufft första dagarna, men vi har börjat komma i fas nu igen. Det börjar se bättre och bättre ut inför Landskrona.

Även om det blev förlust mot Trelleborg, fanns det ändå saker som såg bra ut. Förutom en bra period i mitten av första halvleken hade vi bra koll på TFF:s framstötar. Framåt skapade vi en handfull bra chanser, men hade inte marginalerna med oss.  

-Vi släpper till ett skott på mål, som är straffen. Sedan är det två avslut som är över, annars är det inte mycket mer. Det är bara den olyckliga straffen som ställer till det hela rent defensivt. Offensivt för att vara gräs så ser Trelleborg lite bekvämare ut än vad vi gör. Men vi håller oss till matchplan och spelarna gör det jättebra, men vi får liksom inte en slutprodukt i det vi hade jobbat med, där falerar vi väl lite.

Hur viktigt är det att få med sig ett bra resultat innan uppehållet?

-Det vore ju väldigt skönt att få avsluta på ett bra sätt och gå med den känslan på en liten ledighet. Sedan får vi samla ihop oss till en omstart. En seger vore ju oerhört skönt och komma vidare med. Så länge vi gör basic-sakerna, det är det viktiga oavsett seger eller det ena eller andra, så det får vi inte gå miste om heller.

På skadelistan finns fortfarande Adil Titi. Emil Tot Wikström börjar närma sig comeback, men ännu oklart om han är uttagningsbar redan till söndagen.

5 punkter inför Landskrona BoIS:

  • Brage har i snitt haft 49 procent i bollinnehav, att jämföras med BoIS 53 procent.
  • Ousmane Diawara är målbäst i Landskrona med 4 mål, medan Samouil Izountouemoi med sina 3 mål är den som gjort flest mål i Brage.
  • Förra säsongens båda möten slutade 1-1, där flyktande André Reinholdsson nätade i hemmamötet och Niklas Söderberg på Landskrona IP.
  • Vi är inför matchen ett av seriens formsvagaste lag med fyra poäng på de fem senaste, medan BoIS fått ihop åtta poäng.
  • Senaste segern mot Landskrona BoIS kom den 4:e september 2021 då matchen slutade 1-0 på Vallen.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.