Skip to content

Malte Persson inför Utsiktens BK

Foto: Daniel Eriksson

Idag, måndag, kl.19:00, ställs vi mot Utsiktens BK på Bravida Arena. Efter en lång skadefrånvaro var Malte Persson tillbaka på planen igen i torsdags, när han i hemmamötet mot Degerfors byttes in efter 77 minuter. Såklart något som var väldigt efterlängtat för 24-åringen.

-Det var så sjukt skönt. Det har varit en kämpig försäsong med skador och sånt där, så det var skönt att vara tillbaka.

Man får gå tillbaka till den 3 februari i bortamatchen mot Örebro SK, då det blev 60 minuter för den IFK Berga-fostrade försvararen. Sedan följde ett skadehelvete där det tog en bra tid innan man kom fram till var det var som störde i knät.

-Först var det läkaren som sa och trodde att det var skada på korsbandet. Sedan var det andra som kollade på det och då var det helt. Det var lite inflammation i senor och fästen. Sedan har det varit lite strul med knät, som inte velat ha gett med sig. Nu är det äntligen hundra och det känns jävla skönt.

Han beskriver det som har varit svårast att komma tillbaka till efter det dryga tre månader långa uppehållet är farten.

-Det blir ett annat tempo från träning till match, och tajming. Men det funkade helt okej. Man vill kanske göra saker lite annorlunda och bidra lite mer kanske.

Även om han inte har kunnat spela, så har han hängt med på många bortamatcher, för att se laget spela. 

-När jag varit med har det gått bra för laget, det har varit väldigt kul att se grabbarna, och att vi har ett välfungerande lag. Jag vill också vara med och bidra, och man vill ju hellre vara på planen än utanför om man säger så.

Utsikten har stått för en stark inledning av serien, och finns med i det täta toppskiktet. Efter nio omgångar ligger laget från Hisingen på en allsvensk kvalplats. Samma placering som man slutade på förra säsongen och fick kvala mot Brommapojkarna. I och med att Utsikten och Brage möttes i Svenska Cupen i våras (Brageseger 3-1), blir det andra mötet lagen mellan. ”Kiken” är obesegrade på Bravida Arena där det blivit två vinster och två oavgjorda matcher.

Malte säger sig ha svårt att säga om Göteborgslaget är lika starkt i år som förra året.

– De har haft omsättning på ett par positioner och lite nytt folk. Men de har samma tränare. De har samma identitet med aggressivitet och duellspel. De är ett energistarkt lag och väldigt intensiva. Det gäller att vi är på tårna från början, och stå upp mot deras energi, så tror jag det kommer gå vägen.

…och tycker du att IKB är lika bra eller bättre än 2023?

-Det känns som att vi har behållit stora delar av truppen, och blivit ett år äldre. Vi är starkare än förra året, och lite klokare. Jag skulle säga vi har blivit ett år bättre.
Om Persson får toppa mer än 13 minuter speltid än senast, vågar han inte gissa om. Men med tanke på det hektiska spelschemat, så känns det inte orealistiskt.

– Jag hoppas alltid att jag får spela, sedan är det upp till tränarna, men jag är redo att bidra när det behövs, så får vi se hur många minuter det blir.

Vad ser du för drömscenario framför dig i matchen på måndag?

– Att vi kliver ut och spelar vårt spel, straffar dem och åker hem med en trepoängare. Helst med ett par bollar, lite extra mål vill vi gärna ha.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.