MATCHDAG DAM: Bele Barkarby FF – IK Brage

Idag, lördag, kl.14:00, ställs damerna emot Bele Barkarby FF på Veddestavallen.

PLATS: VEDDESTAVALLEN
MATCHSTART: 14:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Efter tre omgångar har Bragedamerna spelat in två poäng. Senast hemma på Borlänge Energi Arena mot IFK Östersund fick vi nöja oss med ett kryss.

Efter att Rut Isberg gjorde 1-0 i slutet av första såg det ut som vi skulle hålla distansen ut och få med oss säsongens första seger. Östersund ville dock annat, och kunde kvittera till 1-1 med knappa tio minuter kvar. Siffror som stod sig matchen ut.

Bragetränaren Fredrik Bengtsson analyserar matchen med lite perspektiv:

-Det kommer…Vi var nära segern och glömde knyta ihop säcken. Vi är åtta minuter från att få första trean. Det tar sig mer och mer och vi är på rätt väg.

Man brukar säga att det andra året som nykomlingar kan vara svårt. Är det det vi fått se med tanke på inledningen av serien som inneburit ”bara” två poäng?

-Nej, det vill jag inte säga, det är för tidigt att säga det. Men kanske du har en poäng i det. Kommer man upp som nykomlingar så kanske andra lag inte har så stor kännedom av oss som lag, och framför allt vilka kvaliteter vi har som spelare individuellt. Nu har vissa spelare som visat upp sig för andra lag, som nu har koll hur vi spelar. Jag skulle vart nöjd med två poäng till egentligen. Efter krysset i premiären, fick vi torsk mot Team TG som är bra, det var åtta minuter senast från en seger.

Ifjol var vi det lag som gjorde tredje mest mål av alla lag i serien (70). IKB-bossen säger vad han tror krävs för att få utdelning på lördag mot Bele Barkarby FF:

-Jag tror att vi behöver få in bollen i mer attraktiva ytor, det har vi pratat om. Vi har kommit fram till att det är för få gånger som vi har kommit in i de ytor där man har störst chans att göra mål. Vi har diskuterat hur vi ska få mer tryck. Första tredjedelen och centralt är vi minst lika bra som ifjol, det är sista tredjedelen jag tycker vi stångar oss och tar lite fel beslut. Då är det min uppgift att förstärka de sakerna, så vi är tydliga med vad vi vill.

I fjol vann grönvitt båda mötena mot Bele Barkarby, 6-2 hemma och 3-0 på bortaplan. Likt Brage gör de svartklädda sin andra säsong i division 1, och har inlett serien med fyra inspelade poäng. Bland annat har man vunnit med 2-1 mot nykomlingen Karlberg. Fjolårets främsta målskytt var Lovisa Söder med 12 mål på 24 matcher. Söder har också gjort flest mål denna säsong med två mål på tre matcher. Inför seriestarten var lagets målsättning att hänga kvar och förbättra sin tiondeplacering från 2023. Fredrik Bengtsson räknar med att man kommer få möta ett tufft motstånd på Veddestavallen i Järfälla.

-De är ett hårt arbetande lag, som har en riktig bra målvakt. De låg under med 3-0 uppe i Luleå, och kom nästan ikapp med en man utvisad, till 3-2, de fick även fram 0-0 i premiären (mot IFK Östersund), säger Bengtsson.

Mittfältaren Moa Hansson och anfallaren Ella Foberg är båda skadade och saknas på lördag.

Matchen mot Bele Barkarby sänds via Borlänge Tidning HÄR.

Text: Per Lindgren.