Skip to content

Matchdag dam: Bele Barkarby FF – IK Brage

Matchdag: Division 1 Norra
Vi möter: Bele Barkarby FF
Plats: Veddestavallen 1
Matchstart: 14:00

Idag, lördag, väntar bortamatch i Stockholms norra utkanter, då vi möter Bele Barkarby. Försvarsgeneralen Joanna Snell är optimistisk inför tillställningen och tror på ett bra resultat, om man gör det man ska.

-Jag tror att det är ett sådant lag som så länge de är kvar i matchen kan kriga på rätt bra. Nyckeln kan vara att vi får ett tidigt mål mot dem.

IKB kommer till matchen efter att i lördags förlorat mot topplaget Team TG, med 1-4. En match där västerbottningarna visade varför man tillsammans med Sunnanå är seriens bästa lag.

-Jag tycker att vi möter ett för dagen bra lag. För att vi ska ha chans mot dem måste vi komma upp i personbästa. 

-Vi är inte riktigt där för dagen och de straffar oss hårt när vi inte sätter presspelet och ligger rätt i positionerna. Vi ska inte behöva skämmas, men så klart kan man tycka att vi ska minimera våra egna misstag.

Nu stundar det alltså match mot ett på pappret lite enklare motstånd i form av Bele Barkarby. Ett lag som vi i början av juni besegrade med 6-2 på Borlänge Energi Arena. En match som hettade till i första halvlek när ledare i Stockholmslaget blev varnade efter att de gnällt högljutt på domarinsatsen.

-Det var en ganska hetsig stämning mellan dem och domaren, och jag hoppas vi slipper uppleva det igen. Jag tycker att de kanske har seriens bästa målvakt (Olivia Waller), så det blir viktigt att vi blir noggranna när vi får lägena och sätter dit dem.

Båda lagen har sitt på det torra, med fyra matcher kvar, och kan varken gå upp eller åka ur. Joanna anser ändå att det inte blir svårt att motivera sig inför avslutningen av serien.

-Nej, det tycker jag inte. Vi försöker hela tiden fokusera på de prestationer vi gör. Vi vill ju bli bättre. Allt vi presterar nu är sådant man kan ta med sig och utveckla vidare till nästa säsong.

”Jojo” menar att det ungdomliga IKB-laget, där förutom hon själv och ett par till passerat trettio, har gjort det strålande under säsongen.

-Absolut. Många har tagit stora kliv redan den här säsongen, som jag tror kommer få ut ännu mer nästa säsong.

Så du är inte överraskad över den starka säsong ni gjort som nykomlingar?

-Nej, det är jag inte. Man har varit nykomlingar förut, och då kanske man har känt en oro hur det ska gå, om vi ska klara kontraktet. Men den oron fanns aldrig när vi gick in i den här säsongen kan jag ärligt säga. Jag har känt att vi har en tydlig spelidé och vet vad vi vill och vad vi har för material och att vi kan prestera.

Om du slutligen vill tippa ett resultat i matchen, vad säger du då?

-Jag säger att vi vinner med 4-0. Jag tror Ella (Foberg) gör två mål, och sedan tror jag att Agnes (Dahlström) gör två.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.