Skip to content

MATCHDAG DAM: Bergnäsets AIK – IK Brage

DIVISION 1

MATCHDAG: LÖRDAG
VI MÖTER: BERGNÄSETS AIK
PLATS: JIABVALLEN
MATCHSTART: 12:00
TV/WEBBSÄNDNING: VIA BORLÄNGE TIDNING HÄR

Idag, lördag, kl.12:00, avslutas vårsäsongen när vi på JIABvallens konstgräs i Luleå möter nykomlingen Bergnäsets AIK. 

Veckans träningar har genomförts i högsommarvärme. IKB:s Sofia Lissel, tycker att man ändå har kunnat hanterat det extrema vädret utan några stora problem. -Det har gått bra. Det blir så klart lite jobbigare med värmen. Vi har haft vattenpauser och man får tänka på att få i sig tillräckligt med vätska.
Vid 05.30-tiden på fredagmorgonen lämnade spelarbussen Borlänge, för att komma till Luleå vid 19-tiden på kvällen.

Kommer ni göra stopp efter vägen för att träna?
-Ja, vi kommer att stanna i Timrå och träna, säger Sofia, som menar att det känns lite i kroppen att resa så långt. Men i och med att det här blir den andra resan till Luleå, så vet man hur man ska förbereda sig: -Det tar på lite med värmen, speciellt när man sitter i en buss. Men det är skönt att få ett stopp mitt i och träna lite. Sedan har vi flera stopp på vägen, där man får gå ut och röra sig lite. Det brukar fungera bra.

Bergnäset, vann förra året division 2 och har som målsättning till denna säsong att klara ett nytt kontrakt. Laget har en något knackig form för tillfället med bara en poäng på de sex senaste matcherna, vilket betyder en plats under nedflyttningsstrecket. Lagets största profil är lagkaptenen Ebba Boudin. Även yttermittfältaren Felicia Karlsson har stora kvaliteter och är ofta delaktig i det offensiva spelet. Även Terese Nilsson är en spelare som ofta är med och deltar i speluppbyggnaden.

-Jag vet inte så mycket om dem, eftersom de är nykomlingar. Vi ska ha en genomgång om dem när vi har kommit upp till Luleå. Det blir troligtvis en tuff match.

Lissel, som kom till Brage efter sex säsonger i Kvarnsvedens IK, tycker hon växt in i Brages sätt att spela ju längre säsongen pågått.

-Jag tycker det gått bra. Det har tagit lite tid och ställa om till ett nytt spelsätt, det har fungerat bra.

Resultatmässigt har det varit mycket upp och ner under säsongen, vilket de fem senaste matcherna ger ett bevis på, som vunnits och förlorats om vartannat. Om det skulle bli seger på lördag, vore det första gången som det blir två vinster på raken.

Hur viktigt är det med att avsluta med en seger inför sommaruppehållet?

-Det är jätteviktigt. Det skulle vara extremt skönt att få gå in i lite vila med tre poäng i ryggen.

Om vi tittar tillbaka på vårsäsongen, som efter lördagens match blir komplett, kan vi konstatera att det blivit 17 poäng på tolv matcher. Även om det bara blivit tre förluster, är det lite för många kryss för att laget ska ha en realistisk chans för att utmana om seriesegern. Däremot finns alla möjligheter att vara med och kriga om platserna bakom tabellettan Team TG. Men lika viktigt som jakten på poäng, är att se en utveckling av spelet i ett längre perspektiv.

-Jag tycker vårsäsongen har varit lite svängig, men vi har avslutat bättre än vi startat. Vi har utvecklats hela tiden och kurvan går åt rätt håll.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.